powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Nova-Super League: Πρόβλημα με την κεντρική διαχείριση

Επιβεβαίωσαν το πρόβλημα που υπάρχει με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SuperLeague, οι εκπρόσωποι της Nova και  του συνεταιρισμού της SuperLeague . Οπως γραφουν οι typologies της εφημεριδας "Το Παρόν", οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, καταθέτοντας τις προτάσεις τους γύρω από όλα τα ανοιχτά ζητήματα.
Στη συνάντηση, η Nova ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι παρά το γεγονός, ότι συζητά περισσότερο από έναν χρόνο με τη Super League για τον τρόπο αναβάθμισης του πρωταθλήματος στην πραγματικότητα δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική βελτίωση.
Θυμίζουμε ότι από τον Μάιο του 2016 η Nova κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης όπως: φρένο στις εμπρηστικές δηλώσεις, αυστηρό οικονομικό έλεγχο των ΠΑΕ, μείωση του αριθμού των ομάδων σε 14 αρχικά και 12 στην συνέχεια και ανάδειξη πρωταθλητή από τα playoffs. Αντιθέτως, όπως επισήμαναν τα στελέχη του συνδρομητικού καναλιού, συστηματικά υποβαθμίζεται η εμπορική αξία της Super  League, εξαιτίας της άρνησης των ΠΑΕ-μελών του συνεταιρισμού, να υιοθετήσουν οποιαδήποτε πρόταση. Η εμπορική απαξίωση προκύπτει μάλιστα και από τους ίδιους τους συμβούλους της διοργανώτριας αρχής (έκθεση Deloitte/PWC).
Η μείωση της εμπορικότητας του πρωταθλήματος σε συνδυασμό και με την επιβολή του φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, έχει προκαλέσει σημαντική ζημία στη Nova, όπως αποτυπώθηκε και στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη εβδομάδα και στη συνάντηση των δύο πλευρών