powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κακουργηματικά κατηγορούμενος ο Πρέλεβιτς!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται με τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης, ο προσωρινός πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και βετεράνος μπασκετμπολίστας Μπάνε Πρέλεβιτς. 

Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε σήμερα, η υπόθεση για την οποία κατηγορείται αφορά παλαιότερη επιχειρηματική του δραστηριότητα σε γνωστό καφέ - μπαρ της πόλης και συγκεκριμένα το "Ολύμπιον". Το ύψος της απάτης φαίνεται ότι ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, ενώ μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς παραπέμπεται στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου και ένας ακόμη μέτοχος από το τότε ιδιοκτησιακό σχήμα της επιχείρησης. 

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται οικονομική οφειλή που φέρονται πως είχαν προς εταιρία εμπορίας αλκοολούχων ποτών που προμήθευε το κατάστημα τους. 
Όπως έγινε γνωστό, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και ο συνεταίρος του πρότειναν στους προμηθευτές να τους κάνουν συνεταίρους στην επιχείρηση έναντι της οφειλής και με ορισμένα χρήματα ακόμη, προκειμένου να κάνουν ανακαίνιση του καταστήματος, πράγμα που εκείνοι δέχθηκαν. Μόνο που... όπως τον κατηγορούν η ανακαίνιση δεν έγινε ποτέ, αλλά με τα χρήματά τους πλήρωνε υποχρεώσεις άλλων εταιριών του, ενώ στη συνέχεια φέρεται ότι τους ζήτησε άλλες 60 χιλιάδες ευρώ τα οποία ωστόσο δεν του έδωσαν.