powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Από λόγια άλλο τίποτα


"Η Αθλητική Ηγεσία έχει υποχρεωθεί δύο φορές στο διάστημα των τελευταίων 3 μηνών να παρέμβει στα τεκταινόμενα στον χώρο του επαγγελματικού πρωταθλήματος, με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιλεκτικής εφαρμογής  των κανονισμών από τους διαιτητές,  που έχουν ως αποτέλεσμα αφενός να προκαλείται κλίμα έντασης σε όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου, του φίλαθλου κόσμου και της κοινωνίας και αφετέρου να αλλοιώνεται πλήρως η ίδια η διάσταση του αθλητικού ανταγωνισμού.

Δεδομένης και της πρόσφατης συνάντησης  του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Γκιρτζίκη, σχετικά με το ίδιο θέμα, καθίσταται πλέον σαφές, ακόμα και στον πιο δύσπιστο,  ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου αδυνατεί να υποστηρίξει, στη βάση του αυτοδιοίκητού του,  το αίτημα του φίλαθλου κόσμου για απόλυτη και επί ίσοις όροις -προς πάσα κατεύθυνση- τήρηση των κανονισμών και διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα διεξαγωγής των αγώνων. Η αδυναμία αυτή συνιστά μάλιστα αποδεδειγμένα την κύρια αιτία πρόκλησης συμπεριφορών βίας  στους αγωνιστικούς  χώρους, οι οποίες επιφέρουν σκληρές ποινές στις  Α.Α.Ε. και δυναμιτίζουν το ευρύτερο κοινωνικό κλίμα.

Κατόπιν αυτών, σε περίπτωση που  παρατηρηθούν εφεξής  ανάλογες συμπεριφορές και κραυγαλέες παραλήψεις  εκ μέρους   διαιτητών, παρατηρητών  και οιουδήποτε άλλου θεσμοθετημένου οργάνου, η Πολιτεία θα  υποχρεωθεί να παρέμβει  με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί πως διαφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη και το «ευ αγωνίζεσθαι» στους αγωνιστικούς  χώρους".

Ο Στ.Κοντονής συνεχίζει να γράφει ανακοινώσεις.

Όσο για το "παραλήψεις" ας συμβουλευτεί και κανένα λεξικό.