powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Γράφει ο -πάντα εύστοχος- "σφυγμός" του soccerplus.gr:

Όταν τον Ιούνιο 2011 ασκήθηκε ποινική δίωξη στον υπάλληλο της ΕΠΟ, Ι.Π., για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008 - 2011, το ΔΣ, που συνεδρίασε λίγες ημέρες μετά, και στο οποίο μετείχαν πολλά πρόσωπα που είναι και στο σημερινό ΔΣ, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος κ. Γκιρτζίκης, αποφάσισε την απόλυσή του.
Εν συνεχεία, καίτοι ήταν απολυμένος και χωρίς να έχει απολαύσει την προστασία του «τεκμήριου της αθωότητας»,  ασκήθηκε, στον περί ου ο λόγος υπάλληλο, πειθαρχική δίωξη από τον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ΕΠΟ και του επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό χρηματική ποινή καθώς και απαγόρευση οποιασδήποτε απασχόλησης σε σχέση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια.
Τώρα, που στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμόκακουργήματος από τον ανακριτή σε δύο υπαλλήλους της ομοσπονδίας που κατέχουν διευθυντικές θέσεις, δεν έγινε απολύτως καμία συζήτηση στο ΔΣ, ούτε κινήθηκε κάποια πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους, όπως συνέβη για τον προαναφερθέντα υπάλληλο το 2011, γεγονός που συνιστά διάκριση.
Βέβαια, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, που δεν «επιτρέπει» την ίδια αντιμετώπιση: Στην υπόθεση του 2011 η ηγεσία της ΕΠΟ ήταν εκτός δικογραφίας, ενώ σε αυτήν του 2015 το «μισό ΔΣ» αντιμετωπίζει κατηγορίες και η ηγεσία της, στο επίμαχο διάστημα, πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο ποδοσφαιρικής διαφθοράς της Ιστορίας.