powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Λυσαρίδης: "Υποψήφιος μόνο αν παραιτηθεί και το ΔΣ της ΕΠΟ"

"Είναι προφανές ότι το πρόβλημα της ανυποληψίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν λύνεται με την αναγκαστική παραίτηση του κ. Σαρρή, αφού δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος, αλλά ολόκληρο το σύστημα θεσμικής και εξωθεσμικής διοίκησης της ΕΠΟ που φέρει συνολική ευθύνη και δεν διαθέτει πλέον την ηθική νομιμοποίηση να συνεχίσει να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με δεδομένη την πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό φίλαθλο αίσθημα και επειδή η ΕΠΟ, ως συλλογικό όργανο, έχει προ πολλού απολέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, είναι αναγκαία η προσφυγή σε εκλογές για την ανάδειξη και νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να προκύψει διοικητικό σχήμα ικανό να υπηρετήσει τον στόχο της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.
Σε μιά τέτοια εξέλιξη, όπου οι Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν να αποκηρύξουν «κηδεμονίες» που δυναστεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι υγιείς δυνάμεις του χώρου του ποδοσφαίρου οφείλουν να δηλώσουν το παρόν τους και να συμβάλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας στη λειτουργία θεσμών και οργάνων και στην ομόθυμη συστράτευση για την προσπάθεια αναστροφής του κλίματος παρακμής, στο οποίο οδήγησαν το ποδόσφαιρό μας η διοικητική ανεπάρκεια, οι άγονοι ανταγωνισμοί και τα παιχνίδια εξουσίας.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η αλλαγή μόνο στη θέση του Προέδρου, θα θυμίζει ορχήστρα στην οποία ο μαέστρος, ακόμη κι αν ο ίδιος θέλει, δεν θα μπορεί να την διευθύνει με επιτυχία, αφού θα υπάρχουν όργανα φάλτσα και «πειραγμένα». Προδήλως, άρα, η προσωπική μου συμμετοχή σε μιά τέτοια διαδικασία δεν με ενδιαφέρει".

Γιώργος Λυσαρίδης, πρώην ΓΓΑ.