powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

42 εισαγγελικές διώξεις για ένα και μόνο ματς στην Ισπανία!

Ο αγώνας Λεβάντε-Σαραγόσα (1-2) την σεζόν 2010-11 για την Primera Division έχει τραβήξει την προσοχή της ισπανικής δικαιοσύνης, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκεί διώξεις σε συνολικά 42 πρόσωπα για την χειραγώγησή του.
Ανάμεσα στους 42 υπόπτους βρίσκονται ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάμπι, ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντερ Ερέρα και ο προπονητής της εθνικής Ιαπωνίας, Χαβιέ Αγκίρε, οι οποίοι τότε ήταν στην Σαραγόσα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Αγαπίτο Ιγκλέσιας, είχε καταθέσει στους λογαριασμούς τόσο των προαναφερθέντων όσο και άλλων ανθρώπων του συλλόγου συνολικά 965.000 ευρώ, τα οποία στην συνέχεια μοιράστηκαν σε παίκτες της Λεβάντε για να έχουν μειωμένη απόδοση, ώστε η Σαραγόσα να πάρει την νίκη που ισοδυναμούσε με παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί από τον εισαγγελέα αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη. Πάντως σε περίπτωση που κάποιος εξ αυτών κριθεί ένοχος, οι ποινές φυλάκισης που προβλέπονται από τον νόμο είναι άπο ένα έως τέσσερα χρόνια.