powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πειθαρχική δίωξη από Ρακιντζή σε διευθύντρια της ΓΓΑ - Απεργούν οι υπάλληλοι

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της γενικής διευθύντριας της ΓΓΑ Μαρίας Χρυσοστομίδου άσκησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Οπως αποκαλύπτει το soccerplus.gr, η πειθαρχική δίωξη οφείλεται στην επιστολή που έλαβε από την γενική διευθύντρια έπειτα από την εμφάνιση του στην τηλεοπτική «Δίκη στον Σκάϊ», στην οποία  μίλησε για το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών που διαπίστωσε παρατυπίες στις επιτροπές και κέρδη περισσότερα από όσα προβλέπει ο νόμος σε κάποιους υπάλληλους, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που αφορούσαν στην περίοδο 2000 – 2009.
Η πλευρά των υπαλλήλων της ΓΓΑ αντέδρασε και με επιστολή που έστειλε διαμαρτυρήθηκε για όσα ειπώθηκαν στην συγκεκριμένη εκπομπή από τον κ. Ρακιντζή. Μετά την επιστολή o κ. Ρακιντζης άσκησε πειθαρχική δίωξη η οποία θα εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του συλλόγου υπάλληλων της ΓΓΑ, ο οποίος ζητάει  συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και καλεί τα μέλη του σήμερα σε απεργία.