powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Είναι «δυσφήμιση» να γνωρίζεις τον Μάκη Ψωμιάδη κύριε Καλόπουλε;

Πριν από λίγες μέρες στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε αγωγή του  Δ.Καλόπουλου κατά της εφημερίδας "Εξέδρα" και τεσσάρων φυσικών προσώπων για δημοσίευμα που εμφάνιζε τον Μ.Ψωμιάδη να επισκέπτεται το βουλκανιζατέρ του πρώην διαιτητή στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διευκρινίζει αν υπήρξε συνάντηση των δύο ανδρών.
Ο Καλόπουλος υποστηρίζει ότι υπέστη «ηθική βλάβη» επειδή επισκέφτηκε, βάσει του επίδικου δημοσιεύματος, το κατάστημά του ο Μ. Ψωμιάδης που τότε ήταν καταζητούμενος για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».
Ένα άλλος διαιτητής της Α’ Εθνικής, ο Σταύρος Μάνταλος, κατέθεσε ως μάρτυρας πριν από λίγες ημέρες στη δίκη για τους «στημένους αγώνες» που γίνεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με βασικό κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη και παραδέχθηκε ότι «με τον Ψωμιάδη είναι συντοπίτες και τον έχει δει πολλές φορές».

 Η παραδοχή αυτή που συνιστά «σχέση» ανάμεσα σ’ ένα διαιτητή Α’ Εθνικής και έναν κατηγορούμενο για «στημένους αγώνες» παράγοντα και μάλιστα την επίδικη για τους «στημένους αγώνες» χρονική περίοδο, όχι μόνο δεν προκάλεσε καμία ηθική βλάβη στο διαιτητή Μάνταλο, αλλά λίγες ημέρες μετά η ΕΠΟ τον όρισε ως διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που είναι η πιο σημαντική ποδοσφαιρική αναμέτρηση στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα.
Συνεπώς οι αιτιάσεις Καλόπουλου ως προς την «ηθική βλάβη», τουλάχιστον σε σχέση με το ποδόσφαιρο, καθίστανται αβάσιμες.
Επίσης κατά τον ορισμό του Σταύρου Μάνταλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού κανένα ΜΜΕ δεν του άσκησε κριτική επειδή παραδέχθηκε ότι γνώριζε τον Μάκη Ψωμιάδη.
 Άρα, ούτε η παραδοχή της γνωριμίας και της σχέσης που είναι βαρύτερη της «επίσκεψης» που αναφέρει το «επίδικο» δημοσίευμα, προκάλεσε αρνητικούς συνειρμούς στα ΜΜΕ και στη φίλαθλη κοινή γνώμη, όπως υποστηρίζει η πλευρά του ενάγοντος.
 Το ερώτημα είναι γιατί ο Καλόπουλος αποφασίζει να στραφεί κατά τεσσάρων φυσικών προσώπων και ενός ΜΜΕ και εμμέσως κατά του Ψωμιάδη, όταν ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι αρνητικές αναφορές και οι χαρακτηρισμοί στο πρόσωπό του και παραμένει απαθής;
Μήπως μπορεί να μιλήσει για το «κύκλωμα» που λειτουργούσε στο ποδόσφαιρο και κατονόμασε στην απολογία του ο Ψωμιάδης;