powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Kατά του αυτοδιοίκητου ο Πλατινί!

«Αυτοί που στήνουν παιχνίδια δεν είναι μικροαπατεώνες αλλά καθαροί εγκληματίες. Είναι οργανωμένοι σε στυλ μαφίας που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα παιχνίδια για να ξεπλύνουν χρήματα και αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Πριν από έξι χρόνια ως αντίδραση στα στημένα παιχνίδια, τον χουλιγκανισμό, τον ρατσισμό και το ντόπινγκ, ζήτησα τη δημιουργία μια ευρωπαϊκής αθλητικής αστυνομίας.Κανείς δεν μου έχει απαντήσει ως τώρα. Αυτή η απουσία απάντησης και η έλλειψη επίγνωσης του μεγέθους του προβλήματος από τους πολιτικούς με αναγκάζουν να ξανακάνω την έκκληση σήμερα. Αν και αυτή η πρόταση πέσει σε κουφούς, ζητώ τουλάχιστον από κάθε χώρα να θεσπίσει σκληρούς κανόνες για τα στημένα παιχνίδια. Μόλις 10 χώρες μέλη μας έχουν τέτοιους νόμους»

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί καταργεί το αυτοδιοίκητο σε θέματα διαφθοράς και εγκαλεί τους πολιτικούς που δεν παρεμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Αλήθεια, διάβασε την επιστολή, στην οποία η ΕΠΟ εγκαλεί τον διεθνή παρατηρητή Κύρο Βασάρα γιατί τόλμησε να καταθέσει στον εισαγγελέα για τους στημένους πίνακες διαιτησίας;