powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το σενάριο που "στέλνει" την ΑΕΚ απευθείας στη Γ' Εθνική!

Η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει μόνο το φάσμα του υποβιβασμού στην Β΄ Εθνική που πλέον θεωρείται βέβαιο μετά από όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στον αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά αντιμετωπίζει έναν ακόμη μεγαλύτερο εφιάλτη ο οποίος ορατός: Να υποβιβαστεί απευθείας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία!

Πως θα συμβεί αυτό; Ως γνωστόν η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη χρέη. Ο υποβιβασμός στην Β΄ Εθνική δεν τα διαγράφει παρά μόνο με συγχώνευση με άλλη ομάδα από την ίδια περιφέρεια που να είναι οικονομικά υγιής.

Όμως με την τροπολογία που πέρασε πριν από λίγους μήνες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδειάς και αφορά την αναδιάρθρωση και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΠΟ που θα ισχύσει από την αμέσως επόμενη σεζόν και προβλέπει την ενοποίηση Γ’ και Δ’ Εθνικής και την δημιουργία της ενιαίας Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμβαίνει το εξής:

Η ομάδα που θα πέσει στη νέα Γ΄ Εθνική κατηγορία γίνεται ερασιτεχνικό σωματείο και μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης που ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις μήνες και όχι σε έξι.

Έτσι μέσα σε δύο χρόνια αντί σε τρία μπορεί να ξανανέβει στην Σούπερ Λίγκα απαλλαγμένη από τα χρέη και με νέα ιδιοκτησία.
ΠΗΓΗ: Soccerplus.gr