Πρώτη φορά από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Νικόλας Πατέρας τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι δεν έχει σχέση με το θέμα!
O πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «η ΔΙΚΗ στο Βlue Sky» όπου τόνισε εξ αρχής ότι δεν έχει καμία σχέση με την πολύκροτη υπόθεση και για τον λόγο αυτό δεν έχει κληθεί από την εισαγγελία για κατάθεση!
Μια προσωπική υπόθεση στο Λονδίνο φούντωσε τα… σενάρια για απόδραση του Νικόλα Πατέρα στο εξωτερικό. Έτσι ο ίδιος από την Αθήνα πλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επισήμανε:
«Δεν με έχει καλέσει κανείς και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχω με το θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να μεταφέρουν τις ευθύνες αλλού. Όχι μόνο δεν έχω δώσει κάποια στοιχεία για την έρευνα αλλά μέχρι προχθές δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοια έρευνα. Απ’ ότι είχα ακούσει βρέθηκαν στην Αθήνα κάποιοι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ για το θέμα. Τίποτα περισσότερο».
Για τα περιβόητα λουλούδια στην συνομιλία του με τον Μάκη Ψωμιάδη ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» τόνισε: «Μου ζήτησε ο κ. Ψωμιάδης την διεύθυνση του Σοφοκλή Πιλάβιου για να του στείλει μια ανθοδέσμη. Ζήτησα την διεύθυνση από την γραμματέα μου γιατί ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχα στείλει με τον φύλακα στο παρελθόν λουλούδια στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Σε κάποια γιορτή νομίζω ήταν και τα έστειλα στο σπίτι. Είναι ξεκάθαρο νομίζω».

Για τον Αχιλλέα Μπέο και τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου περί… καταδότη ο κ. Πατέρας απάντησε λέγοντας: «Με τον κ. Μπέο είχαμε μια διαμάχη σε ένα ΔΣ, είχα κάνει και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν έχω καμία σχέση και ούτε με έχουν καλέσει. Όλα όσα λέει ο Μπέος είναι της φαντασίας του. Δεν ήξερα για έρευνα, πώς να με καλέσουν για να καταθέσω».
Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν αυτή η αδερφική σχέση που είχαν πολλές δεκαετίες χάλασε από το ποδόσφαιρο, ο μέτοχος του Παναθηναϊκού είπε: «Δεν νομίζω ότι χάλασε μόνο από το ποδόσφαιρο. Μπήκαν κάποιοι καλοθελητές και ήθελαν να χαλάσουν τη σχέση των προέδρων των δύο ομάδων. Δεν έχω τίποτα προσωπικό. Εκτιμώ τη φιλία με τον κ. Μαρινάκη. Μάλιστα, σε μια συνομιλία καφενειακού επιπέδου όταν με ρωτάει ο Μάκης λέω ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με όσα γίνονται».
Κλείνοντας σε ερώτηση αν παίζει στοίχημα ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχω σχέση με τον τζόγο και στοιχήματα. Δεν έχω παίξει ούτε ΠΡΟΠΟ».