powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο αυθαίρετος "τσεκουρολόγος" του κ.Φάκου

"Ο κ. Φάκος, στην εκπομπή "Δίκη", υπέπεσε και σε ένα ακόμη «φάουλ». Παίζοντας στην... έδρα του ΣΚΑΪ και γνωρίζοντας τις ψυχροπολεμικές σχέσεις του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού, Ι. Αλαφούζου, με τον κάτοχο του 20% των μετοχών του ΣΚΑΪ και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, εξέφρασε, «ζωντανά», την άποψή του για την «εμπλοκή» (;) του Ολυμπιακού στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες"

Ο Γιάννης Πέτρου (;) επιχειρεί να "τσεκουρώσει" τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα στο "Εθνος της Κυριακής".

Ιδού και ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος με τον κ.Φάκο στη "Δίκη στον Σκάϊ", μήπως και  ο άγνωστος συντάκτης εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του και διαφοροποιήσει το αυθαίρετο συμπέρασμά του:

Δημοσιογράφος: Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι το ψάρι βρωμάει από την ουρά και όχι από το κεφάλι. Δεν μπορεί να με πείσει κανείς. Τις νομικές έννοιες τις αντιλαμβάνομαι, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτή η αίσθηση της φίλαθλης κοινής γνώμης βρίσκεται εν δικαίω. Τι εννοώ: Θα σας πω ένα παράδειγμα που δεν το έχετε ερευνήσει. Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-2. Αναφορά του κυρίου Μπιτσαξή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν πήγε σε σας πήγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι ο περίφημος στοιχηματισμός όπου το ενάμιση εκατομμύριο έγιναν 13.
Φάκος: Δεν έχω πάρει τίποτε χαρτιά εγώ.
Δημοσιογράφος: Είμαι βέβαιος και κακώς δεν πήρατε.
Φάκος: Καμία καταγγελία.
Δημοσιογράφος: Κακώς δεν πήρατε, μπορώ να σας πω και για τον Ολυμπιακό αν θέλετε.
Φάκος: Εάν υπάρξει επώνυμη και τεκμηριωμένη καταγγελία είμαι υποχρεωμένος να το ερευνήσω.
Δημοσιογράφος: Επαναλαμβάνω υπάρχει αναφορά του κυρίου Μπιτσαξή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Κούγιας: Όχι στον εισαγγελέα
Δημοσιογράφος: Στον αντιεισαγγελέα.
Κούγιας: Σε ποιον;
Δημοσιογράφος: Στον κύριο Κανελλόπουλο αν δεν κάνω λάθος, αλλά τώρα έχει παραιτηθεί ο κύριος Κανελλόπουλος από τα αθλητικά αλλά εν πάση περιπτώσει σε αυτή την αρχή είχε πάει αυτή η αναφορά. Σας πληροφορώ όμως δυστυχώς για όλους μας, εάν υπάρχει υποψία σε αυτό το ματς, είναι του Απριλίου του 2008 και γνωρίζετε πολύ καλά ότι το αθλητικό δίκαιο προβλέπει τριετή παραγραφή. Έχει παραγραφεί το αδίκημα. Εάν δηλαδή η ποινική δικαιοσύνη βρει στοιχεία γι’ αυτό το ματς έχει παραγραφεί για το αθλητικό δίκαιο.
Κούγιας: Τυχαία;
Δημοσιογράφος: Δεν ξέρω, εγώ το επισημαίνω. Μπορώ να σας πάω αν θέλετε και στον Ολυμπιακό, δεν έχω αντίρρηση γιατί δεν θέλω να είμαι και μονόπλευρος.
Θέλω να μας πείτε τι κάνατε με τις υποθέσεις των συνομιλιών της ΕΥΠ που αναφέρονται σε συγκεκριμένα ματς. Είτε του Ολυμπιακού, είτε της ΑΕΚ είτε του Βόλου. Αν δηλαδή τις έχετε μελετήσει.
Φάκος: Όχι μία φορά αλλά δεκάδες φορές έχουν μελετηθεί όχι μόνο από εμένα αλλά και από τον κύριο Αντωνακάκη. Η δική μας γραμμή είναι ότι με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν πρέπει να αναμένουμε την κλήτευση και την ενεργοποίηση του μηχανισμού της ανάκρισης, να δούμε πως θα διαμορφωθεί το κατηγορητήριο εκ μέρους του ανακριτή, γιατί όταν αποδίδεται απλή συνέργια σε εγκληματική οργάνωση δεν είναι πάρα πολύ εύκολο πράγμα να στρώσει κανείς κατηγορητήριο με πραγματικά περιστατικά. Και αν σπεύσουμε εμείς από τώρα...
Δημοσιογράφος: Μιλάτε για τον Ολυμπιακό.
Φάκος: Βεβαίως καταλαβαίνετε για ποιον μιλάω, ενδεχομένως για να μην πω κατά πάσα πιθανότητα θα βγει απαλλακτική απόφαση και αν μετά προκύψουν στοιχεία που μου λέτε είτε από τις συνομιλίες που άκουσα απόψε από εσάς, των χιλιάδων σελίδων, είτε από άλλο στοιχείο που θα έρθει από Κύπρο ή δικαστική αρχή της Ευρώπης, είτε δεν ξέρω από άλλη μεριά και είναι ενισχυτικό της κατηγορίας θα μας έχει καλύψει το δεδικασμένο.Με ασθενή στοιχεία, χωρίς να έχουμε επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία κίνηση.