powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Έβλεπε την καταιγίδα νάρχεται

Πέντε αναγνώσεις έχει η χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη (και ειδικά του Τζίγκερ) να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα (;) από τον Παναθηναϊκό:

1. H φθορά των 32 ετών παρουσίας στο "τιμόνι" της ομάδας δημιούργησε αναπόφευκτους κραδασμούς, οι οποίοι δεν είχαν σχέση μόνο με τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά και με την κοινωνία. Ο,τι είχε να κερδίσει από την ενασχόληση με την ομάδα (κύρος και αναγνωρισιμότητα), το κέρδισε. Ήταν προφανές ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει στην προ πολυμετοχικότητας εποχή.

2. Η κίνηση μοιάζει με ρουά-ματ στον Ανδρέα Βγενόπουλο και σε όσους εποφθαλμιούσαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και κανείς δεν εγγυάται διαρκή χρηματοδότηση σε μία ζημιογόνα εταιρεία όπως η ποδοσφαιρική ομάδα.

3. Η γενικευμένη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι τελευταίες εξελίξεις απέτρεπαν τον καθένα να συνεχίσει να ασχολείται.Πόσο μάλλον τον Τζίγκερ, ο οποίος αντιμετώπιζε με δηκτικότητα κάθε συζήτηση για τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα. Μάλιστα πολλοί παραγοντίσκοι είχαν φύγει κακήν-κακώς από το γραφείο του.

4. Αν ο νεκρός οπαδός του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο αποτελούσε ένα μεμονωμένο θλιβερό περιστατικό, θα μπορούσε κανείς να ελπίζει. Όταν, όμως, υπάρχει η βεβαιότητα για έκρηξη κοινωνικής βίας στα γήπεδα και αυτό είναι πεποίθηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η αντίδραση αποχώρησης μοιάζει απόλυτα φυσική.

5. Η ύφεση επηρεάζει τους πάντες και είναι λογικό να επικρατεί η λογική "προσέχουμε για να έχουμε", όταν μάλιστα κάποιος βλέπει την καταιγίδα νάρχεται.