powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Aποκλεισμός ενός έτους στο Βόλο

ΤΟΝ "ΚΑΙΕΙ" Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΗΣ UEFA

Συνεδριάζει σήμερα η πειθαρχική επιτροπή της UEFA έχοντας ως θέμα την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, κατόπιν ενημέρωσης που είχε από την ΕΠΟ.
Η ελληνική ομοσπονδία κοινοποίησε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη ομάδα υποβιβάζεται για τα παραπτώματα των «δωροδοκίας» και του «στοιχήματος» για έξι αγώνες, ενώ ο συνδεόμενος με την ΠΑΕ ως πρόεδρός της, Αχ. Μπέος, τιμωρήθηκε με εφ’ όρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο.
Η εισήγηση που θα κάνει ο εισηγητής της υπόθεσης θα είναι αρνητική για τον Ολυμπιακό Β. κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως θα αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ και δεν θα του επιτραπεί να δώσει τα δύο παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει αναβολή μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.
Στον κανονισμό του Europa League (άρθρο 2, παρ. 8) για τις περιπτώσεις επηρεασμού αποτελέσματος αγώνων προβλέπεται ποινή αποβολή ένος έτους και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο επιβολή ποινών που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα.
Ειδικότερα αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που μια ομάδα εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα σε οποιαδήποτε προσπάθεια που ως σκοπό έχει να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, η UEFA αποφασίζει τη μη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Η μη συμμετοχή διαρκεί για μια αγωνιστική περίοδο. Για να ληφθεί η απόφαση η UEFA μπορεί να βασιστεί σε απόφαση που έχει ληφθεί από εθνικό ή διεθνές αθλητικό δικαστήριο, από διαιτητικό δικαστήριο, ή από κρατικό δικαστήριο. Η UEFA δύναται να αποφύγει να πάρει απόφαση αν έχει ικανοποιηθεί από άλλη απόφαση που απαγορεύει στην ομάδα να πάρει μέρος στη διοργάνωση. Επιπρόσθετα με την το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης συμμετοχής στη διοργάνωση η UEFA, αν οι συνθήκες το δικαιολογούν μπορούν να επιβάλλουν πειθαρχικά μέτρα σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα".