powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κατάργησαν τον υποβιβασμό στα στημένα ματς!

Με αυτήν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που έριξε την πρωτόδικη ποινή του υποβιβασμού για τους στημένους αγώνες του Ολυμπιακού Β. (έξι) και της Καβάλας (πέντε) δημιουργούνται τα εξής «δεδικασμένα», που πολύ δύσκολα θα ανατραπούν:

Το πρώτο είναι ότι κλείνει για όλες τις ομάδες που έχουν κατηγορηθεί (π.χ. Ηλιούπολη) ή θα κατηγορηθούν για την ίδια υπόθεση η πιθανότητα να υποβιβαστούν, επειδή οι πρόεδροι ή οι μεγαλομέτοχοί τους έστησαν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Όλες οι ομάδες που θα περάσουν αυτήν τη διαδικασία από το Σεπτέμβριο ή θα αθωώνονται ή θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.

Το δεύτερο είναι ότι η αφαίρεση βαθμών δεν θα ξεπερνά τους δέκα. Από τη στιγμή που τόσοι αφαιρέθηκαν από τον Ολυμπιακό Βόλου που κατηγορείται για έξι στημένα παιχνίδια, για τις υπόλοιπες ομάδες (πλην Ηλιούπολης) η αφαίρεση βαθμών λογικά θα είναι μικρότερη.

Η ποινή της αφαίρεσης βαθμών δεν προβλέπεται στο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που αφορά τη «δωροδοκία» και το «στοίχημα».

Η ποινή σε περίπτωση ενοχής της ομάδας είναι ο υποβιβασμός, αλλιώς η ομάδα πρέπει να κριθεί αθώα.

Στην προκειμένη περίπτωση τα μέλη της επιτροπής της ΕΠΟ προκειμένου να μην αθωώσουν τις δύο ομάδες επέβαλαν την ποινή της αφαίρεσης βαθμών που προβλέπεται στο άρθρο 5 του πειθαρχικού κώδικα.

Το συγκεκριμένο άρθρο απλώς απαριθμεί κάποιες ποινές που δύναται να επιβληθούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σε περίπτωση που τα υπόλοιπα άρθρα του κώδικα δεν προβλέπουν συγκεκριμένες ποινές.

Όμως, το άρθρο 21 που αφορά τη «δωροδοκία» και το «στοίχημα» προβλέπει την ποινή του υποβιβασμού, άρα η ποινή του άρθρου 5 (αφαίρεση βαθμών) κακώς επιβλήθηκε.
ΠΗΓΗ: Soccerplus.gr