powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Λουκέτο" στους συνδέσμους

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, προαναγγέλλοντας ότι το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου θα ξεκινήσει κανονικά.
Ωστόσο, θα υπάρξουν δύο πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις, καθώς αρχικά προβλέπεται η αναστολή δραστηριότητας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών των ομάδων ως τον Αύγουστο του 2012.
Δεν θα δοθεί, λοιπόν, μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καμία άδεια λειτουργίας σε σύνδεσμο οπαδών και μένει να φανεί αν θα πειθαρχήσουν σ' αυτήν την απόφαση τόσο οι σύνδεσμοι όσο και οι ομάδες.
«Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δε νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, οι δίκες ωστόσο για την υπόθεση των στημένων αγώνων θα συνεχιστούν κανονικά. Έτσι, είναι ορατό το ενδεχόμενο μεσούσης της περιόδου να υπάρξουν υποβιβασμοί.
«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του αθλητισμού σε μια μέρα. Πρέπει συνεχώς να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος προανήγγειλε τη συγκρότηση του εθνικού συμβουλίου αθλητικού σχεδιασμού, που «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σωστής ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού», όπως επισήμανε ο ίδιος.
Επίσης, αναβαθμίζεται η ΔΕΑΒ, η οποία αποκτά δύο νέες αρμοδιότητες, που έχουν να κάνουν με τους στημένους αγώνες και με το δικαίωμά της να προτείνει αλλαγή έδρας ενός αγώνα, αλλά και απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.
"Θα μπουν κανόνες για την οργάνωση των μετακινήσεων και για ένα χρόνο δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οργανωμένη μετακίνηση οπαδών", τόνισε ο Π. Γερουλάνος.
Παράλληλα, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ σχετικά με το ντόπινγκ συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Φαρμακοδιέγερσης.
Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες βίας, αφού έχουν μεγάλη αξία, και θα το σκεφτούν πλέον σοβαρά οι ομάδες να προκαλούν επεισόδια».