powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η UEFA δείχνει το δρόμο


Πρόσφατα, η ποδοσφαιρική Ελλάδα, γνώρισε τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, κ. Τζίανι Ινφαντίνο, ο οποίος κλήθηκε από τον κ. Πιλάβιο, ώστε να βοηθήσει στην εύρεση λύσης σχετικά με την προβληματική κατάσταση της εφαρμογής του συστήματος της αδειοδότησης, όπως έχει διαμορφωθεί.

Η ΕΠΟ φαίνεται να συντάχθηκε με το πόρισμα και την έκθεση του κ. Ινφαντίνο και ήδη ακύρωσε την διαδικασία αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League.

Ακριβώς επειδή η ΕΠΟ και προφανώς ο κ. Πιλάβιος, αφουγκράζονται την σκέψη και την επιθυμία του κ. Ινφαντίνο, χρήσιμο είναι να υπενθυμίσουμε τμήμα συνέντευξής του, όπως δημοσιεύτηκε στους New York Times, στις 22 Νοεμβρίου 2009, αναφορικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που είχε αποκαλυφθεί στην Γερμανία, εκείνη την εποχή.

Αναφέρει ο κ. Ινφαντίνο: «UEFA will be demanding the harshest of sanctions before the competent courts for any individuals, clubs or officials who are implicated in this malpractice, be it under state or sports jurisdiction», και μεταφραζόμενο, «Η UEFA θα απαιτήσει τις πιο σκληρές κυρώσεις ενώπιων των δικαστηρίων για όλα τα πρόσωπα,  σωματεία ή παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτές τις αδικοπραξίες, και ενώπιον της κρατικής και ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης».


Χρήσιμη υπενθύμιση και αναγκαίος οδηγός συμπεριφοράς για την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη της ΕΠΟ, πιστεύουμε...