powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο αυτονόητος υποβιβασμός

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου, πρόκειται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφασίσει για τις ποινές που πρέπει να αποδωθούν στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αναφέρονται στο πόρισμα της Εισαγγελέως, κ. Παπανδρέου.

Είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση της φερόμενης πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, η ΠΑΕ Ηρακλής καταδικάστηκε με υποβιβασμό. Το σκεπτικό της υπόθεσης εκείνης,  αναφέρει με λεπτομέρεια την αιτιολογία:

«Η παραπάνω αποδειχθείσα συμπεριφορά της εγκαλουμένης ΠΑΕ και του νομίμου εκπροσώπου της (2ου καταγγελλομένου - εγκαλουμένου), αποτέλεσε πρωτοφανήκατάφωρη για τα χρονικά της SUPERLEAGUE και βαρύτατη παραβίαση τόσο των κειμένων περί μεταγραφών διατάξεων της Ε.Π.Ο., όσο και του φίλαθλου πνεύματος, αφού αλλοίωσε τον υγιή ανταγωνισμό και το ευ αγωνίζεσθαι κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, και δυσφήμισε έντονα και ακραία το άθλημα του ποδοσφαίρου, θέτοντας σε αμφισβήτηση την λειτουργία, αλλά και αυτή καθεαυτή την υπόσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Εφόσον λοιπόν, η χρήση ενός παραποιημένου εγγράφου οδηγεί σε όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα συμπεράσματα, τα τόσο καταστροφικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε προφανώς και τα όσα έχουν αναδειχθεί από την έρευνα της Αστυνομίας και το πόρισμα της κ. εισαγγελέως, θα πρέπει να περιβληθούν με την ίδια ή και επιβαρυντικότερη φρασεολογία και να - αυτονόητα - οδηγήσουν στην ίδια (καθώς βαρύτερη δεν υφίσταται) ποινή.

Σωστά, κύριε Πιλάβιε;