powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ασκείται δίωξη σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ

Αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος προέδρου μεγάλης ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για την υπόθεση των στημένων αγώνων κατέθεσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.
Ωστόσο, η δίωξη δεν έχει ασκηθεί ακόμα, πιθανώς γιατί ο εν λόγω πρόεδρος δεν θεωρείται προφανές μέλος των εγκληματικών οργανώσεων που έχουν συσταθεί.
Ίσως αυτό να γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να κληθεί απευθείας στον ανακριτή για να καταθέσει.
Στο μεταξύ, μαζικές διώξεις ασκήθηκαν στον Αχιλλέα Μπέο από τον εισαγγελέα σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τα στημένα ματς.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου διώκεται για σύσταση, συμμετοχή και διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης για εκβίαση, απάτη, δωροληψία, δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο Αχιλλέας Μπέος ακόμη και σήμερα στήνει παιχνίδια για δικό του όφελος, ενώ οι αρχές ισχυρίζονται πως υπάρχουν δύο ή τρεις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις που συνδέονται σε επίπεδο αρχηγών.