powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ονόματα που "καίνε" στις 93.000 σελίδες

Πρόεδροι κορυφαίων ομάδων, εν ενεργεία διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και των μικρότερων κατηγοριών, εκπρόσωποι της ΕΠΟ, διεθνείς αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ και μάνατζερ πιάστηκαν από τους κοριούς της ΕΥΠ και περιλαμβάνονται στη δικογραφία των 93.000 σελίδων...
Στη μεγαλύτερη επιχείρηση όλων των εποχών που αφορά τον χώρο του ποδοσφαίρου προχώρησε χθες η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνοντας δέκα άτομα και προσάγοντας περίπου 25.

Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και συνδέεται με τη μεγάλη έρευνα της δικαιοσύνης για τους ύποπτους για στοιχηματική απάτη ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της στοιχηματικής απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία εκτείνεται σε 93.000 σελίδες. Την υπόθεση χειρίστηκαν 4 υπουργεία, συγκεκριμένα τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Η ΕΥΠ με τον κοριό παρακολουθεί τη δραστηριότητα των εμπλεκομένων στο κύκλωμα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Στα 70 πρόσωπα περιλαμβάνονται:

-Πρόεδρος μεγάλης ομάδας της χώρας, ο οποίος ακούγεται στις κασέτες να μιλά με διαιτητές και για διαιτητές για αγώνες της ομάδας του, όπως και για ένα μεγάλο ντέρμπι που έγινε πριν λίγους μήνες, αναφέροντας ότι "αυτός είναι δικός μας" σχετικά με τον διαιτητή του ντέρμπι.

-Ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας, κεντρικός αμυντικός, που φέρεται να έχει στοιχηματίσει σε πολλούς αγώνες.

-Καλαθοσφαιριστής μεγάλης ομάδας, ο οποίος συνομιλεί με πρόεδρο ομάδας που έχει συλληφθεί και συζητούν και για θέματα ντόπινγκ.

-Πρώην πρόεδρος μεγάλης ομάδας.

-Εκπρόσωπος στην ΕΠΟ αυτή την περίοδο, που κατά καιρούς έχει υπάρξει πρόεδρος σε κορυφαίες θέσεις του επαγγελματικού αθλητισμού.

-Διαιτητές Σούπερ Λίγκας και όχι μόνο, ένας εκ των οποίων κατάγεται από τη Βόρειο Ελλάδα.

-Μάνατζερ και ποδοσφαιριστές.

-Πρόεδρος ομάδας Σούπερ Λίγκας

-Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι από τις παρακολουθήσεις προκύπτουν κι άλλοι στημένοι αγώνες.