powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πως η ΕΠΟ ζήτησε "συγγνώμη" από την ΠΑΟΚ

Με μια αλλοπρόσαλλη ποινή η ΕΠΟ ζήτησε «συγγνώμη» από τον ΠΑΟΚ λόγω της μη εκδίκασης της υπόθεσης των επεισοδίων που έκαναν οπαδοί του στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ σε προγενέστερη ημερομηνία.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μια αγωνιστική χωρίς θεατές (θα την εκτίσει την τελευταία αγωνιστική κανονικής σεζόν με την Κέρκυρα) και πρόστιμο 250.000 ευρώ (θα ασκηθεί έφεση).

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν υπότροπος και για «εκτεταμένα» επεισόδια (είχε τιμωρηθεί με μια αγωνιστική στον αγώνα με τον Άρη) και για «ευρείας κλίμακας» (είχε τιμωρηθεί στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου).

Τα επεισόδια με την ΑΕΚ δεν χαρακτηρίστηκαν «ευρείας κλίμακας», όμως και για «εκτεταμένα» ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να τιμωρηθεί με τουλάχιστον δύο αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Γι’ αυτό και η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης ζητούσε να γίνει η εκδίκαση νωρίτερα ώστε η ποινή των δύο αγωνιστικών που θεωρούνταν πιθανή και λογική λόγω υποτροπής να εκτιθεί στους αγώνες της κανονικής σεζόν με Λάρισα και Κέρκυρα και όχι στα πλέι οφ.

Τελικά η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έβγαλε μια απόφαση που τους μπέρδεψε όλους. Ακόμη και τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ που μόλις την πληροφορήθηκαν σε συνδυασμό με το υψηλό πρόστιμο τη σχολίασαν λέγοντα «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» και περίμεναν το σκεπτικό για τα καταλάβουν τι έχει γίνει.

Το πιο πιθανό σενάριο –διότι θεωρούμε σχεδόν απίθανο να ξέχασε η πειθαρχική επιτροπή ότι ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος- είναι ότι τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική βάσει του άρθρου 15 παρ. 2 εδ. ε για «βαρύ τραυματισμό προσώπου», δηλαδή του Σάχα.

Αυτή η ποινή δεν περιέχεται σε καμία μορφή επεισοδίων (μεμονωμένα, εκτεταμένα, ευρείας) και προφανώς προτιμήθηκε διότι δεν φέρει το «βάρος» της υποτροπής…

Ένα άλλο σενάριο είναι τα επεισόδια να χαρακτηρίστηκαν "μεμονωμένα" και ο ΠΑΟΚ να τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική ως τρις υπότροπος.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν "βγει" το σκεπτικό της απόφασης...
ΠΗΓΗ: Soccerplus.gr