powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για τον κουκουλοφόρο της Τούμπας με τον πυρσό

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγ.Μπακέλας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του κουκουλοφόρου o οποίος στον προχθεσινό αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ εισέβαλε, κρατώντας πυρσό, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και επιτέθηκε εναντίον ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής των φιλοξενούμενων.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε -προσωρινά- τον αγώνα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Ο δράστης, αφού εισέβαλε στο γήπεδο, κινήθηκε με τον αναμμένο πυρσό ανά χείρας προς τη φισούνα, όπου επιτέθηκε σε παίκτες και μέλη της αποστολής της ΑΕΚ, την ώρα που αυτοί έτρεχαν προς τα αποδυτήρια.

Όπως φάνηκε κι από τα τηλεοπτικά πλάνα, άνδρες της αστυνομίας προσέτρεξαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης, κάτω από άγνωστες συνθήκες, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ.Μπακέλας, που βρισκόταν στις κερκίδες της Τούμπας, έδωσε, μετά τη λήξη του αγώνα, εντολή στους παριστάμενους αστυνομικούς - επικεφαλείς των μέτρων τάξης να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

Παρά τη βοήθεια του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης!

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Η διενέργεια της έρευνας αναμένεται να ανατεθεί είτε στον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ν.Κωνσταντίνου είτε στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr