powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Aθωώνει τον Σισέ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας

Δεν τίθεται θέμα απουσίας του Τζιμπρίλ Σισέ από το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Α. Φάκος, κρίνει ότι ο Γάλλος άσος με τις δηλώσεις του μετά το ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο δεν έκανε δημόσια δυσμενή κρίση σε όργανο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα-και μάλιστα αυτό έχει γίνει από την περασμένη εβδομάδα- δεν προκύπτει θέμα πειθαρχικής δίωξης του φορ του ΠΑΟ για τη δήλωση που έκανε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, λέγοντας πως "σήμερα αισθάνομαι ότι με πήδηξαν".

Ο Α. Φάκος αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δήλωση αφορά προσωπική συναισθηματική κατάσταση του Σισέ, στην οποία δεν υπάρχει άμεση αναφορά και δημόσια δυσμενή κρίση για κάποιο από τα όργανα του ποδοσφαίρου, επομένως κρίνει ότι δεν μπορεί να παρέμβει.

Ως εκ τούτου, θέμα κλήσης σε απολογία του Σισέ από τα πειθαρχικά όργανα δεν υπάρχει και ο "προκάτ" φόβος πως ο παίκτης των πρωταθλητών θα τιμωρηθεί και δεν θα αγωνιστεί στο καθοριστικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο, εξαλείφεται οριστικά.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Α. Φάκος, μίλησε μάλιστα για την απόφασή του στον Sentra FM.

«Πήραμε τις δηλώσεις και εγώ προσωπικά έκρινα πως όπως τις είχε εκφέρει δεν συνιστούσαν αδίκημα για να ασκήσουμε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη. Έχω γράψει σε έγγραφο το σκεπτικό μου επακριβώς, υπάρχει στην ΕΠΟ», είπε ο κ. Φάκος, που αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των εφέσεων για την υπόθεση Μιραλάς, χαρακτηρίζοντας μάλιστα απαράδεκτη την έφεση του Ολυμπιακού.

«Ήρθε στην ΕΠΟ η απόφαση αυτή τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Στη συνέχεια η ενδιαφερόμενη ΠΑΕ, του Ολυμπιακού, μου ζήτησε να ασκήσω έφεση εγώ, όπως είχα δικαίωμα.

Παραλλήλως είχε κάνει έφεση και ο Ολυμπιακός, η οποία όμως ήταν απαράδεκτη επειδή ο νόμος λέει ότι πρέπει να είναι πάνω από δύο αγωνιστικές η τιμωρία για να έχει δικαίωμα να κάνει έφεση. Εγώ ή έπρεπε με βάση την έφεση του Ολυμπιακού να την απορρίψω ή να την κάνω δεκτή εξηγώντας γιατί.

Με βάση το φύλλο αγώνα, ο διαιτητής έγραψε ότι ο Μιραλάς αντίκρισε κόκκινη κάρτα επειδή απώθησε βιαίως αντίπαλο. Του επεβλήθη δύο ημέρες αποκλεισμού ενώ με ορθή εκτίμηση των περιστατικών, όπως τα έγραψε ο διαιτητής και σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να του επιβληθεί μια αγωνιστική και πρόστιμο 80 ευρώ.

Είχε γίνει λάθος εκτίμηση των περιστατικών που έγραψε ο διαιτητής. Το είχαν πάει σε άλλη διάταξη προφανώς. Ότι ήταν εξύβριση. Δεν ήταν όμως. Τουλάχιστον έτσι εγώ το εξέλαβα. Ηταν όπως έγραψε ο διαιτητής, απώθησε βιαίως, δεν εξύβρισε», τόνισε ο Α. Φάκος.
ΠΗΓΗ: SoccerPlus.gr