powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οφ-σάϊντ το καπνογόνο

"Στην Ουγκάντα και στο Ιράκ όταν πέφτει ένα καπνογόνο, δεν συνεχίζεται το ματς"

Γ.Μώραλης, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.

Μπροστά σε 1 δις 200 εκατ. τηλεθεατές

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Το έχω επισημάνει κι άλλη φορά από εδώ. Θα το επαναλάβω γιατί όσο περνά ο καιρός το επιβεβαιώνει η πραγματικότητα (ελπίζω και σήμερα στο περίφημο el clásico στη Βαρκελώνη μεταξύ Μπαρτσελόνας και Ρεάλ Μαδρίτης), ανεξάρτητα του αποτελέσματος, μια και τα καπρίτσια της μπάλας μάς είναι γνωστά και δεν επιτρέπει να κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Απόψε για τους Ευρωπαίους, νωρίτερα για την Δύση και άγρια ξημερώματα για τις χώρες της Ανατολής, κάπου 1 δις 200 εκατ. τηλεθεατές θα δουν στις τηλεοράσεις τους δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες. Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους για αμφότερες τις ομάδες, με την Ρεάλ να έχει στο ενεργητικό της φέτος ένα νέο σημαντικό πλεονέκτημα, τον προπονητή της Μουρίνιο.

Η Μπάρτσα, δεύτερη με ένα βαθμό διαφορά στο πρωτάθλημα, έχει στην ενδεκάδα της οκτώ παίκτες που μεγάλωσαν στα τσικό της ομάδας. Αντίθετα η Ρεάλ, πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, έχει μόνο έναν. Η δεύτερη έχει ξοδέψει 264 εκατ. ευρώ για την αγορά αστέρων, με την πρώτη μόνο το πενιχρό ποσό των 95 εκατ. Τα τελευταία οκτώ χρόνια αντιστοιχούν στην πρώην βασίλισσα του κόσμου οκτώ προπονητές, ενώ το ίδιο διάστημα στην Μπάρτσα έχουν παρελάσει μόνο δύο. Ο τωρινός Πεπ Γουαρδιόλα, πρώην αμυντικός παίκτης της Μπάρτσα, χωρίς θόρυβο αλλά με καταπληκτικά αποτελέσματα, έχει κερδίσει την εκτίμηση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο για την Ρεάλ είναι η φετινή εμφάνιση του “Μου”, προπονητή με πολλά χαρίσματα αλλά και μειονεκτήματα. Για τον Πορτογάλο πρώην βοηθό προπονητή της Μπάρτσα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ελάχιστα τον ενδιαφέρει ο χαρακτηρισμός “Μακιαβέλης του ποδοσφαίρου”, με τους αντιπάλους του να του προσάπτουν χαρακτηρισμούς όπως “κυνικός”, που δεν διστάζει να λέει ωμά τα πράγματα με το ΄νομά τους, όπως παραδέχεται και ο ίδιος. Για τους οπαδούς της Μπάρτσα είναι persona non grata, ίσως γιατί δεν μπορεί να υποκριθεί και να καλοπιάνει. Με άλλα λόγια, άλλοι τον μισούν και άλλοι τον λατρεύουν.

Η σκληρή, συστηματική με κάθε λεπτομέρεια και πειθαρχημένη δουλειά του στη Ρεάλ θα φανεί απόψε. Της έχει δώσει θετικά στοιχεία για να επαναδιεκδικήσει τίτλους και να ξαναφορέσει το βασιλικό στέμμα. Τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος της. Ο πρωθυπουργός Θαπατέρο προβλέπει νίκη των Καταλανών με 4-2, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ραχόι περιορίζεται στο 2-2, με όλα τα γραφεία στοιχημάτων να δείχνουν φαβορί τους γηπεδούχους. Μπορεί η ομάδα που κατέχει περισσότερο χρόνο το τόπι στην κατοχή της να έχει πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσει, αλλά το ...τίκι τάκα δεν φέρνει πάντα τους τρεις βαθμούς. Λέτε να το δούμε σήμερα;

Nέες αποκαλύψεις για τα σικέ ματς απόψε στη "ΔΙΚΗ"

H σημερινή "ΔΙΚΗ" (22.00) φωτίζει με νέα στοιχεία την υπόθεση των ύποπτων αγώνων.

Καλεσμένοι στο studio του Blue Sky είναι ο βουλευτής Θ.Πλεύρης, ο εκδότης Αντ.Λουδάρος, ο καθηγητής διαιτησίας Κ.Λάππας και ο δημοσιογράφος Μπ.Κατσούλης.

>>>LIVE και στο internet (www.blueskytv.gr)

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κόψτε κάτι

"Ο κ. Αδαμίδης εκφράζει απόλυτα τον ψυχισμό του αγνού Ενωσίτη"

Aνακοίνωση του συνδέσμου των παλαιμάχων της ΑΕΚ, που αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορούν να εκτεθούν ακόμα και οι μεγάλες δόξες του παρελθόντος.

Πάμε στοίχημα;

Aντιγράφουμε από το www.panaitolikos6.gr :

"Τελικά υπάρχει τρόπος να οικονομήσουμε. Ψάχνοντας τις αποδόσεις στο διαδίκτυο για τα παιχνίδια της Football League βρήκαμε μια αξιοσημείωτη.Στο site της sportingbet το παιχνίδι Αγροτικός -Λεβαδειακός έχει τις παρακάτω αποδόσεις: ο άσσος 4.75 ,το Χ 3.50 και το διπλό 1.60.Κοιτάζοντας την βαθμολογία όμως παρατηρώ ότι παίζει ο πέμπτος της βαθμολογίας και γηπεδούχος Αγροτικός Αστέρας με 16 βαθμούς και ρεκόρ έδρας 3 νίκες, 1 ισοπαλία με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και 1 ήττα από τον δεύτερο της βαθμολογίας Παναιτωλικό. Ο δε φιλοξενούμενος Λεβαδειακός βρίσκεται στην 12η θέση με ρεκόρ εκτός έδρας ο νίκες, 1 ισοπαλία στην έδρα του 17ου Εθνικού Πειραιώς /Μάνης και 4 ήττες. Τώρα πως βγήκαν αυτές οι αποδόσεις εγώ δεν καταλαβαίνω και για να τα οικονομήσω θα παίξω τα ρέστα μου στον Άσσο. Που θα τον ξαναβρώ τόσο ψηλά.
Υ.Γ. Ο ΟΠΑΠ είναι το μόνο παιχνίδι που δεν το χει στο κουπόνι. Τυχαίο; Δεν νομίζω!"

Η άλλη όψη για τα ύποπτα ματς

Του Ζήση Καραβά

Με αποδέκτη την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας ξεκίνησε η UΕFΑ τη φρέσκια αποστολή φακέλων με ύποπτα για στήσιμο (από τις στοιχηματικές μαφίες) ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο φάκελος που έφτασε στη Μόσχα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου περιείχε τρία ύποπτα παιχνίδια με τη συμμετοχή ομάδων Β΄ Εθνικής. Τα ονόματα των εμπλεκόμενων ομάδων τα έδωσε στη δημοσιότητα τρεις ημέρες μετά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Κάπκοφ.

Αναμεμειγμένη και στα τρία παιχνίδια είναι η ομάδα Βόλγκα (Βόλγας επί το ελληνικό). Οι μυημένοι και γνωρίζοντες πόνταραν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά στην εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της ΣΚΑ Ενέργεια του Χαμπάροφσκ, αλλά και στα δύο ματς με τη συμπολίτισσά της Νίζνι Νόβγκοροντ στα οποία η Βόλγκα επικράτησε 3-0 εντός έδρας και απέσπασε ισοπαλία 2-2 εκτός. Να δούμε αν θα την ξεπλύνει τώρα ολόκληρος ο (ποταμός) Βόλγας, αν και η επιτροπή ηθικής που συνέστησε η ρωσική ομοσπονδία δεν έχει βγάλει ακόμη αποφάσεις για τον φάκελο με τα επτά ύποπτα παιχνίδια που είχε παραλάβει από την UΕFΑ πριν από έναν χρόνο, σε δύο από τα οποία εμπλεκόταν και τότε η Νίζνι Νόβγκοροντ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 που η UΕFΑ άρχισε να στέλνει φακέλους με ύποπτα παιχνίδια, μόνο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λετονίας τόλμησε να επιβάλει ποινές. Τον περασμένο Ιούνιο με συνοπτικές διαδικασίες υποβίβασε την Ντίναμπουργκ στη Β΄ Εθνική, ενώ επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από την ενασχόληση με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου στον πρόεδρο της ομάδας Ολεγκ Γκαβρίλοφ και στον προπονητή της Ταμάζ Περτία. Εκτοτε φαίνεται ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λετονίας έχει ήσυχο το κεφάλι της. Μέχρι στιγμής βέβαια, γιατί η διεθνώς πολυπλόκαμη μαφία του στοιχήματος που στήνει ματς δεν εξολοθρεύεται εύκολα...

Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής τα ύποπτα παιχνίδια έφτασαν αισίως τα 39 και αν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης δεν αποκάλυπτε τα ονόματα των εμπλεκόμενων ομάδων σε 27 από αυτά, οι έλληνες φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες του νόμιμου στοιχήματος μέσω ΟΠΑΠ θα παρέμεναν στο σκοτάδι. Από την πλευρά της η ΕΠΟ διά του προέδρου της κ. Σοφοκλή Πιλάβιου υπερηφανεύεται ότι κάνει το καθήκον της το οποίο (θεωρεί ότι) ολοκληρώνεται με τη μεταβίβαση των επίμαχων φακέλων στον ΓΓΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή και από αυτόν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Το ενδεχόμενο να δίνονται πάραυτα οι λίστες της UΕFΑ με τα ύποπτα ματς στον αθλητικό εισαγγελέα αλλά και στη δημοσιότητα, ούτε που το συζητούν τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και ο ΓΓΑ.

Σύμφωνοι, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας που επικαλούνται αμφότεροι. Πόσω μάλλον που οι φάκελοι της UΕFΑ με τα «ελαφρά ύποπτα, ύποπτα, σοβαρά ύποπτα, διεφθαρμένα και άκρως διεφθαρμένα ματς» καταρτίζονται με ενδείξεις- έστω και αποδείξεις- από τα μεγάλα ποσά που ποντάρονται σε περίεργα αποτελέσματα και σε πονηρές παραμέτρους στοιχηματισμού στο λεγόμενο παράνομο ιντερνετικό στοίχημα. Συνεπώς, πολύ δύσκολα μπορεί να ξετυλιχτεί το κουβάρι για το ποιοι τυχόν ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές, μάνατζερ, προπονητές μπορεί να εμπλέκονται στο στήσιμο ενός αγώνα.

Αυτή ωστόσο είναι η μία όψη του νομίσματος που λέει ότι δεν μπορεί να αμφισβητείται- πόσω μάλλον να στοχοποιείται- με... φουσκωμένες στοιχηματικές ενδείξεις η εντιμότητα του ελληνικού ποδοσφαιρικού κόσμου και δη των λεγόμενων «επενδυτών» της μπάλας. Αλίμονο, τώρα... Υπάρχει όμως και η άλλη όψη που συνιστά μείζον ζήτημα και στο οποίο δεν απαντούν όσοι επιμένουν να μη δημοσιοποιούνται οι εμπλεκόμενες στα ύποπτα ματς ομάδες.

Με το να παραμένουν όλες αυτές- και δεν είναι και λίγες, ειδικά στη Β΄ Εθνική - κανονικά και σαν να μην τρέχει τίποτε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα δεν το μολύνουν συνολικά; Τουτέστιν, δεν καίγονται έτσι και τα χλωρά μαζί με τα ξερά αφού με το να μην αποκαλύπτονται οι ύποπτοι θεωρούνται όλοι βρώμικοι με αποτέλεσμα να διογκώνονται περαιτέρω η καχυποψία και η αναξιοπιστία του κάθε πρωταθλήματος;

Στο τέλος τέλος, αυτοί οι αφελείς έστω (μικρο)τζογαδόροι του στοιχήματος δεν είναι έτσι οι εξαπατημένοι και ριγμένοι καθώς γίνονται βορά των κάθε λογής επιτήδειων λαμογιοειδών, συμμοριών και μαφιόζων που λυμαίνονται το στοίχημα και κατ΄ επέκταση το λαοφιλέστερο άθλημα; Ας δουν, λοιπόν, και ας προσμετρήσουν αναλόγως και αυτή την πτυχή της στοιχηματικής μάστιγας οι πάσης φύσεως αρμόδιοι θεσμικοί φορείς- από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα ως τη ΓΓΑ και τις εισαγγελικές αρχές.
ΠΗΓΗ: "Το Βήμα της Κυριακής"

"Στο ψυγείο" ο Σιδηρόπουλος

"Στο ψυγείο" μπαίνει ο διαιτητής του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, Τάσος Σιδηρόπουλος.

Η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Γ.Σπυρόπουλου είναι επιβαρυντική για τον Δωδεκανήσιο ρέφερι, ο οποίος κράτησε αδικαιολόγητα τρίλεπτη καθυστέρηση, απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο και πήρε αντιφατικές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Aπορία

Eρώτημα προς τον αρχιδιαιτητή Β.Τεροβίτσα:

Γιατί έπαψε να ορίζει σε αγώνες της Super League τον Θεσσαλονικιό Απόστολο Αμπάρκιολη;

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

"Καμπανάκι" για Βγενόπουλο

«Τα συµβαίνοντα στη MIG αποτελούν τον ορισµό της πυραµίδας»

Απόστολος Βεντούρης, μεγαλομέτοχος ΝΕΛ.

Οι δημοσιογράφοι είδαν όνειρο

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, άκουσε τις απόψεις των κ.κ. Τσακίρη (διά του δικηγόρου του), Βεντούρη, Τσανάκα και αδελφών Ψωμιάδη, σχετικά με δημοσιεύματα, που αναφέροντο σε πώληση της ΠΑΕ Πανιώνιος στον επιχειρηματία κ. Ψωμιάδη.Ουδείς των αναφερθέντων, που είχαν κληθεί ειδικά για αυτό το θέμα, επιβεβαίωσε τα σχετικά δημοσιεύματα"

Η ΕΕΑ επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα κατάργησής της.

Άβατον

"Υστερα από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε να ανακληθεί το διοριστήριο του κ. Δαλούκα, λόγω ουσιώδους παράβασης, και να παραπεμφθεί ο κ. Δαλούκας στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ"

H ΕΠΟ ανακάλυψε τους τύπους και φροντίζει να χαθεί η ουσία.

Προς την έξοδο ο Βγενόπουλος;

80 εκ. ευρώ πρέπει να καλύψουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟ και ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε τις πρώτες αντιρρήσεις.

Τα οικονομικά αποτελέσματα ενδέχεται να τον οδηγήσουν στην έξοδο.

"Καίει" τον Γιάχο ο παρατηρητής

Χαμηλή βαθμολογία πήρε ο διαιτητής του αγώνα Εργοτέλη-Ολυμπιακού, Θανάσης Γιάχος.

Ο παρατηρητής διαιτησίας Γ.Αμυγδαλής στην έκθεσή του δικαιώνει τον προπονητή του Εργοτέλη Ν.Καραγεωργίου για τη φάση του 77΄, όπου αντί για άουτ δόθηκε κόρνερ.

Παπούτσι κι ας είναι ξένο

"Από δικαιολογημένη αγανάκτηση επέστρεψε στην κερκίδα το παπούτσι που του πέταξαν ο Τάσος Μητρόπουλος", αποφαίνεται ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

ΑΡΑ: όποιος από δω και πέρα δέχεται αντικείμενο και το πετάει πίσω, δεν τιμωρείται!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Δεν μπορεί να καταπιεί ο Γκαγκάτσης

"Πρέπει να κάνετε μια συζήτηση με τον κ. Φάκο ώστε να υπάρχει μια πιο φειδωλή άσκηση διώξεων"

Η νουθεσία του Β.Γκαγκάτση προς τον Αθλητικό Δικαστή.

Του κάθησε στο λαιμό ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας...

Παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ πίσω από την επίθεση κατά Βασάρα

Φαίνεται να αποδίδουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης εναντίον του πρώην διεθνούς διαιτητή Κύρου Βασάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του directNEWS.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής αξιοποιώντας μαρτυρίες και σημαντικά ευρήματα, τόσο από τους βοηθητικούς χώρους του ΟΑΚΑ, όσο και από το χώρο του συμβάντος,βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων, οι οποίοι είναι τέσσερις.

Οι δράστες κινούνται στο χώρο της νύχτας, ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν σχέση με ναρκωτικά και είναι σεσημασμένοι. Εκείνο που απομένει τώρα στο αρμόδιο τμήμα ερευνών της Ασφάλειας είναι να καταδείξει, συγκεντρώνοντας επαρκή στοιχεία, τον ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας, ο οποίος -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- είναι πολύ γνωστός παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις για Γκαγκάτση και Νικοπολίδη στη ''Δίκη''

Αποκαλυπτικός ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Χατζηαποστόλου στην εκπομπή η ΔΙΚΗ στο «Blue Sky». Τόνισε ότι έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί του Β. Γκαγκάτση και ότι ο Ρεχάγκελ θεώρησε υπεύθυνο για την αποτυχία του EURO 2008 τον Νικοπολίδη!

"Μου έχουν ανοίξει και εμένα τους λογαριασμούς και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχουν ανοίξει και οι λογαριασμοί του Βασίλη Γκαγκάτση για ποδοσφαιρικούς λόγους", είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, με αφορμή το ρεπορτάζ που ήθελε δύο εν ενεργεία στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να έχουν μπει στη… δαγκάνα του ΣΔΟΕ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Αμανατίδη για το κλίμα στην Εθνική ομάδα είπε: "Μέχρι και μετά το 2004 όλα ήταν καλά και δεν υπάρχαν μουρμούρες. Όταν ήρθε η αποτυχία του Euro 2008, φωνάξαμε στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ τον Ρεχάγκελ (σ.σ. μαζί με τον Γκαγκάτση) και ρωτήσαμε τον Ρεχάγκελ τι φταίει. Μας είπε ότι ο Νικοπολίδης έφταιγε που έτρωγε τα γκολ…", κατέληξε ο Χατζηαποστόλου.

Καπελέρης: "Χρήματα στέλνονταν στο εξωτερικό και γυρνούσαν πίσω στο πολλαπλάσιο"

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Η Δίκη", γνωστοποίησε πως οι έρευνες για τα ύποπτα ματς δεν έχουν τελειώσει ακόμα και σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και λογαριασμοί διαιτητών! Τόνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εν ενεργεία διαιτητή από την βόρεια Ελλάδα.

Ο Καπελέρης είπε αρχικά: "Έχουμε θέσει ένα κοινό στόχο με την ΓΓΑ και με την ΕΠΟ και υπάρχει μια καλή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να προχωρήσουμε τις έρευνες όσο πιο πολύ γίνεται και να πέσει φως στο θέμα".

Αναφορικά με την εξέλιξη των ερευνών τόνισε: "Το πρόβλημα της στοιχηματικής απάτης είναι μεγάλο και το εισπράττει η κοινωνία. Ευελπιστώ πως μέσα από την έρευνα ίσως οδηγηθούμε κάπου. Σύμφωνα με τον έλεγχο στην υπόθεση εμπλέκονται και άτομα του ποδοσφαίρου αλλά όχι από κάποιο συγκεκριμένο χώρο". Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν στοιχεία για κάποιον διαιτητή είπε: "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι εμπλέκεται κάποιος διαιτητής αλλά οι έρευνες συνεχίζονται".

Για να καταλήξει: "Έχουν ανοιχτεί διάφοροι λογαριασμοί αλλά οι έρευνες δεν έχουν λήξει. Μέσα από την διαδικασία της έρευνας προβλέπεται να ανοιχτούν και λογαριασμοί διαιτητών. Τα αδικήματα έχουν να κάνουν με φορολογικές παραβάσεις αλλά συνδέονται και με άλλα ποινικά αδικήματα και αυτό προσπαθούμε να ερευνήσουμε. Στοιχεία για στοιχηματική απάτη δεν υπάρχουν. Κάποια χρήματα πάντως στέλνονταν στο εξωτερικό και γυρνούσαν πίσω στο πολλαπλάσιο".

Επίθεση Χατζηαποστόλου σε Καπελέρη

"Στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΠΟ για το θέμα είχα εκφράσει την άποψή μου ότι πρέπει να παρέμβει η αθλητική δικαιοσύνη αλλά σεβάστηκα την απόφαση των συναδέλφων και ψήφισα τελικά να πάει το θέμα στην ποινική δικαιοσύνη" είπε αρχικά για να καταφερθεί στην συνέχεια κατά του κ. Καπελέρη:

"Ο κύριος Καπελέρης κάνει κατάχρηση της εξουσίας του. Δεν μπορεί να σπιλώνει αόριστα τα μέλη της ΕΠΟ και να δημιουργεί εντυπώσεις στην φίλαθλη γνώμη ότι δύο από τους εικοσιένα συμβούλους της ΕΠΟ είναι ύποπτοι. Πρέπει να πει ονόματα. Δεν μπορεί να σπιλώνει τα ονόματά μας. Μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς".

Τέλος, για τις δηλώσεις του Αμανατίδη σχετικά με την Εθνική είπε: "Ο κύριος Ρεχάγκελ μπορεί να είχε κάποιες εμμονές αλλά δεν μπορείς να πεις ότι υπήρχε κλίκα. Στο Euro του 2008 από κάποιους που δεν έπαιζαν είχε ακουστεί ότι στην Εθνική υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κύριος Ρεχάγκελ όμως δεν είχε κάνει καμία ενέργεια να βρει η ομάδα την χημεία της".

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση Καπελέρη απόψε στη "ΔΙΚΗ"

Tα ύποπτα ματς και το ντέρμπι του Καραϊσκάκη, είναι τα θέματα της "ΔΙΚΗΣ στο BLUE SKY", σήμερα , στις 23.00.

Καλεσμένοι στο studio είναι ο δικηγόρος Γ.Παναγόπουλος, η εργοφυσιολόγος Ελ.Αυλωνίτου, ο καθηγητής διαιτησίας Γ.Βούλγαρης και ο δημοσιογράφος Θ.Μπλούνας. Θα παρέμβει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης.

>>>LIVE και στο internet (www.blueskytv.gr)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Στο ψυγείο" Βοσκάκης-Κώτσιρος-Μποζατζίδης

"Στο ψυγείο" μπαίνουν για ένα μήνα ο διαιτητής Βοσκάκης (ΠΑΟ-Ηρακλής) και οι βοηθοί Κώτσιρος (Αρης-Κέρκυρα) και Μποζατζίδης (Λάρισα-Πανιώνιος).

Ο Βοσκάκης αγνόησε πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου και εξάντλησε την αυστηρότητά του στην αποβολή του Σολτάνι (παρατηρητής Μ.Γιανναδάκης).

Ο Κώτσιρος ακύρωσε κανονικό γκολ του Παρασκευαϊδη της Κέρκυρας (παρατηρητής Θ.Γκαϊτατζής).

Ο Μποζατζίδης ανέκοψε με ανύπαρκτο οφ-σάϊντ τον Βενετίδη (παρατηρητής Κ.Βασάρας).

Ποιους "ξεσκονίζει" το ΣΔΟΕ

Του Θάνου Mπλούνα

Ενα τεράστιο κουβάρι, που σχηματίζεται από τις διαδρομές του χρήματος ανθρώπων που κατέχουν νευραλγικά πόστα στο ποδόσφαιρο, προσπαθεί να ξεμπλέξει η μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά πρωτίστως τον συγκεκριμένο χώρο.

Ολα άρχισαν από τον μεγαλομάνατζερ ποδοσφαιριστών με τα αρχικά Α.T. Oι υποψίες των Αρχών δημιουργήθηκαν από τις βεβαιώσεις ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνισε στην εφορία από τυχερά παιχνίδια.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι στους λογαριασμούς του συγκεκριμένου μάνατζερ κατετίθεντο ποσά από πολλούς που είχαν διάφορες ιδιότητες στο ποδόσφαιρο και η κατάθεση χρημάτων δεν γινόταν μόνο για προφανείς λόγους, όπως για παράδειγμα είναι η προμήθεια του μάνατζερ για τη μεσολάβηση στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφής.

Χαρακτηριστικό, που αφορά άλλη περίπτωση, είναι το παράδειγμα ποσού που κατατέθηκε από παράγοντα ομάδας «Α» σε μάνατζερ και από τον μάνατζερ κατατέθηκε σε λογαριασμό ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν σε ομάδα «Β».

Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι συνεχή από τους «ράμπο» του Σώματος, που κάνουν τις έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ.

Η υπόθεση αρχικά έχει να κάνει με φοροδιαφυγή, αλλά στη συνέχεια ενδέχεται να προκύψουν και άλλα αδικήματα, όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η δωροδοκία, κι επιχειρείται να συνδεθεί και με τους κατά την UEFΑ ύποπτους αγώνες των εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, που το αποτέλεσμά τους χειραγωγήθηκε για στοιχηματικούς λόγους.

Για να παρακολουθήσει τη ροή του χρήματος και να βγάλει συμπεράσματα, το ΣΔΟΕ έχει απευθυνθεί σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε άλλες χώρες.
Επίσης, έχει δοθεί εντολή, μετά τα πρώτα στοιχεία για τον μάνατζερ Α.Τ., τον πρώην διαιτητή Α΄ Εθνικής από τη Θεσσαλονίκη και άλλους, για άνοιγμα λογαριασμών τουλάχιστον 52 φυσικών προσώπων που σχετίζονται με τον χώρο του ποδοσφαίρου κυρίως, αλλά και με το μπάσκετ!

Τα πρόσωπα αυτά συνδέονται άμεσα και με ομάδες που αριθμητικά πλησιάζουν τις 30 και εκτείνονται σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Από τη Σούπερ Λίγκα μέχρι την Δ΄ Εθνική!
Επίσης, έχουν ζητηθεί να ανοιχθούν λογαριασμοί πρώην προέδρου της ΕΠΟ, δύο εν ενεργεία μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και ενός στελέχους της ομοσπονδίας που είναι επικεφαλής σε ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα! Στην ίδια λίστα εμφανίζονται διαιτητές εν ενεργεία και μη, ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς και μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Αυτήν την περίοδο, το ΣΔΟΕ ερευνά πρόσωπα σε τέσσερις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο από τις τέσσερις ερευνώνται συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονται στο διοικητικό τους συμβούλιο.

Υπό έρευνα είναι παράγοντες που κατέχουν θέση στα Δ.Σ. στην πλειονότητα των ομάδων της Β΄ Εθνικής. Και σε αυτήν την περίπτωση ερευνώνται συγγενικά πρόσωπα, ενώ υπάρχουν δύο ΠΑΕ στις οποίες ερευνώνται τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Επίσης, ερευνάται πρόσωπο που κατέχει τα τελευταία χρόνια διάφορα υψηλά πόστα στην Ενωση Β΄ - Γ΄ Εθνικής.

Στη Γ΄ Εθνική ερευνώνται παράγοντες πέντε ομάδων. Από αυτές οι τρεις αγωνίζονται στον πρώτο όμιλο (νότιος) και οι δύο στον δεύτερο όμιλο (βόρειος).

Τέλος, ερευνώνται παράγοντες ομάδων της Δ΄ Εθνικής που έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ότι ένας από τους λόγους που βρέθηκαν σε αυτήν την κατηγορία ήταν οικονομικός και, δεύτερο, στη μακρά πορεία τους είχαν καταφέρει να αγωνιστούν στα «μεγάλα σαλόνια».

Επιπλέον το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συγγενικού προσώπου εν ενεργεία μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Η ίδια εντολή υπάρχει για έναν εν ενεργεία διαιτητή της Σούπερ Λίγκας και έναν εν ενεργεία διαιτητή του μπάσκετ.
Ο κατάλογος ανθρώπων του μπάσκετ περιλαμβάνει και τρεις πρώην διαιτητές και ένα συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των τριών.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ σε παράγοντες, διαιτητές και λοιπούς εμπλεκόμενους δεν σημαίνει, αυτομάτως, την ενοχή τους.

Από το ΣΔΟΕ ερευνώνται και κάποιες εταιρείες. Μία εκ των οποίων είχε συσταθεί παλαιότερα από την ομοσπονδία, ενώ σε τρεις φέρεται να συμμετέχει και δεύτερος γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιριστών, που είχε αναπτύξει «στενές σχέσεις» με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέχρι το 2008. Στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλοι δύο. Ο ένας έχει έδρα στη νοτιοανατολική Αθήνα και ο άλλος σε περιοχή του Πειραιά.

Τέλος, υπάρχει και μια άλλη μια κατηγορία προσώπων που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ. Πρόκειται γι’ αυτούς που μπήκαν στο στόχαστρο επειδή εμφάνιζαν κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Σε αυτήν τη λίστα υπάρχει ένας εν ενεργεία διαιτητής της Σούπερ Λίγκας, που αρμοδίως έχει πει ότι τα κέρδη του δεν έχουν σχέση με το στοίχημα, ένας πρώην διαιτητής που διατέλεσε πρόεδρος συνδέσμου διαιτητών και ένας «εκπρόσωπος φιλάθλων» μεγάλης ομάδας.

Ολα τα στοιχεία , έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο «διαφθορά στο ποδόσφαιρο». Αν επιχειρήσουμε να ενοποιήσουμε όλες τις υποθέσεις, θα δούμε ότι περιλαμβάνουν από περιπτώσεις φοροδιαφυγής και πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέχρι τα ύποπτα ματς της UEFA.
ΠΗΓΗ: "Kαθημερινή"

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πιάστηκε στον ύπνο

Η "βεντέτα" των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε απόψε στην Εθνική Οδό.

Για τις μετακινήσεις στο μπάσκετ, δεν υπάρχει μέριμνα της ΓΓΑ;

Οι συμμαχίες παρήλθαν

«Εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να έχει φύγει ο Γκοβού. Θέλουν κρέμασμα όσοι τον έφεραν το περασμένο καλοκαίρι»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανοίγει νέο μέτωπο με τον Τζίγκερ.

Ψυχιατρικά νέα

"Η Eθνική δεν είναι άρρωστη, αλλά 'αρρώστια' "

Η ΕΠΟ απαντά στον Φάνη Γκέκα.

Μήπως σας περισσεύει και καμιά ανακοίνωση για το άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ή και αυτό νομίζετε ότι είναι 'αρρώστια';

Απορία

Tώρα που στην ΕΡΤ ανέλαβε το "κακό παιδί", ο Λάμπης, θα συνεχίσει να δίνει 9,5 εκ.ευρώ ετησίως στον Ολυμπιακό;

Μπουζούκια

"Με ενοχλεί που με αποκαλούν αλκοολικό. Δεν πίνω μόνος μου σε κάθε ευκαιρία"

Σίντνεϊ Γκοβού.

Πάντα με παρέα.Αλλωστε γι΄αυτό ο Χριστοδουλόπουλος στη φανέλα του γράφει "Λάζαρος". Για να μην του πετάτε λουλούδια.

Ιατρός

«Η Εθνική είναι άρρωστη και κανείς δεν κάνει κάτι για να τη γιατρέψει»

Φάνης Γκέκας.

Ούτε ο Κατσουράνης;

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η αβελτηρία του ΓΓΑ

Mετά τις (προσωρινά) παγωμένες πισίνες στη Θεσσαλονίκη, προκύπτει το εύλογο ερώτημα προς τον ΓΓΑ Π.Μπιτσαξή:

Γιατί αρνείται, εδώ και έναν χρόνο, να διορίσει νέα διοίκηση σε Εθνικό Κολυμβητήριο-Ποσειδώνιο;

"Χρυσώνει" τον ΑΝΤ1 ο ΟΠΑΠ

Στον ΑΝΤ1 μετέφερε τις κληρώσεις των παιχνιδιών του, ο ΟΠΑΠ, έναντι 2 εκ. ευρώ.

Το προηγούμενο διάστημα φιλοξενούνταν από Nova και ΕΤ3 προς 700 χιλ. ευρώ.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κακο-τεχνίες

Eκτεθειμένο άφησε τον...εαυτό του ο Τάσος Κάκος.

Εγραψε στο φ.α. της Τούμπας ότι ο Δέλλας πέταξε το μπουκάλι πίσω από τον πάγκο της ομάδας του και όχι στην κερκίδα.

Τότε γιατί τον απέβαλε;

Μπουφετζήδες

Θυμάστε που γράφαμε για τον μπουφετζή πρόεδρο ομάδας της Football League;

Στενός συνεργάτης του, περιλαμβάνεται στο "γκρουπ των επιχειρηματιών" του Big Mac για την αγορά του Πανιωνίου.

Όταν η πολιτεία κερδίζει από τη δυστυχία των πολιτών

"Ο τζόγος βολεύει την πολιτεία, αλλά όχι τον πολίτη"

Νότης Μαυρουδής, μουσικοσυνθέτης.

Το μαγνητόφωνο έπληξε την ομαλότητα

"Aνωμαλία στην τήρηση πρακτικών της Super League", επικαλέστηκε ο Β.Γκαγκάτσης, ως εκπρόσωπος του Β.Μαρινάκη, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Να δείτε που στο τέλος θα την πληρώσει ή η πρακτικογράφος ή το μαγνητόφωνο.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ολη η αλήθεια για τα στημένα παιχνίδια

Oσα μένουν στο σκοτάδι για τα ύποπτα ματς, θα αποκαλύψει σήμερα, στις 23.00, η "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY".

Προσκεκλημένοι στο studio είναι ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Μπανασάκης, ο Διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου Ανδρέας Μαλάτος,ο πρώην διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς και ο δημοσιογράφος Φέρρυ Μπατζόγλου.Επίσης θα παρέμβει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτορας Μητρόπουλος.

>>>LIVE και στο internet (www.blueskytv.gr)

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Δάσκαλε που δίδασκες

Με διαβολεμένη ταχύτητα εκτίθενται οι πρόεδροι.

Ο Στ.Αδαμίδης διαμαρτυρήθηκε για την επίσκεψη Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών και χθες, στην Τούμπα, έκανε ακριβώς το ίδιο!

Ενεργοποιεί προσύμφωνο με ξένο προπονητή ο ΠΑΟ

Ο Νίκος Νιόπλιας αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ν.Πατέρας πήρε τη συγκατάθεση των Τζίγκερ-Βγενόπουλου και τις εισηγήσεις των Αντωνίου-Φρέιτας, ώστε να ενεργοποιήσει άμεσα προσύμφωνο με ξένο προπονητή.

Η γυμνή αλήθεια για τον μάρτυρα Σοφοκλή Πιλάβιο

Του Φέρρυ Μπατζόγλου

Ο διακεκριμένος και έμπειρος συνάδελφος, Φίλιππος Συρίγος, υποστήριξε στην «Ελευθεροτυπία» (12/11/2010) τα εξής: «Όπως προκύπτει, ο κύριος Πιλάβιος επί πέντε μήνες δεν ενημέρωσε τον εισαγγελέα για τα νέα στοιχεία που είχε λάβει από την ΟΥΕΦΑ για τα στημένα. Κατόπιν αυτού, μπροστά του έχει μόνον έναν δρόμο: αυτόν της άμεσης παραίτησης».

Φίλιππε, ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν θα το κάνει. Οι λόγοι είναι πρωτίστως δύο: Πρώτον, το εκλογικό σύστημα στην ανάδειξη του Προέδρου της ΕΠΟ καταπνίγει κάθε αντιπολιτευτική διάθεση στα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Και δεύτερον, η παραίτηση ενός θεσμικού οργάνου από ευθιξία, μετά την αποκάλυψη μιας τόσο σοβαρής παράλειψης, αποτελεί σπάνιο γεγονός στην χώρα μας.

Η γυμνή αλήθεια κατά την άποψή μου είναι άλλη: Η παραπάνω εξέλιξη πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία της μαρτυρίας του «πολλά υποσχόμενου» Πρόεδρου της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η ποινική δικαιοσύνη για τα «ύποπτα ματς». Ο λόγος: Η αποδεδειγμένη πράξη του, επί τουλάχιστον πέντε μήνες να «αποκρύπτει» από την ποινική δικαιοσύνη το υλικό της ΟΥΕΦΑ για δεκαπέντε «ύποπτα ματς», τα οποία έλαβαν χώρα μετά τις 27/02/2010 στην ελληνική Σούπερ Λίγκ, Β΄ Εθνική και Κύπελλο Ελλάδος, δεν συνάδει με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του στα ΜΜΕ τύπου «εμείς βρισκόμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο και όχι το “φαίνεσθαι”» (Sportday 10/11/2010). Η αντιφατική αυτή συμπεριφορά εκθέτει τον κ. Πιλάβιο ως μάρτυρα, ανεπανόρθωτα.

Από τη στιγμή που η ποινική δικαιοσύνη αξιολογεί το υλικό της ΟΥΕΦΑ ως αφετηρία για την όποια ποινική έρευνά της, η ΕΠΟ οφείλει να διαβιβάζει χωρίς χρονοτριβή και χωρίς παραλείψεις το υλικό της ΟΥΕΦΑ σ’ αυτήν. Είναι άκρως επικίνδυνη και εκ του πονηρού η στάση του ΓΓΑ, Πάνου Μπιτσαξή, που έσπευσε να παραστήσει το συνήγορο του Προέδρου της ΕΠΟ, δηλώνοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σέντρα FM (12/11/2010): «Επιπλέον υπάρχει ένα θέμα νομικής μελέτης, γιατί δεν κάνεις απλή διαβίβαση ενός θέματος στην εισαγγελία. Η διαβίβαση προς την εισαγγελία και η υποβολή μιας μηνυτήριας αναφοράς είναι πολύ σοβαρή ενέργεια. Γίνεται λοιπόν και μια νομική ανάλυση των φακέλων, δεν σημαίνει ότι κάθε χαρτί που παίρνεις το στέλνεις στην εισαγγελία. Κοιτάς, αν έχει σοβαρότητα και αν αυτό το χαρτί συνιστά απλή ένδειξη τέλεσης εγκλήματος, για να το στείλεις στην εισαγγελία».

Ως εδώ και μη παρέκει, κύριε Γενικέ ! Η ΕΠΟ δεν επιτρέπεται ούτε να «αποκρύπτει», ούτε να κρίνει και να «φιλτράρει» ως προς τη «σοβαρότητα» το υλικό της ΟΥΕΦΑ. Η ΕΠΟ δεν υποκαθιστά ούτε την εισαγγελική αρχή, ούτε το δικαστήριο. Δεν της έχει παραχωρηθεί τέτοια εξουσία ! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παρακράτος ! Οφείλει να διαβιβάζει το σχετικό υλικό της ΟΥΕΦΑ χωρίς χρονοτριβή και χωρίς παραλείψεις (δηλαδή όχι επιλεκτικά) στη μόνη αρμόδια, τη Δικαιοσύνη. Εκτός αν εσείς, κύριε Γενικέ, φαντάζεστε διαφορετικά τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Big Mac

"Προτιμώ η ομάδα να πέσει τρεις κατηγορίες, παρά να την αναλάβει ο Μάκης Ψωμιάδης"

Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Πανιωνίου Ιάκωβος Καμπανέλης λέει τον καημό του.

Στους κοματάρχες, παρακαλώ

"Διαιτητές βάλτε τα πολιτικά σας μέσα και θα πάτε μπροστά"

Ο Ρόδιος διαιτητής Δ΄εθνικής Σάββας Τσοπανάκης εγκαταλείπει τη σφυρίχτρα και δίνει συμβουλές.

Οταν η κατηγορία είναι εύσημο

Mετά τη Θ7 και η Θ13 κατηγορεί τον Π.Μπιτσαξή.

Αρα στον τομέα της βίας, τα πάει καλά.

Αν φροντίσει (ως έχει πλέον υποχρέωση) και για τον εξοβελισμό Πιλάβιου, θα τα πάει καλύτερα.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εκπτωτος

Eρώτηση στον κ.Βαγγέλη Μαρινάκη:

O κ.Αχιλλέας Μπέος με ποια ιδιότητα μετέχει στις συνεδριάσεις της Super League;

"Ας έρθει και θα το πληρώσω"

-"Δεν μου έχει έρθει οποιοδήποτε χαρτί από το ΣΔΟΕ ή την Εφορία"

-"Αν πράγματι μου καταλογίστηκε πρόστιμο 3 εκ.ευρώ και βεβαιούται φορολογική παράβαση, θα το πληρώσω"

-"Δεν έχω καμία εμπλοκή με στημένα ματς και Ασιατικά στοιχήματα"

Ο Θεσσαλονικιός μάνατζερ με τα 27 εκ.ευρώ, μιλάει για δεύτερη φορά στη "ΔΙΚΗ".

Oταν οι αδελφικές φιλίες εκθέτουν

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22/6/2010:
"ΥΠΟΠΤΑ ΜΑΤΣ: Nέος φάκελος από την ΟΥΕΦΑ, που περιλαμβάνει αγώνες που θεωρούνται ύποπτοι επειδή το αποτέλεσμά τους φέρεται να προκαθορίστηκε για στοιχηματικούς λόγους, στάλθηκε προ δέκα ημερών στα νέα γραφεία της ΕΠΟ. Για το περιεχόμενο του φακέλου ενημερώθηκε ο πρόεδρος, Σ. Πιλάβιος".
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_22/06/2010_405385

SPORTDAY, 12/11/2010:
"Του την πέφτουν άσχημα του Σοφοκλή Πιλάβιου, γιατί, λέει, άργησε να πάει το νέο φάκελο με τα στημένα στον Μπιτσαξή και στον εισαγγελέα. Ας ξεκαθαρίσουμε ωστόσο κάτι: δεν υπάρχει ένας φάκελος αλλά πολλά reports, δηλαδή πολλές αναφορές της UEFA, πράγμα που σημαίνει: α) πως δεν ήρθαν όλα μαζί και β) πως ο πρόεδρος γνώριζε πότε περίπου θα ολοκληρωθούν οι αποστολές. Η UEFA απαιτεί από την ΕΠΟ πριν από την κατάθεση των φακέλων στις αρχές να ασχοληθεί η ίδια και να αξιολογήσει τη βαρύτητα των καταγγελιών: ας μην το ξεχνάμε. Τώρα γιατί φωνάζει ο φίλος μου ο Κυριάκος ο Θωμαΐδης είναι, νομίζω, απλό: δυο χρόνια του αρνείται να πάει στη «Δίκη» ο ψηλός. Κι εγω το ίδιο θα έκανα…"
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=26513&autid=4

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πιλάβιος 2

Eρώτημα προς τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή:

Η παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης, συνιστά παράβαση καθήκοντος;

Ο εμβριθής Σοφοκλής Πιλάβιος

"Κάθε στοιχείο που έχει ληφθεί από την UEFA για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη το δρόμο προς την τακτική δικαιοσύνη"

Ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Προφανώς η πρώτη σκέψη του Σοφοκλή Πιλάβιου διαρκεί πέντε μήνες.

«Ύποπτα ματς»:H κυβέρνηση χρειάζεται καισαρική !

Του Φέρρυ Μπατζόγλου

Μετά τη συνέντευξη του Πέτερ Λιμάχερ, του τότε επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της ΟΥΕΦΑ, στο περιοδικό «Κ» της «Κυριακάτικης Καθημερινής»
(13/09/2009), η οποία «άνοιξε» στην Ελλάδα το θέμα των ύποπτων ποδοσφαιρικών αγώνων με σκοπό τη στοιχηματική απάτη και αφού άρχισαν να καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλον οι περιβόητοι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ με τα «ύποπτα ματς», ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής έκρινε αναγκαίο να συντάξει ένα σχέδιο νόμου με προσθήκες στον γνωστό αθλητικό νόμο 2725/1999. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δόθηκε στις 01/02/2010 για ανοικτή διαβούλευση. Ο ΓΓΑ φρόντισε μάλιστα να κάνει το γεγονός γνωστό με επίσημο δελτίο τύπου. Σε αυτό το σχέδιο νόμου προβλέπεται μεταξύ άλλων μια προσθήκη στο υπάρχον άρθρο 132 του Νόμου 2725/1999 με τίτλο
«Ποινική αντιμετώπιση προσυνεννοημένων αγώνων». Η προσθήκη αυτή περιέχει τα εξής:

«Εάν το αποτέλεσμα αγώνα που αλλοιώνεται κατόπιν προσυνεννοήσεως, είτε με τις αξιόποινες πράξεις των παραγράφων 1 έως 3 είτε με άλλο τρόπο, περιλαμβάνεται εν γνώσει του υπαιτίου σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού, ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών».

Αιτιολογώντας την ανάγκη προσθήκης ο ΓΓΑ - έγκριτος ποινικολόγος γαρ - τονίζει ότι, «ενώ παλιότερα η κατόπιν προσυνεννοήσεως αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα είχε κατά κανόνα αθλητικά κίνητρα, σήμερα αποκτά οικονομική αποκλειστικά σημασία, αφού κατά κανόνα επιχειρείται με σκοπό τη διαμόρφωση τέτοιων αποτελεσμάτων που θα συνεπάγονται μεγάλα κέρδη από τον στοιχηματισμό αγώνων».

Ωστόσο, το σχέδιο νόμου δεν έχει πάει ακόμα στη Βουλή για ψήφιση ! Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Την απάντηση επεχείρησε να δώσει ο ίδιος ο ΓΓΑ με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην «SPORTDAY»(09/11/2010): «Ό, τι είχα να κάνω ο ίδιος το έχω κάνει. Είναι θέμα υπουργείου ότι δεν έχει προχωρήσει η ρύθμιση, και όχι δικό μου».

Η κωλυσιεργία έχει, λοιπόν, ονοματεπώνυμο. Οφείλεται στον Γιώργο Νικητιάδη, Υφυπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού, στον Παύλο Γερουλάνο, Υπουργό Πολιτισμού και σε τελική ανάλυση στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Επομένως, ποια σημασία έχουν τοποθετήσεις τύπου «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται ατασθαλίες πουθενά, ούτε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε περίπτωση» (Γιώργος Νικητιάδης στις 17/06/2010 στην Βουλή των Ελλήνων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με καταγγελίες για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια); Λόγια του αέρα.

Η αδικαιολόγητη απραξία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα από το αυτονόητο γεγονός ότι, όσο δεν ψηφίζεται η συγκεκριμένη προσθήκη από τη Βουλή, όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τόσο η ποινική δικαιοσύνη, που – για να μη ξεχαστούμε - διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για τα «ύποπτα ματς», δεν μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη για το νέο αυτό ποινικό αδίκημα.

Πάντως, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί φόρτο εργασίας. Εδώ έχει περάσει ολόκληρο μνημόνιο εκατοντάδων σελίδων κυριολεκτικά εν μια νυκτί από την Βουλή και δεν μπορεί να περάσει μια προσθήκη μερικών μόνο αράδων σε έναν υπάρχοντα αθλητικό νόμο; Μήπως σε αντίθεση με τον ΓΓΑ τη θεωρεί μη αναγκαία για την καταπολέμηση της νέας μάστιγας του ποδοσφαίρου;

Κάπως έτσι το παραπάνω σχέδιο νόμου εκκρεμεί εδώ και πάνω από εννέα μήνες στη διαβούλευση. Μια φυσιολογική εγκυμοσύνη κρατά λιγότερο. Φαίνεται πως πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο τοκετό. Το «σε ενδιαφέρουσα κυβερνών σώμα » μάλλον χρειάζεται καισαρική. Τώρα !

Formula1, αυτοδιοικητικές εκλογές και η τελική κούρσα της Κυριακής

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής είναι σαν το αντίστοιχο της γνωστής αυτοκινητοδρομίας Formula1,την ίδια μέρα στη Βραζιλία. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε τρίτος, αλλά στη γενική κατάταξη της βαθμολογίας είναι πρώτος. Στη δική μας περίπτωση, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να' χασε ένα ποσοστό της δύναμής της αλλά παρ΄ όλα αυτά παραμένει κι αυτή στην κορυφή της προτίμησης του εκλογικού σώματος. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η τελική στέψη των πραγματικών νικητών θα γίνει την Κυριακή που μας έρχεται.

Στον δεύτερο γύρο, αν ο Παπανδρέου καταφέρει να βελτιώσει τα ποσοστά υπέρ του κόμματός του, ίσως η φθορά να είναι μικρότερη σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών πριν ένα και κάτι χρόνο. Στην τελική κούρσα της Formula1 στο Αμπού Ντάμπι, ο Αλόνσο ακόμα και δεύτερος να τερματίσει μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πάλι, αρκεί να ...Εδώ, οι εκτιμήσεις είναι ισάριθμες περίπου μ΄ αυτές της ανάγνωσης του αποτελέσματος της Κυριακής στην Ελλάδα. Οι γενικές διαπιστώσεις των ξένων ΜΜΕ αντικατοπτρίζουν την εικόνα των δικών μας, με κυρίαρχο στοιχείο την επικράτηση του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος, αλλά με μια απώλεια στα συνολικά ποσοστά.

Εκεί που συμφωνούν όλοι, ντόπιοι και ξένοι, είναι στο ότι έπιασε τόπο το δίλημμα (γι άλλους απειλή) για άμεση προκήρυξη γενικών εκλογών. Μη μου πείτε πως δεν έβαλε σε σοβαρές σκέψεις ένα μικρό τουλάχιστον ποσοστό του εκλογικού σώματος! Τόσο μικρό, ικανό να αποδώσει καρπούς, να συσπειρώσει αυτούς τους λίγους και στο τέλος να ψηφίσουν ανάλογα. Από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά την περιβόητη διακαναλική, έγραψα ότι ο πρωθυπουργός μπλόφαρε. Το παραδέχτηκε ο ίδιος, λένε, 48 ώρες πριν πάει στις κάλπες ο ψηφοφόρος, στη “μυστική” συνάντησή του στο Κεφαλάρι με τον γνωστό μεγαλοεργολάβο -εκδότη.

Αλλά και να δεχτούμε ότι αν τον μαύριζε περισσότερο ο ελληνικός λαός θα ξανάτρεχε με τα εκλογικά βιβλιάρια, προφανώς για να τον ξαναμαυρίσει, αυτό θα σήμαινε κάτι που πολλοί βλέπουν στον άμεσο ορίζοντα, με απώτερη καταληκτική ημερομηνία πριν το τέλος του 2013. Για να προλάβει όλους αυτούς που τους ζώνουν τα φίδια της χρεοκοπίας αν δεν γίνουν κι άλλες αιματηρές περικοπές στις δαπάνες του σπάταλου κράτους, ίσως το επικρατέστερο σενάριο του “να μιλήσει πάλι ο λαός” θα ήταν η συμμετοχή κι άλλων πολιτικών δυνάμεων σε μια νέα κυβέρνηση, ώστε να αναλάβουν το κόστος κι αυτές. Οι των Βρυξελλών χτυπούν εδώ και καιρό το καμπανάκι, αλλά το χοντρό πρόβλημα είναι ποιοι θα πληρώσουν αυτή τη φορά το θρυμματισμένο μάρμαρο.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Εκτέθηκε η ΕΠΟ

Aίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της τηλεοπτικής "ΔΙΚΗΣ" ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος παρενέβη στην υπόθεση των ύποπτων αγώνων.

Μάλιστα ζήτησε τη σχετική λίστα της UEFA από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Πόπη Παπανδρέου, με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εξέλιξη εκθέτει την ΕΠΟ, η οποία επέμενε ότι δεν υφίσταται θέμα έρευνας από την Αθλητική Δικαιοσύνη.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΑ

Ο Βορειοελλαδίτης διαιτητής που κατέθεσε 4 εκ.ευρώ στον λογαριασμό του μάνατζερ Α.Τ. και καθυστερημένα τον βάζει στο "ψυγείο" η ΕΠΟ, είναι ΑΑ;

ΕΠΟ, «ύποπτα» και Αθλητική Δικαιοσύνη

Του Φέρρυ Μπατζόγλου

Είχα επισημάνει σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Τι δεν έγινε στην υπόθεση των ύποπτων ματς» το οποίο δημοσιεύτηκε στις 02/06/2010 στο SOCCER PLUS συνολικά πέντε λάθη και παραλείψεις του «πολλά υποσχόμενου» Προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στην υπόθεση των «ύποπτων αγώνων» στην Ελλάδα με σκοπό τη στοιχηματική απάτη.

Λόγω των προσφάτων εξελίξεων στην υπόθεση αυτή , θα επανέλθω στην πέμπτη κατά σειρά παράλειψη. Στο παραπάνω άρθρο αναφέρονται τα εξής σχετικά με τη «ροή του υλικού» από την ΟΥΕΦΑ για τα ύποπτα ματς.: «Δεν ενεργοποίησε άμεσα την Αθλητική Δικαιοσύνη παραπέμποντας συνεχώς στην Ποινική Δικαιοσύνη…Για ποιον λόγο παραδίδει διαδοχικά τον Α’, Β’ και Γ’ Φάκελο της ΟΥΕΦΑ στον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή και όχι απευθείας στις Εισαγγελικές και Φορολογικές Αρχές και μάλιστα με καθυστέρηση, όπως φαίνεται από την ημερομηνία αποστολής των φακέλων από την ΟΥΕΦΑ; Έκτοτε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σταματά να παραδίδει φακέλους της ΟΥΕΦΑ είτε στον ΓΓΑ είτε απευθείας στην Ποινική Δικαιοσύνη, παρόλο που ο ίδιος επιβεβαιώνει σχετικά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (11/04/2010), ότι “υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών”».

Αυτά είχαν γραφεί στις 02/06/2010. Και φτάνουμε τώρα στις 03/11/2010. Έχω κληθεί να καταθέσω ως μάρτυρας στην αρμόδια εισαγγελέα του νεοσύστατου Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο έχει αναλάβει από τις 23/09/2010 την διεξαγωγή της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα «ύποπτα ματς». Και τι μαθαίνω; Στην εισαγγελία έχει δοθεί υλικό της ΟΥΕΦΑ για αγώνες στην Ελλάδα που έλαβαν χώρα μόνο μέχρι τις 27/02/2010 ! Η ΕΠΟ, πάντως, θα υποχρεωθεί να δώσει απάντηση στο γραπτό ερώτημα της Εισαγγελίας και του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού, εάν έχουν φτάσει στην Ομοσπονδία κατά την ΟΥΕΦΑ «ύποπτα παιχνίδια», τα οποία έλαβαν χώρα και μετά τις 27/02/2010.

Ήδη έχει διαρρεύσει από την ΕΠΟ πως «ό, τι είχε στα χέρια της τα παρέδωσε». Μένει να μάθουμε αν θα ισχυριστεί το ίδιο και γραπτώς στο Υπουργείο και στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Εάν ναι, τότε όχι μόνο έρχεται σε αντίφαση με την προαναφερόμενη από 11/04/2010 δημόσια παραδοχή του ιδίου του Προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου («υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών») αλλά και με σχετικά μεταγενέστερα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, σχετικό αποδεικτικό υλικό και, τέλος, με την κοινή λογική, αφού το «Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης» BFDS της ΟΥΕΦΑ λειτουργεί κανονικά και μετά τις 27/02/2010 και για την Ελλάδα. Δηλαδή ξαφνικά και ως δια μαγείας δεν καταγράφει το BFDS μετά τις 27/02/2010 ούτε ένα «ύποπτο ματς» της Σούπερ Λιγκ, της Β΄ Εθνικής και του Κυπέλου Ελλάδος ούτε καν ως «ελαφρώς ύποπτο», αφού τους προηγουμένους 17 μήνες έχει καταγράψει 28 «ύποπτα ματς» στην Ελλάδα που αξιολογούνται μέχρι και ως «διεφθαρμένα»;

Εάν όχι, τότε η ΕΠΟ θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ο λόγος: Η βασική θέση του Σοφοκλή Πιλάβιου σε ότι αφορά τη διαλεύκανση των «ύποπτων ματς» στην Ελλάδα, δηλαδή ότι το «λόγο έχει πρώτα η Δικαιοσύνη» πριν εξεταστεί η ενεργοποίηση της Αθλητικής Δικαιοσύνης καταστρατηγείται από την ίδια την ΕΠΟ. Για τέτοια συνεργασία μιλάμε…

Aποκάλυψη-σοκ για τους στημένους αγώνες σήμερα στη "ΔΙΚΗ"

Αποκάλυψη-σοκ για τα σικέ ματς και όσα συνέβησαν την 9η αγωνιστική της Super League, περιλαμβάνει η "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY" (σήμερα, 23.00).

Προσκεκλημένοι στο studio ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Κ.Πολυχρονίου, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ιακ.Χατζηαθανασίου-Χρ.Αρδίζογλου και ο δημοσιογράφος Κ.Μπλιάτκας.

>>>LIVE και στο internet (www.blueskytv.gr)

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Προπονητοφάγος

Καταρρίπτει τα ρεκόρ προπονητοφαγίας ο Χρ.Πανόπουλος.

Αποχαιρέτησε και ο Παράσχος.

Ποιος έχει σειρά;

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βασάρας "καρφώνει" Τεροβίτσα

"Exουμε διαφορετική φιλοσοφία με τον Τεροβίτσα"

Κύρος Βασάρας.

Και ο Πιλάβιος επιμένει να σας έχει δίδυμο;

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Που είναι τα υπόλοιπα;

"Να με ενημερώσετε άμεσα αν η UEFA σας απέστειλε και άλλα ύποπτα ματς, εκτός από αυτά που έχει στην κατοχή της, η εισαγγελέας"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Νικητιάδης στριμώχνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σ.Πιλάβιο.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πόπη καλεί Πέτρο

Ενας πρόεδρος ΠΑΕ θα περάσει από το εισαγγελικό γραφείο όχι ως ύποπτος, αλλά ως μάρτυρας.

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης, που είχε χαρακτηρίσει δημοσίως "στημένο" το Εθνικός Αστέρας-Πιερικός.

Υπό την απειλή μηνύσεων ανασκεύασε, αλλά το ματς αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα της UEFA, που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών Πόπη Παπανδρέου.

"Οχι" Πιλάβιου σε Μαρινάκη

«Ουδείς δικαιούται να ζητήσει εξαίρεση διαιτητή από κάποιον αγώνα. Μόνο οι διαιτητές μπορούν να δηλώσουν κώλυμα»

"Κύκλοι" της ΕΠΟ απαντούν στο αίτημα Μαρινάκη για εξαίρεση του Κάκου από αγώνες του Ολυμπιακού.

Πάντως, ο Κερκυραίος διαιτητής δεν προτίθεται να δηλώνει κωλύματα.

Τζόγος

"Από την ποδοσφαιροποίηση του δημόσιου βίου, περνάμε πλέον στην καζινοποίηση"

Ο Βασίλης Βασιλικός σχολιάζει την κυβερνητική απόφαση να απελευθερώσει στοίχημα και κουλοχέρηδες.

Μάρτυς

Γιατί επιμένει τόσο πολύ να καταθέσει ως μάρτυρας για τα σικέ ματς ο Αλέξης Κούγιας;

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη δήλωση

«Δεν το βάζω κάτω. Θα συνεχίσω να προσπαθώ για την υγεία της ελληνικής διαιτησίας. Δέχθηκα δολοφονική επίθεση και βγήκα ζωντανός»

Kύρος Βασάρας.

O Γ. Νικητιάδης απόψε στη "ΔΙΚΗ"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της "ΔΙΚΗΣ στο BLUE SKY", σήμερα , στις 11 το βράδυ.

Στο studio θα βρίσκονται ακόμη ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Π.Γερακάρης και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Π.Καραβίτης-Δ.Κάβουρας.

>>>LIVE και στο internet (www.blueskytv.gr)

Πως το γνώριζαν;

Ερωτηματικό παραμένει πως οι δράστες της άναδρης επίθεσης κατά Βασάρα, γνώριζαν ότι θα πάει στο σπίτι της πεθεράς του.

Μάλιστα ο Θεσσαλονικιός παρατηρητής το αποφάσισε την τελευταία στιγμή.

Ο Βασάρας και ο ταξιτζής που τον μετέφερε, επιμένουν ότι δεν αντιλήφθηκαν παρακολούθηση και είναι σίγουροι ότι οι δράστες τους περίμεναν.

Οι αρχές διερευνούν την πιθανότητα η επίθεση να μην σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Βασάρας αθωώνει Κάκο

Υψηλή βαθμολογία βάζει στον Κάκο, ο Βασάρας.

Το μόνο που του καταλογίζει είναι ότι δεν έδειξε περισσότερες κάρτες.

Στην έκθεσή του δεν κάνει αναφορά στον βοηθό Ακρίβο, ο οποίος δεν υπέδειξε σε θέση οφ-σάιντ τον Σισέ, πριν το πέναλτι.

OΠΑΠ TV μέσω Intralot

12ωρη ΟΠΑΠ TV θα κάνει την εμφάνιση της στα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ.

Το πρόγραμμα θα παρέχει η Intralot, σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών και υπηρεσιών διαδραστικής τηλεόρασης Vermantia Μedia Croup.

Αρχισε

"Δεν συμφωνώ με τον προπονητή μου"

Ράφικ Τζιμπούρ.

Ωχ...