powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή στους 300 της Βουλής

Του Νίκου Μίνη
Δικηγόρου-Πρώην Αθλητικού Δικαστή

"Αγαπητοί κύριοι,

Επειδή, κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη, οφείλετε , περισσότερο παντός άλλου, να σέβεστε τον εαυτόν Σας και παράλληλα τον Ελληνικό λαό που σας ψήφισε, στη δύσκολη σημερινή περίοδο που περνά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρακαλώ καθένας σας, ας μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα.

1.Ποιός ή ποιοι συγκεκριμένα οδήγησαν τη χώρα μας σ’ αυτή τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση με συνέπεια την απώλεια μέρους της Εθνικής μας κυριαρχίας, κατά δήλωση όλων των πολιτικών αρχηγών και τι έκανε κάθε ένας σας για την αποτροπή αυτής της κατάστασης.

2.Εάν ο άνω η οι άνω υπεύθυνοι έχουν πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να επιβληθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα κατ’ αυτών οι νόμιμες κυρώσεις.

3.Γιατί ανέχεστε να περικόπτονται οι κατώτατες συντάξεις των αναξιοπαθούντων και των εν γένει συνταξιούχων του Δημοσίου, καθώς επίσης και μισθοί πείνας πολλών κατηγοριών μισθωτών, ενώ δεν δίνετε πρώτοι το παράδειγμα για μείωση των μισθών σας τουλάχιστον κατά το ήμισυ, των μισθών των ειδικών συμβούλων σας, των μισθών των Δικαστικών, των μισθών των Διοικητών των μεγάλων Οργανισμών του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

4.Γιατί ψηφίσατε νόμους με τους οποίους καταργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα εργασιακά δικαιώματα, για την απόκτηση των οποίων χύθηκαν ποτάμια αίματος.

5.Σε πιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου το αδίκημα της κλοπής δημόσιας περιουσίας από εν ενεργεία υπουργό παραγράφεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπει το ισχύον σύνταγμά μας και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε ενεργήσει τα δέοντα, ώστε να παύσει ισχύουσα η απαράδεκτη αυτή διάταξη, που αν μη τι άλλο, μας προσβάλλει όλους σαν Έθνος.

6.Γιατί τέλος θάψατε τα όνειρα των νέων μας, με αποκορύφωμα την κατάργηση του δικαιώματος οι αξιότεροι εξ’ αυτών με πανεπιστημιακά πτυχία και ξένες γλώσσες να εισέρχονται στο Δημόσιο για να προσφέρουν στην πατρίδα, αυτούς που πράγματι χρειάζεται και έχει απόλυτη ανάγκη, ενώ αντίθετα επιτρέπετε να το υπηρετούν αυτοί που εισήλθαν σ’ αυτό χωρίς διαγωνισμό, χωρίς γνώσεις, αλλά με μόνο όπλο την κομματική ταυτότητα που τους χορηγήσατε.

Προκαταβολικά ευχαριστώ σ’ όσους με τιμήσουν με την απάντησή τους.

Με απεριόριστο σεβασμό στο θεσμό που υπηρετείτε".