powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η Καβάλα ψάχνει προπονητή, αλλά έχει συμβόλαιο με τον Αναστόπουλο!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Καβάλα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, δήλωσε στον φάκελο αδειοδότησης τον Νίκο Αναστόπουλο, χωρίς να έχει προχωρήσει ΠΟΤΕ σε επίσημη ανακοίνωση. Ο Έλληνας τεχνικός που μέχρι χθες δήλωνε άγνοια, σήμερα λέει ότι «έχω συμφωνήσει και έχω εισπράξει προκαταβολή».

Στο εύλογο ερώτημα που του τέθηκε, για τον λόγο που μέχρι χθες δήλωνε άγνοια, υποστήριξε εκνευρισμένος… «Εσείς τι πρόβλημα έχετε; Ανακριτής είστε; Είναι η πρώτη φορά που κάποιος σας λέει ότι δεν συμφώνησα και την επόμενη σας λέει κάτι άλλο; Δικαίωμά μου είναι να λέω ότι θέλω».

Επικοινωνήσαμε και με τον Χρήστο Σάββα, ο οποίος χθες είχε υποσχεθεί να ελέγξει τον φάκελο της Καβάλας. Κράτησε την υπόσχεσή του, αλλά η απάντηση που μας έδωσε, μάλλον δεν τιμάει την επιτροπή αδειοδότησης και όσους την όρισαν. «Είναι αλήθεια ότι δηλώθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος ως προπονητής. Έχει συμβόλαιο θεωρημένο από την Εφορία. Εμείς εξετάζουμε βάσει κριτηρίων. Ας το ψάξει ο κ. Αναστόπουλος. Εμείς δεν θα γίνουμε ντετέκτιβ. Ο φάκελος ήταν πλήρης». Απίστευτα πράγματα από τον Κοζανίτη παράγοντα της ΕΠΟ, ο οποίος μετατράπηκε σε… ντετέκτιβ για να ελέγξει αν ο Ηρακλής πλήρωσε εμπρόθεσμα τους ποδοσφαιριστές ή με καθυστέρηση λίγων ημερών.

Αν και δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος ντετέκτιβ για να αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Μία ματιά στο ρεπορτάζ της Καβάλας, όταν η μακεδονική ΠΑΕ κατέθεσε τον φάκελο με το όνομα του Αναστόπουλο, αρκούσε. Πουθενά δεν υπήρχε συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό. Ίσα-ίσα που γραφόταν ότι η διοίκηση της ομάδας συζητά με Ευρωπαίους τεχνικούς (Ιρουρέτα κτλ). Χαρακτηριστικό είναι το ΣΗΜΕΡΙΝΟ δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sport-fm.gr με τίτλο: «ΚΑΒΑΛΑ: Όνειρο ήταν και πάει ο Ιρουρέτα».

Το κείμενο αναφέρει: «Συνεχίζεται η αναζήτηση των ανθρώπων της Καβάλας για τον προπονητή που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας για τη νέα σεζόν. Η πιο φαινομενικά καλή περίπτωση πάντως οδεύει προς «ναυάγιο», μετά την πρόταση που δέχθηκε ο Χαβιέ Ιρουρέτα από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την ανάληψη του πόστου του τεχνικού διευθυντή.

Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος βρισκόταν μέχρι πρότινος στη λίστα του Σταύρου Ψωμιάδη για να αποτελέσει τον διάδοχο του Ντε Μος, δέχθηκε δελεαστικότατη πρόταση από τον σύλλογο της Γαλικίας και το ενδεχόμενο να συνεχίσει εκεί την καριέρα του – από το πόστο του τεχνικού διευθυντή – είναι αρκετά πιθανό. Στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών συνηγορεί και η μακρά θητεία του Ιρουρέτα ως προπονητής στο «Ριαθόρ» (επταετία 1998-2005). Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, οι "αργοναύτες" εχουν αρχίσει ήδη να βγάζουν από το συρτάρι τις εναλλακτικές περιπτώσεις προπονητή, ενώ σειρά θα πάρουν οι πιθανές προσθήκες στο ήδη υπάρχον ρόστερ παικτών».

Παρόμοιο και το ρεπορτάζ στο sentragoal.gr: «Η αναζήτηση του «εκλεκτού» για την τεχνική ηγεσία της Καβάλας καλά κρατεί μετά το «ναύαγιο» με τον Τσέχο Γιάρολιμ. Ο Σταύρος Ψωμιάδης έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του κατά κύριο λόγο στη γαλλική και ισπανική αγορά και, όπως τονίζεται από την ΠΑΕ, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται και οι ανακοινώσεις για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής των «αργοναυτών». Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ να ταξιδέψει στο εξωτερικό ώστε να έχει εκ του σύνεγγυς συνάντηση με τον υποψήφιο στόχο».
ΠΗΓΗ: bluearena.gr