powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

10 ΠΑΕ με χρέη στην εφορία κινδυνεύουν!

Από τις εφορίες όλης τις χώρας έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στοιχεία στα συναρμόδια υπουργεία και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με χρέη Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus οι ΠΑΕ που φέρεται να έχουν οφειλές τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει είναι η ΑΕΚ, η Καβάλα, ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανθρακικός.

Δηλαδή οι οκτώ από τις 16 ομάδες που αγωνίστηκαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας!

Από αυτές που ανεβαίνουν πρόβλημα –μικρότερο – φαίνεται να έχουν η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Αυτό το ρεπορτάζ ενδεχομένως να μην είχε καμία σημασία αν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δεν είχε δρομολογήσει την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία σύμφωνα με τον νόμο Βενιζέλου (2002) δίνει στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες «πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα» βάσει μια σειράς κριτηρίων όπως τα χρέη σε αθλητές, τρίτους και δημόσιο.

Η απόφαση - εντολή του κ. Μπιτσαξή είναι η επιτροπή να λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι με κριτήριο το νόμο και όχι… χαλαρά όπως λειτουργούσε από το 2004 και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρέη στην εφορία μαζί το πόρισμα του ελέγχου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) που έγινε αιφνιδιαστικά τον περασμένο Μάρτιο έκανε έλεγχο στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και αναμένεται εντός των ημερών να εκδώσει το πόρισμά του θα είναι τα πρώτα στοιχεία που θα δοθούν στα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τα οποία μέσα στον Ιούλιο θα αρχίζουν να εξετάζουν τους φακέλους των ΠΑΕ όλων των κατηγοριών.