powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μέχρι και υποβιβασμός για τα σικέ ματς!

Νέες διατάξεις αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ να προστεθούν στον πειθαρχικό κώδικα και ειδικότερα για θέματα που αφορούν το παράνομο στοίχημα και τη βία. Οι διατάξεις αυτές είχαν συμφωνηθεί σε συνάντηση με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή και για να ισχύσουν πρέπει να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

Όσον αφορά το παράνομο στοίχημα αποφασίστηκε ότι:

1. Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, τιμωρείται με τις ποινές: α) πρόστιμο 20.000 έως 60.000 ευρώ, β) απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.

2. Εάν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών.

3. Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα τιμωρείται με υποβιβασμό.

Σχετικά με τα θέματα της βίας αποφασίστηκε:

Σε περίπτωση δημιουργίας ευρείας κλίμακας επεισοδίων στον εν γένει χώρο του γηπέδου εφόσον:
α) η καταστολή τους απαιτεί επιχειρησιακά μέτρα της αστυνομίας πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στην ΠΑΕ κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ασφαλείας, συνήθων αστυνομικών μέτρων, και
β) υπήρξε σοβαρή σωματική βλάβη, ή
γ) προκύπτουν εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

* Χρηματική ποινή από 75.000 έως 150.000 και από 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές. Σε περίπτωση όπου λόγω των επεισοδίων ο αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται, απώλεια του αγώνα για την υπαίτια ομάδα.

* Σε περίπτωση υποτροπής, χρηματική ποινή από 150.000 έως 250.000 ευρώ και από 2 έως 3 αγώνες χωρίς θεατές και απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών της ομάδας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Σε περίπτωση όπου λόγω των επεισοδίων ο αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται, απώλεια του αγώνα για την υπαίτια ομάδα και σε περίπτωση όπου έχει ήδη εφαρμοστεί απώλεια αγώνα σε προηγούμενη παράβαση, αφαίρεση 3 βαθμών.

* Σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής, χρηματική ποινή από 250.000 έως 400.000 και έως 4 αγώνες χωρίς θεατές και απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών της ομάδας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής της περιόδου, αλλά και της επόμενης. Σε περίπτωση όπου λόγω των επεισοδίων ο αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται, απώλεια του αγώνα για την υπαίτια ομάδα και σε περίπτωση όπου έχει ήδη εφαρμοστεί απώλεια αγώνα σε προηγούμενη παράβαση, αφαίρεση 3 βαθμών.

Επιπλέον, στον πειθαρχικό κώδικα προστέθηκε παράγραφος , η οποία προβλέπει ποινές για εκσφενδόνιση ή εκτόξευση με μηχανικό τρόπο πυρσών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών. Η ομάδα που υποπίπτει σε αυτήν την παράβαση θα τιμωρείται με τριπλασιασμό των παραπάνω ποινών.
ΠΗΓΗ: enet.gr