powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Και η Ίντερ εμπλέκεται στο "Calciopoli"

Νέα στοιχεία παρουσίασαν οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι στην υπόθεση «Calciopoli», τα οποία επιβαρύνουν την Ίντερ. Η υπεράσπιση του πρώην διευθυντή της Γιουβέντους αποκάλυψε τηλεφωνική συνδιάλεξη προς τους αρχιδιαιτητές Πιερλουίτζι Παϊρέτο και Πάολο Μπέργκαμο, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο Φραντσέσκο Τότι της Ρόμα τον Οκτώβριο του 2004.

Η Ρόμα αντιμετώπιζε στις 27 Οκτωβρίου 2004 τη Γιουβέντους για την 8η αγωνιστική και η Ίντερ είχε κάθε λόγο να θέλει να αγωνιστεί ο Τότι, καθώς οι «τζιαλορόσι» θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να κόψουν βαθμούς από τη «Γιούβε». Η Ίντερ εκείνη την εποχή διεκδικούσε τον τίτλο και όπως γίνεται αντιληπτό την συνέφερε κάθε βαθμολογική απώλεια της «μεγάλης κυρίας».

Στις 23 Οκτωβρίου σε παιχνίδι για την 7η αγωνιστική ο Τότι στο ματς της Ρόμα με την Παλέρμο στο «Ολίμπικο» που έληξε 1-1, εξύβρισε τον διαιτητή Νικόλα Αϊρόλντι. Με επιθυμία της Ίντερ μεσολάβησαν οι αρχιδιαιτητές και πίεσαν τον Αϊρόλντι να μην γράψει στο φύλλο αγώνα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Τότι, ώστε να μην τιμωρηθεί και να παίξει κόντρα στη Γιουβέντους.

Πράγματι ο Τότι δεν τιμωρήθηκε, έπαιξε εναντίον της «Γιούβε» στο Τορίνο, όμως η Ρόμα έχασε 2-0 με γκολ των Ντελ Πιέρο (31’) και Ζαλαγιέτα (74’). Τη σεζόν εκείνη, 2004-05, η Γιουβέντους κατέκτησε το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά από τη Μίλαν και 14 από την Ίντερ, όμως το καλοκαίρι του 2006 η ιταλική δικαιοσύνη της αφαίρεσε τον τίτλο.
ΠΗΓΗ: enet.gr