powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΣΙΚΕ ΜΑΤΣ: Κύριοι της ΕΠΟ φροντίστε αύριο να μην εκτεθείτε από τους Κύπριους

Το παρακάτω κείμενο προτείνεται προς προσεκτική μελέτη στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τους 20 συμβούλους της ομοσπονδίας που αύριο θα αποφασίσουν ενώπιον του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή αν θα δώσουν στη δημοσιότητα τους 25 ύποπτους ελληνικούς αγώνες:



Η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) ανακοινώνει ότι μόλις έχει λάβει ειδοποίηση από την ΟΥΕΦΑ ότι έχει ολοκληρώσει την ανάλυση της και για τέταρτο παιγνίδι του Κυπριακού Πρωταθλήματος, το οποίο επίσης θεωρεί ότι πιθανόν να έχει στηθεί πάντα με βάση τα στοιχεία του στοιχήματος που έχει στα χέρια της.
Η ΚΟΠ θα αναμένει να παραλάβει τον σχετικό φάκελο από την ΟΥΕΦΑ για να τον δώσει στις αρχές για διερεύνηση.
Για πρώτη φορά επίσημα η ΟΥΕΦΑ διαθέτει στοιχεία για ύποπτους αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου.
H ΟΥΕΦΑ απέστειλε χθες δυο φάκελους, δηλαδή δυο υποθέσεις, με αρκετά στοιχεία όπου σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες οι αγώνες να έχουν στηθεί.
Ο τρίτος φάκελος, δηλαδή η τρίτη υπόθεση με ύποπτο αγώνα αναμένεται να σταλεί σύντομα από την Ουέφα στη ΚΟΠ.
Οι αξιωματούχοι της ΚΟΠ κρατούν ερμητικά το στόμα τους κλειστό και δεν αποκαλύπτουν τους αγώνες που η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ύποπτους. Η αποκάλυψη θα γίνει ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας για δυο αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα σε εταιρεία στοιχημάτων στο διαδίκτυο παρουσιάζονται υπέρογκα ποσά στοιχήματος.
Στον πρώτο αγώνα όπου κατέχουμε τα στοιχεία, παρατηρήθηκε αρκετά υψηλός όγκος στοιχημάτων υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδα συνολικά σε μια μόνο εταιρεία, παίχθηκαν €164.000 εκ των οποίων η €150.040 υπέρ νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας.
Συνολικά στη συγκεκριμένη αγωνιστική, δηλαδή στους υπόλοιπους έξι αγώνες ο συνολικός όγκος στοιχήματος ανήλθε στις €125.900.
Σε άλλο αγώνα πρόσφατης αγωνιστικής, σε συγκεκριμένη εταιρεία στοιχημάτων στο διαδίκτυο παίχθηκαν συνολικά €211.000.
Για την νίκη της γηπεδούχου ομάδας παίχθηκαν €193.000. Η τιμή της γηπεδούχου ομάδας ξεκίνησε από €2.10 και κατέβηκε μέχρι €1.45.
Σε περίπτωση που αποδειχθεί αγώνας ή αγώνες στημένοι, ο κίνδυνος για την εμπλεκόμενη ή τις εμπλεκόμενες ομάδες είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΚΟΠ ομάδα ή ομάδες που έχουν στήσει αγώνα μπορούν να τιμωρηθούν ακόμα και με διαγραφή από τα μητρώα της ΚΟΠ.
Μάλιστα ο σύμβουλος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, δήλωσε:"Το γνωρίζουμε πως είναι σωστό να γνωστοποιήσουμε τα ονόματα των ομάδων, αλλά αυτό θα γίνει μετά την αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης".
ΠΗΓΗ: sigma live