powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ζητάει και τα ρέστα ο Πιλάβιος

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στην απόφαση του Παναγιώτη Μπιτσαξή για άμεση παύση της χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου εξαιτίας της βίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι όλοι οι φορείς έχουν την ευθύνη, ανάμεσά τους και η Πολιτεία, ωστόσο τόνισε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν ώστε να εξαλειφθεί η βία.

«Αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ΕΠΟ για αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα το καλοκαίρι, στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει. Αυτό που οφείλει η Πολιτεία είναι να κοιτάξει δικές της ευθύνες και τη δική της δράση», τόνισε αρχικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις τοποθετήθηκε:

Για την ανακοίνωση της Superleague, η οποία ζητά να επαναρχίσει ο διάλογος και κάνει λόγο για οικονομικό εκβιασμό: «Τη διάβασα, πρέπει ο καθένας αναλάβει την ευθύνη για ό,τι λέει. Πρέπει και η Superleague να δει τι θα κάνει».

Για τις προϋποθέσεις που ζήτησε ο κ. Μπιτσαξής ώστε να αρχίσει και πάλι η χρηματοδότηση: «Η ΕΠΟ ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχει μιλήσει με τον κ. Μπιτσαξή για τη βία. Συζητάμε όλοι, όλοι έχουμε ευθύνη, οι ομάδες, η Πολιτεία, η ΕΠΟ. Με τους νέους κανόνες που έχουν γίνει από το καλοκαίρι έχουν γίνει σημαντικά πράγματα και το ερχόμενο καλοκαίρι, με τη θέσπιση ακόμα πιο αυστηρών ποινών, δεν θα υπάρχουν περιθώρια για τις ομάδες».

Για τη χρηματοδότηση της ΕΠΟ από την Πολιτεία: «Υπάρχει μια χορηγία της ΕΠΟ για την Εθνική ομάδα, όλα τα υπόλοιπα χρήματα είναι για τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις».

Για τη χρηματοδότηση της Superleague: «Είναι δικό της θέμα, να το σχολιάσει η ίδια».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης των επεισοδίων: «Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε για τον κοινό στόχο που είναι η εξάλειψη της βίας. Όλοι οι φορείς πρέπει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να δούμε το θέμα της βίας, που είναι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό».