powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ανεκτική πολιτική της ΟΥΕΦΑ στις μεταγραφές

Πιο ελαστική στις μεταγραφές παικτών που έχουν ήδη αγωνιστεί με την προηγούμενη ομάδα τους σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσα στην ίδια σεζόν, γίνεται η ΟΥΕΦΑ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συνεδριάζει αυτές τις μέρες στο Τελ Αβίβ και παίρνει αποφάσεις που θα αλλάξουν αρκετά το status στις περιόδους των μεταγραφών, από την επόμενη κιόλας περίοδο.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες των ομάδων που αποκλείονται πριν μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ θα έχουν δικαίωμα μεταγραφής σε ομάδες που συνεχίζουν σε μία από τις δύο ευρωπαϊκές διοργάνωσεις, αρκεί να προλάβουν το μεταγραφικό «παράθυρο» που κλείνει την 1η του Σεπτέμβρη. Αν όχι, τότε θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η απαγόρευση που εξακολουθεί να ισχύει αφορά τους παίκτες που μετέχουν στους ομίλους, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής αν μεταπηδήσουν σε άλλο σύλλογο που συνεχίζει επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Τον Γενάρη δηλαδή, ένας παίκτης που αγωνιζόταν με την ομάδα του στους ομίλους και αποκλείστηκε από την συνέχεια, δεν μπορεί να αγωνιστεί με μια ομάδα που πέρασε στην νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.
ΠΗΓΗ: sportdog.gr