powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΟΠΑΠ: "Τέλος στη χρηματοδότηση τη βίας"

O πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Χάρης Σταματόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. δηλώνει σήμερα την απόφασή της να ενεργήσει άμεσα και δραστικά στην κατεύθυνση της παροχής αποτελεσματικής συνδρομής στην πολιτεία, στον αγώνα που η τελευταία καταβάλει για την αποτροπή, την πάταξη και την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα.

Τα βίαια περιστατικά κατά το τελευταίο διάστημα, με τραυματισμούς φιλάθλων και καταστροφές σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και σε περιουσίες ανύποπτων πολιτών, όχι μόνο συνιστούν κατάλυση της έννομης τάξης, αλλά και καταπατούν κάθε αθλητική έννοια, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, του ελληνικού αθλητισμού και απαξιώνουν ένα προϊόν, το οποίο προσφέρεται μέσω των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο ελληνικό κοινό.

Επειδή η κατάσταση κινδυνεύει να καταστεί ανεξέλεγκτη, με απολύτως δραματικές για την ελληνική κοινωνία συνέπειες, η ΟΠΑΠ Α.Ε., συντασσόμενη με την πολιτεία στον κοινό αγώνα για την αποτροπή, την πάταξη και την εξάλειψη της βίας, αποφάσισε να καλέσει όλες τις διοργανώτριες αρχές των αγώνων – ΕΠΟ, Super League, Ένωση Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς επίσης και τα ποδοσφαιρικά σωματεία - μέλη τους – να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους και να λάβουν άμεσα τα αναγκαία εκείνα μέτρα, ώστε στο εξής να μην επαναληφθεί κανένα νέο κρούσμα βίας εντός κι εκτός των γηπέδων.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα επιβάλει στις διοργανώτριες αρχές, στις ενώσεις και στα ποδοσφαιρικά σωματεία - μέλη τους, που λαμβάνουν χορηγίες, οικονομικές ενισχύσεις και δωρεές, την συμβατική υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από κάθε πράξη βίας, αλλά να λάβουν κάθε νόμιμο μέτρο για την αποτροπή και την εξάλειψή της. Σε αντίθετη περίπτωση η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα διακόπτει τις χρηματοδοτήσεις και θα αναζητεί, μετερχόμενη παντός νομίμου μέσου, τα κατά περίπτωση καταβληθέντα χρηματικά ποσά. Στο πλαίσιο αυτό, οι ισχύουσες συμβάσεις θα τροποποιηθούν, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων.

Τέλος η ΟΠΑΠ Α.Ε. συντασσόμενη ανεπιφύλακτα με την επίσημη τοποθέτηση της πολιτείας εξετάζει όλες τις δυνατότητες που της παρέχονται βάσει των συμβάσεων της με τις διοργανώτριες αρχές, τις ενώσεις και τα ποδοσφαιρικά σωματεία- μέλη τους, μη εξαιρουμένης της αναστολής των χρηματοδοτήσεων εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε."