powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΣΙΚΕ ΜΑΤΣ: Ιδού το κυπριακό μάθημα, κύριε Μπιτσαξή

Το θέμα των φακέλων της ΟΥΕΦΑ σχετικά με υποψίες για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, απασχόλησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά και αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), σε συνάντηση τους.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λουκά αφού είπε ότι αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ, και σημείωσε ότι ''ο ΚΟΑ έδειξε τρομερό ενδιαφέρον, θέλει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο όσον αφορά αυτή την υπόθεση''.

''Συζητήσαμε τρόπους με τους οποίους ο ΚΟΑ μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα'', πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς προχωρεί η Αστυνομία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ''όσο πιο πολλοί φάκελοι παρουσιάζονται, τόσο αυξάνεται και η δουλειά της Αστυνομίας''.

''Είναι και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, το πώς επιταχύνουμε τη διαδικασία αυτή'', σημείωσε.

Σε ερώτηση πότε θα αρχίσει η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους, ο κ. Λουκά απάντησε ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Ερωτηθείς εάν θα κληθούν και εμπειρογνώμονες της ΟΥΕΦΑ, ο κ. Λουκά είπε ότι δεν το αποκλείει η Αστυνομία σε περίπτωση που χρειάζεται οποιαδήποτε πληροφόρηση ή διευκρινήσεις από τους φακέλους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Αστυνομία δεν έχει καταλήξει ακόμη για ποια αδικήματα πρόκειται.

Ερωτηθείς για τις εμπλεκόμενες εταιρείες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες στοιχημάτων εδρεύουν στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι ''δεν υπάρχουν κυπριακές εταιρείες τέτοιες''.

Σε ερώτηση τι στοιχεία υπάρχουν σε αυτούς τους φακέλους, ο κ. Λουκά είπε πως είναι οικονομικά τα στοιχεία.

Ερωτηθείς για τα ποσά που αναφέρονται στους φακέλους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως αναφέρονται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Νίκος Καρτακούλης, στις δικές του δηλώσεις, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντας την χρήσιμη, είπε ότι κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν κάποιες απόψεις για το θέμα των φακέλων της ΟΥΕΦΑ.

''Εγώ απλώς θα ήθελα να πάω κάποιους μήνες πίσω που ίσως να θυμάστε σε μια τοποθέτηση μας, στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, όταν είχαμε ερωτηθεί, εμείς είχαμε πει ότι θέλουμε να εφαρμόσουμε τις βασικές πρόνοιες της λευκής βίβλου. Και έγινε συγκεκριμένα αναφορά στη λευκή βίβλο ότι τα κράτη και οι αθλητικές αρχές των κρατών πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να καταπολεμήσουν τα στημένα παιχνίδια, το έγκλημα ή οτιδήποτε άλλο αφορά το ποδόσφαιρο. Εμείς τότε είχαμε πει ότι πιθανότατα να υπάρχει το πρόβλημα και στην Κύπρο, και νοιώθω έτσι αρκετά έντονα να πω ότι ίσως να θυμάστε ότι κάποιοι είχαν βιαστεί τότε να τοποθετηθούν και να πουν ότι ήταν για σκοπούς εντυπωσιασμού που κάναμε αυτές τις δηλώσεις'', συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΑ είπε πως ο Οργανισμός ως η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου είναι έτοιμη να συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο για να μπορέσουν, όπως ανέφερε, ''να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για να έχει μια γρήγορη κατάληξη η συγκεκριμένη υπόθεση για το καλό του κυπριακού αθλητισμού, γιατί και το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του κυπριακού αθλητισμού''.

''Εμείς ως η ανώτατη αθλητική αρχή, ο σκοπός μας είναι να το προστατέψουμε και να βοηθήσουμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο και όλα τα σχετικά που αφορούν το ποδόσφαιρο. Εμείς θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε ως Οργανισμός σε αυτή την προσπάθεια'', πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ότι οι σκιές που αφήνονται για το κυπριακό ποδόσφαιρο σίγουρα δεν είναι κάτι που αφήνει ικανοποιημένο τον ΚΟΑ, ο κ. Καρτακούλης είπε ότι κανένα δεν τον αφήνει ικανοποιημένο.

''Μιλούμε για το ποδόσφαιρο, μιλούμε για τον βασιλιά των σπορ, ειδικά στην Κύπρο, γιατί ξέρουμε το πόσο δημοφιλές είναι το άθλημα στην Κύπρο και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο μας ανησυχούν όταν παρουσιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα και τονίζω ξεκάθαρα ότι ο Οργανισμός θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και θα συμβάλει με το δικό του τρόπο και από τη δική του σκοπιά, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να μπορέσει να οδηγηθεί αυτή η υπόθεση στο τέλος, να ολοκληρωθεί η διαδικασία'', σημείωσε.
ΠΗΓΗ: ikypros.com


>>>ΣΧΟΛΙΟ "ΔΙΚΗΣ": Ο ΚΟΑ είναι για την Κύπρο ό,τι η ΓΓΑ για την Ελλάδα. Τα αντανακλαστικά του ΚΟΑ, ασφαλώς θα τα ζηλεύει τώρα ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής που απλώς παρακολουθεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο να μην παραδίδει πεισματικά τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με τους 25 ύποπτους ελληνικούς αγώνες, ούτε στον αθλητικό δικαστή, ούτε στη δημοσιότητα.