powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΓΓΑ προς ΕΠΟ: "Στο φως οι 25 ύποπτοι αγώνες"

ΔΥΟ "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ" ΜΑΤΣ ΣΤΟΝ Γ΄ΦΑΚΕΛΟ

"ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟ" ΤΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΣ


Ραγδαίες εξελίξεις θα υπάρξουν αυτή την εβδομάδα στο θέμα των ελληνικών αγώνων που σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ το αποτέλεσμά τους προκαθορίστηκε για στοιχηματικούς λόγους.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη οπότε θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Σε αυτό έχει κληθεί και θα παραστεί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Ο κ. Μπιτσαξής θα θέσει προς τα μέλη του συμβουλίου το ερώτημα αν πρέπει το περιεχόμενο των τριών φακέλων, δηλαδή τα συνολικά 25 παιχνίδια που περιλαμβάνονται σε αυτούς, να δοθούν στη δημοσιότητα.

Αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. συμφωνήσει, τότε θα οδηγηθούμε σε δημοσιοποίηση των αγώνων οι οποίοι τελέστηκαν στον β΄ γύρο του περσινού πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής και στη φετινή σεζόν στην ίδια κατηγορία, πλην δύο αγώνων του κυπέλλου και ενός της Σούπερ Λίγκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπιτσαξής την περασμένη Παρασκευή απαντώντας στο εξώδικο του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλη, ανέφερε τα εξής: «Υπό το δεδομένο, ότι υπήρξε διαρροή, σε χρόνο, που δεν μου είχε παραδοθεί ο τρίτος φάκελος της UEFA, και ενώ το θέμα ήταν γνωστό σε δημοσιογραφικά γραφεία μέρες πριν, με υποχρεώνει να απευθυνθώ προς την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ και τη Σούπερ Λιγκ με το ερώτημα, αν θεωρούν αναγκαίο να δοθεί το σύνολο των φακέλων της UEFA στη δημοσιότητα». Στην ΕΠΟ δεν είναι αρνητικοί το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των φακέλων.

Την επόμενη ημέρα θα γίνει η έναρξη της προανακριτικής έρευνας η οποία έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη. Ο πρώτος που έχει κληθεί να καταθέσει είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος.

Ανοίγει, επομένως, η υπόθεση και από την πλευρά της Δικαιοσύνης και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κλήσεις και των υπόλοιπων που θα ζητηθεί να καταθέσουν.

Σήμερα η «Κ» φέρνει στη δημοσιότητα και νέα στοιχεία που αφορούν τον τρίτο φάκελο που την περασμένη Τρίτη παραδόθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στον ΓΓΑ.

Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, για το παιχνίδι Πανθρακικού - ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχουν μικρές ενδείξεις «παράνομου στοιχηματισμού» και ανήκει στην κατηγορία των «ελαφρώς ύποπτων αγώνων».

Ωστόσο, από τα άλλα πέντε παιχνίδια που υπάρχουν στον φάκελο και ανήκουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, τα δύο εντάσσονται στην κατηγορία των «διεφθαρμένων» που είναι η υψηλότερη, ενώ τα άλλα τρία σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ οι αγώνες κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες.

Στην κατηγορία των «ελαφρώς ύποπτων» που έχει χρώμα κίτρινο, στην κατηγορία των «ύποπτων» που έχει χρώμα πορτοκαλί, στην κατηγορία των «σοβαρά ύποπτων» που έχει χρώμα κόκκινο και στην κατηγορία των «διεφθαρμένων» η οποία στερείται χρώματος.

Γι' αυτούς τους αγώνες θα ταίριαζε το μαύρο…


>>>Ρεπορτάζ του Θάνου Μπλούνα στην "Καθημερινή"