powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την κοιλιά στο στόμα!

Με…έξι παίκτριες αντί πέντε που ορίζουν οι κανονισμοί, συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ η ομάδα κέρλινγκ του Καναδά, αφού η μία αθλήτρια είναι έγκυος.

Η 30χρονη Κρίστι Μουρ διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της αλλά αυτό δεν την έχει εμποδίσει να στελεχώσει την Εθνική ομάδα της χώρας της. Το νέο της εγκυμοσύνης το έμαθε λίγες εβδομάδες πριν λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως αναπληρωματικό μέλος της ομάδας κέρλινγκ.

Όταν ενημέρωσε ότι περιμένει παιδί, τα μέλη της ομάδας όχι μόνο δεν την απέτρεψαν αλλά την ενθάρρυναν με την αρχηγό Σέριλ Μπερνάρντ να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι νεαρή και υγιής. Δεν υπάρχει λόγος να μην είναι στην ομάδα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

H Μουρ είναι η δεύτερη μόλις αθλήτρια που έγινε γνωστό ότι λαμβάνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες (χειμερινούς και θερινούς) έγκυος. Η πρώτη ήταν η Σουηδέζα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Μάγδα Τζούλιν, η οποία μάλιστα είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στην Αμβέρσα το 1920 ενώ ήταν στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της.
ΠΗΓΗ: contra.gr