powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Χριστοβασίλης: "Μπιτσαξή ανακάλεσε..."

Επιστολή στον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή έστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Χριστοβασίλης και του ζητάει να ανακαλέσει φράση συνέντευξης του.
Ιδού η επιστολή:

«Αφορμή για την επιστολή μου αυτή, είναι το γεγονός ότι για δεύτερη φορά και μάλιστα ΚΑΙ αυτή τη φορά προ της συζητήσεως της εκδικάσεως, η οποία αφορά την κατηγορία που αποδόθηκε στην ομάδα μας (που αύριο αφορά την σε δεύτερο βαθμό δικαστική κρίση) παρατήρησα νέα παρέμβασή σας, που αφορά τουλάχιστο εμάς.
Σε χθεσινή συνέντευξή σας στην εκπομπή «Τάδε Έφη» της NOVA, πληροφορήθηκα ότι αναφερόμενος σε γεγονότα βίας στα γήπεδα, είπατε τις εξής φράσεις που δημοσιεύτηκαν μάλιστα και στον τύπο: «αιματοκυλίστηκε η Καβάλα και τα Γιάννενα...».
Πέρα από το γεγονός, ότι είναι προφανές, ότι δεν έχετε καθόλου καλή πληροφόρηση για τα γεγονότα, όπως προκύπτει από τη φράση «αιματοκύλισμα» που τελείως άστοχα χρησιμοποιείτε, κάνοντας παράλληλα και αδικαιολόγητη εξίσωση γεγονότων, παρατηρούμε με έκπληξη, για ανεξήγητο λόγο, τουλάχιστο σε ότι αφορά την δική μας ομάδα, δημόσια παρέμβασή σας για το γεγονός.
Εάν παραμονές οιοδήποτε δικαστηρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητούσαν παραδειγματική τιμωρία του δράστη ή εξέφραζαν την προσωπική τους άποψη για μια υπόθεση, ποια νομίζετε θα ήταν η δυνατότητα των δικαστών για δικαία κρίση απολύτως ανεπηρέαστη από τα αναφερθέντα;. Σας είναι άριστα γνωστό ότι η πραγματική αλήθεια μια υποθέσεως, υπάρχει στα δικαστήρια και στο ακροατήριο και ΜΟΝΟΝ. Για αυτό και οι θεσμικοί παράγοντες, αποφεύγουν να «πάρουν θέση» σε ανάλογες περιπτώσεις, αν και προφανώς έχουν προσωπική άποψη και γνώμη.
Κλείνοντας και χωρίς η επιστολή μου αυτή να προσβάλλει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθέρου εκφράσεως, πολύ περισσότερο δημοσίου ανδρός, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ειλικρινή μας ενόχληση για την χρονική συγκυρία των δηλώσεών σας, τις οποίες σας καλώ να ανασκευάσετε στο σημείο που μας αφορούν».