powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Διεθνές σεμινάριο για τη βία στα γήπεδα

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει σε Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στη Βιέννη στις 16-17 Φεβρουαρίου 2010.
Θεματικός τίτλος του Διεθνούς Σεμιναρίου είναι «European Union’s Ultras Seminar» και σκοπός του η διαπίστωση των προβλημάτων και η διευθέτηση των σχέσεων στο τετράπτυχο Οπαδοί-Ομάδες-Αστυνομία-Πολιτεία.
Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα καταθέσει τις εμπειρίες και τις προτάσεις της σχετικά με τη συμβολή της συμμετοχικής διοίκησης των ομάδων στην εξάλειψη φαινομένων αθλητικής βίας. Επίσης θα περιγράψει την υφιστάμενη κατάσταση και τις διαπιστούμενες αδυναμίες στο συντονισμό και την κοινή δράση και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την αθλητική βία.
Ωστόσο, καθώς η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις απόψεις και την εμπειρία των οργανωμένων οπαδών, κατόπιν συνεννόησης, θα συνοδευθεί από εκπρόσωπο του Συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του ΑΡΗ Super 3, που αποτελεί τον πλέον δυναμικό, πολυπληθή και αναγνωρίσιμο σύνδεσμο οπαδών.
Στο Διεθνές Σεμινάριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπρόσωποι των υπουργείων εσωτερικών Ευρωπαϊκών κρατών, εκπρόσωποι αστυνομικών αρχών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνοι ασφάλειας ομάδων, νομικοί, εκπρόσωποι της οργάνωσης Football Supporters Europe καθώς και εκπρόσωποι συνδέσμων οπαδών ομάδων από τη Γερμανία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Σλοβακία, Βέλγιο, Δανία και Ελβετία.
Οι εργασίες του Διεθνούς Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών για δημοσιογράφους και ΜΜΕ και μόνο οι χαιρετισμοί και οι εισαγωγικές τοποθετήσεις των διοργανωτών θα καλυφθούν δημοσιογραφικά.