powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΚ: Μισός έλεγχος

Στα 32,6 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΑΕΚ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία «BDO» για λογαριασμό της ΠΑΕ.
Το συνολικό ποσό ανεβαίνει στα 55,9 εκατ. ευρώ αν προστεθούν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια των παικτών, τα οποία πάντως είναι λογικό να μην υπολογίζονται στα τρέχοντα έξοδα.
Μελετώντας ωστόσο προσεκτικά την έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, είναι ξεκάθαρο πως γύρω από το θέμα υπάρχει ένα σημαντικό «ναι μεν, αλλά». Οι ορκωτοί λογιστές ξεκαθάρισαν πως δεν προχώρησαν σε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας, αναλύοντας μονάχα τα στοιχεία που πήραν στα χέρια τους από την ΠΑΕ. Ενδεικτικά υπογράμμισαν τα εξής:
"- Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το ύψος των τυχόν υποχρεώσεων προς τους αθλητές, μέλη του προπονητικού τιμ και τους εκπροσώπους τους των οποίων τα συμβόλαια έχουν λυθεί και δεν απεικονίζονται στο ισοζύγιο της εταιρείας με ημερομηνία 30/11/2009 (σ.σ. περιπτώσεις Δώνη, Φερέρ).
- Η ΑΕΚ ΠΑΕ δεν έχει ελεγχθεί με τακτικό φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις από 01/07/2003 έως και 30/06/2009, ενώ έχει ελεγχθεί με προσωρινό φορολογικό έλεγχο έως και 30/09/2008. Σε μελλοντικό έλεγχο ενδέχεται να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί στην παρούσα φάση.
- Δεν έχουμε λάβει μέχρι και την ημερομηνία της παρούσας έκθεσης όλες τις απαντητικές επιστολές από πελάτες, προμηθευτές, πιστωτικά ιδρύματα και νομικούς συμβούλους".