powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

"Ψαλίδι" 30% στους Μεσογειακούς

Αλλάζει όλο το πλάνο των έργων των Μεσογειακών Αγώνων και έρχονται μεγάλες περικοπές στα έργα που συνοδεύονται ακόμα και με μεταφορές αθλημάτων σε άλλες εγκαταστάσεις. Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της υφυπουργού Αθλητισμού Άτζελας Γκερέκου παρουσία της και τη συμμετοχή του Γ.Γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή και αντιπροσωπείας της Δ.Ε.Μ.Α., με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αμάρ Αντάντι.
Aποφασίστηκε να χαμηλώσει το κόστος των Αγώνων κατά 30% και αυτό θα αφορά σημαντικά έργα.
Το πρώτο έργο που δείχνει να μην γίνεται είναι ο προαστιακός Λάρισας-Βόλου και ο σχεδιασμός θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά και θα γίνει σε χρόνο που θα ορίσει ο υφυπουργός Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.
Η Λάρισα χάνει δύο έργα, συγκεκριμένα το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας, που αποφασίστηκε να μην γίνει και οι κωπηλατικοί αγώνες να μεταφερθούν στο Βόλο και το δεύτερο το κλειστό γυμναστήριο του χάντμπολ που οι αγώνες του συγκεκριμένου αθλήματος θα γίνουν στην Καρδίτσα στο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στην Αγία Παρασκευή της περιοχής Φαναρίου, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.
Επίσης, οι περικοπές αγγίζουν και το Ιππικό Κέντρο της Λάρισας, που θα γίνει μικρότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν, κάτι που σημαίνει ότι η Λάρισα στο μέλλον μπορεί στο άθλημα της ιππασίας να χάσει σημαντικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, που αν γινόταν θα έφερναν έσοδα.
Το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο θα γίνει στο λιμάνι του Βόλου και θα δοθούν λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι είχαν προϋπολογισθεί και θα γίνει με μικρότερες προδιαγραφές.
Στις συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν συμφώνησε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, που αντιλαμβάνεται τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και όλα δείχνουν ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο βαδίζουν σε ένα μοντέλο ανάλογων με αυτών της Πεσκάρα του περασμένου Ιουνίου, με το οξύμωρο να είναι ότι η ελληνική αποστολή τότε μιλούσε για τους χειρότερους Αγώνες σε δηλώσεις που είχαν κάνει στελέχη της Μεσογειακής αποστολής.
Συζητήθηκε και το θέμα του Μεσογειακού Χωριού της Λάρισας για το οποίο ζητήθηκε να επισπευσθεί η μεταβίβαση της έκτασης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού που ανήκει στο Δήμο Λαρισαίων για να γίνουν οι μελέτες των σπιτιών που θα κατασκευαστούν.
ΠΗΓΗ: Ελευθερία