powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σκάνδαλο με το παράνομο στοίχημα

Εντυπωσιακή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας ''Αυριανή'': TO ΣΔΟΕ έχει στοιχεία ότι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου έπαιζαν τεράστια ποσά σε εταιρεία στοιχημάτων στη Σιγκαπούρη. Συγκεκριμένα πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκα στοιχημάτισε σε έναν αγώνα 1.600.000 ευρώ και πρόεδρος ομάδας Β΄εθνικής 1.000.000! Διερευνάται η φοροδιαφυγή και το στήσιμο των αγώνων...
Το dikisports προ διετίας είχε επισημάνει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.

Ο Νίκος Γκάλης στη ''ΔΙΚΗ''

To ΦΑΪΝΑΛ-4 της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ, ένας μικρός απολογισμός της Σούπερ Λίγκα και το τι μέλλει γενέσθαι στα πλέι- οφ θα ειναι τα θέματα που θα συζητηθούν την Δευτέρα του Θωμά 27 Απριλίου 2008 στις 23.00 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ"(live και στο ιντερνετ www.blueskytv.gr).Τηλεφωνικά θα παρέμβει ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και πρώτος σκόρερ στα φάϊναλ-4,Νίκος Γκάλης.ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ θα είναι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας ο οποίος κατέκτησε (ως αρχηγός) με τον Παναθηναϊκό το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1996 στο Παρίσι, ενώ συμμετείχε στις αναμετρήσεις ενάντια στον Ολυμπιακό το 1994 και το 1995.Επίσης το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης,ο προπονητής ποδοσφαίρου, Στάθης Σταθόπουλος,ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών, Σωτήρης Βοργιάς και ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Αρνητικό ρεκόρ στα ''χρυσά παπούτσια''

Αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των πρώτων σκόρερ από καταβολής επαγγελματικών πρωταθλημάτων σημειώθηκε με τη λήξη της κανονικής περιόδου του φετινού πρωταθλήματος.Ισμαελ Μπλάνκο και Λουτσιάνο Γκαλέτι τερμάτισαν πρώτοι στη λίστα των σκόρερ, αλλά με μόλις 14 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν την περίοδο 2002-03, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να σημειώνει 16 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.Από την περίοδο 1979-80 που έγινε επαγγελματικό το πρωτάθλημα κι έπειτα, είναι η δεύτερη φορά που είχαμε... ισοβαθμία στην πρώτη θέση των σκόρερ.Η προηγούμενη φορά ήταν τη σεζόν 1993-94 με τον Αλέκο Αλεξανδρή (ΑΕΚ) και τον Κριστόφ Βαζέχα (Παναθηναϊκός) να πετυχαίνουν από 24 γκολ.

Νέο ''καρφί'' Ντούσκο

Πάλι πέταξε το γάντι στη δίοικηση της ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς.Δήλωσε στο Ηράκλειο:
«Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ αλλά δεν ξέρω αν θα παραμείνω και του χρόνου στην ομάδα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την συζήτηση που θα κάνουμε με την διοίκηση μετά τον τελικό».

Ντρέπεται ο Τεν Κάτε!

Πριν από λίγο ρωτήθηκε ο προπονητής του ΠΑΟ Τεν Κάτε:
-Η βαθμολογία είναι δίκαιη; Από την κορυφή ως τις ομάδες που υποβιβάστηκαν;
"Ο πίνακας λέει πάντα την αλήθεια. Χάσαμε το πρωτάθλημα από Εργοτέλη, Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης. 14 βαθμούς. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Όλοι. Και οι ποδοσφαιριστές και όλο το υπόλοιπο τμήμα".
Το ερώτημα είναι πως θα τον στηρίξει την Τετάρτη στο κρίσιμο συμβούλιο των μετόχων ο Ανδρέας Βγενόπουλος.Με ποιά επιχειρήματα;

Εκοψε πάλι δοκάρια η μαφία των γηπέδων!

Σε μόδα εξελίσσεται η αναβολή των αγώνων λόγω των... κομμένων δοκαριών. Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα Χαϊδαρίου-Παναργειακού άγνωστοι έκοψαν τα δοκάρια.Οι υπεύθυνοι του γηπέδου έμειναν έκπληκτοι από αυτό που αντίκρυσαν και φρόντισαν αμέσως να διορθώσουν την ζημιά και το ματς διεξήχθη κανονικά.Πέρσι στον αγώνα Ηλιούπολης-Διαγόρα άγνωστοι είχαν πάλι κόψει τα δοκάρια, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Ποδοσφαιριστής ή άγιος;

Το αθλητικό ταλέντο χαρακτηρίζεται πολλάκις «θείο δώρο». Και ευλογία για ανθρώπους που κάνουν τα χόμπι τους επάγγέλμα και φυσικά κερδίζουν και (υπερβολικά συχνά) πολλά χρήματα για τις «υπηρεσίες» τους.
Πάντως, οι συμπεριφορές πολλών σταρ των σπορ, λόγω δημοσιότητας και πλούτου, θεωρούνται συνήθως εγωιστικές, σνομπ και προκλητικές. Συνοδευόμενες από κάθε είδους αμαρτίες και αδυναμία άρνησης στους πειρασμούς που συναντούν στο διάβα τους...
Για τον Νίκολα Λεγκροτάλιε, όμως, οι κακές συνήθειες των ποδοσφαιριστών αποτελούν κάτι σαν τις «10 εντολές» για τον ίδιο. Μονάχα που από μόνος του φωνάζει τακτικά στον εαυτό του «ου» πριν από κάθε «αμαρτία». Ο Ιταλός αμυντικός της Γιουβέντους παραχώρησε συνέντευξη σε περιοδικό της εφημερίδας «Gazzetta Dello Sport», αποκαλύπτοντας ότι «δεν πίνω, δεν χαρτοπαίζω και δεν κάνω σεξ»!!!
Παραδέχθηκε πως «μοναδική μου αμαρτία είναι η... σοκολάτα», εξηγώντας ότι «δεν είχα ερωτικές επαφές για τρία χρόνια με την κοπέλα μου, γιατί της έλεγα ότι δεν χρειάζονται αυτές για να είναι καλή μία σχέση». Ο Λεγκροτάλιε είπε ακόμη περισσότερα μυστικά του, συμπληρώνοντας πως «δεν έχω δει ταινίες πορνό από την εφηβεία μου». Και θα συνεχίσει την κατήχηση στα αποδυτήρια, αφού προσπαθεί να διαβάζει τη Βίβλο στους συμπαίκτες του!

Ανατριχιαστική ομολογία

Το ομολόγησε, με ανατριχιαστική ειλικρίνεια, ένας από τους τέσσερις «αδελφούς» του ελληνικού μπάσκετ, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου της Πέμπτης: «Με ρωτάτε σε ποιους δώσαμε τα εισιτήρια.Μα πώς να μοιράσουμε χίλια σε τριάντα χιλιάδες ανθρώπους; Ερχεται ο άλλος και μου λέει, πρόεδρε, δώσε μου δύο εισιτήρια για να τα πουλήσω στη μαύρη αγορά και να αγοράσω με τα λεφτά τη δόση μου. Μπορώ εγώ να του πω όχι;». Ονομα δεν γράφουμε, για να μη μας πει πάλι ο λεγάμενος ότι του ρίχνουμε δηλητήριο. Εύκολα θα μαντέψετε την ταυτότητα του λαλήσαντος, όσοι αναρωτηθείτε.
Αφιερώνουμε πάντως το ειδησάριο στους αφελείς που δηλώνουν «απόλυτα βέβαιοι» ότι στο Βερολίνο θα διαφημιστεί το μπάσκετ μας, ο αθλητισμός μας, ο πολιτισμός μας και η άμοιρη πατρίδα μας...
ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Οι Άγγλοι μας δείχνουν το δρόμο

Ένα μεγάλο κομμάτι πλέον στις σύγχρονες κοινωνίες είναι και το ποδόσφαιρο, το οποίο εκφράζει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους. Σε πολλές χώρες η μπάλα βρίσκεται και στα κορυφαία θέμα των πολιτικών, κάτι όμως που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Την ώρα λοιπόν στη χώρα μας που προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τις μετακινήσεις φιλάθλων, τα εμπόδια που υπάρχουν για την κατασκευή υπερσύγχρονων γηπέδων, στο εξωτερικό υπάρχουν επιτροπές βουλευτών που κάθε χρόνο παραδίδουν έκθεση στη Βουλή για το πως το ποδόσφαιρο θα γίνει πιο δυνατό.Ειδικότερα, στη Μεγάλη Βρετανία η επιτροπή (APFG) εξέφρασε τη γνώμη της για πολλά θέματα, ωστόσο εστίασε την προσοχή της σε τρία ζητήματα που αφορούν τους ξένους επενδυτές, τα υποχρεωμένα σωματεία, αλλά και τον μεγάλο αριθμό ξένων παικτών.
Ειδικότερα,
α) υπογραμμίστηκε η ανάγκη για πιο αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τους ξένους πολυεκατομμυριούχους, οι οποίοι επενδύουν πολλά στις ομάδες, αλλά ταυτόχρονα χρεώνουν το σύλλογο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, αναφέρονται στους ισχυρούς άνδρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και της Τσέλσι, Γκλέιζερ, Αμπράμοβιτς οι οποίοι και έχουν πάρει με «βιτρίνα» την ομάδα αρκετά υπέρογκα δάνεια. Η ομάδα των βουλευτών προτείνει, επίσης, ότι οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα σωματεία, υπόκεινται στην υποβολή ενός οικονομικού σχεδίου που περιλαμβάνει τις μεθόδους και τις προθέσεις της μελλοντικής διαχείρισης. Επισημαίνουν, ότι πρέπει να υπάρξει και μείωση στα εισιτήρια διαρκείας, προκειμένου τα χρέη να μην τα... πληρώνει ο φίλαθλος.
β) Ζητούν να υπάρχει διαρκή παρακολούθηση από την UEFA στις ομάδες με πολλά οικονομικά προβλήματα, προκειμένου οι ισχυροί άνδρες των συλλόγων να είναι πιο πειθαρχημένοι και φυσικά πιο συνετοί στον τομέα της διαχείρισης των συλλόγων.
γ) Μεγάλη στήριξη στον Μπλάτερ και στην πρόταση για τουλάχιστον 11 γηγενείς παίκτες σε κάθε ομάδα, εκ των οποίων οι έξι να βρίσκονται στο βασικό σχήμα.
Μάλιστα, οι προτάσεις τους αυτές όχι μόνο θα εξεταστούν προσεκτικά από την Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά θα υπάρξουν και πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στροφή Κόκκαλη στην πολυμετοχικότητα

Συνεργάτες του Κόκκαλη δεν αποκλείουν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (η γενική συνέλευση των μετόχων θα γίνει μέσα στον Μάιο), «να μην είναι 16-17 εκατ., όπως είναι αυτή τη στιγμή το άνοιγμα, αλλά να φθάσει ακόμα και τα 30 εκατομμύρια ευρώ»!«Για να καλυφθούν όχι μόνο οι ζημιές, ή για να πάρουμε την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και για το μπάτζετ των μετεγγραφών», υποστήριξαν. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι ο Κόκκαλης θα ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ σε επιχειρηματίες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ατόπημα της ΕΡΤ

Tα λόγια είναι εύκολα. Οι πράξεις δύσκολες. Αλλο να λέμε ότι στηρίζουμε όλα τα αθλήματα, άρα και το πόλο, και άλλο να το αποδεικνύουμε. Και δυστυχώς η ΕΡΤ, με την μη κάλυψη των τελικών του κυπέλλου Ελλάδος και των εκτός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού με τη Μλάσντοστ για την Ευρωλίγκα και του Πανιώνιου με τη Σέγκεντ για τον τελικό του Τροπαίου ΛΕΝ, δεν το απέδειξε. Από τη δημόσια τηλεόραση, την οποία πληρώνουν εκόντες - άκοντες, έχουν απαιτήσεις οι φίλαθλοι, όχι από τα ιδιωτικά κανάλια.

Πως θα μοιράσουν την πίτα οι ΠΑΕ

«Εμείς έχουμε ανάγκη τη Forthnet (NOVA) και η Forthnet εμάς», υποστήριζε με μια δόση κυνισμού, πριν από λίγες ημέρες, πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, επιχειρηματολογώντας πάνω στο «μεγάλο παζάρι» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της κατηγορίας για την προσεχή τριετία και υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι η σύμβαση με το συνδρομητικό κανάλι κυρίως, και με τον ΣΚΑΪ δευτερευόντως, αποτελεί μονόδρομο.
Σε περίοδο κρίσης, όπως έχει χαρακτηριστεί αυτή που διανύουμε, τα 111 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια που δίνει η Forthnet (ο ΣΚΑΪ έδωσε 20) εκτιμάται ότι «δεν μπορούν να βρεθούν αλλού». Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτή τη σύμβαση οι «μικρομεσαίοι» της κατηγορίας θ’ αυξήσουν τα έσοδά τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κατά ένα εκατομμύριο ευρώ.
Από την άλλη, για το κανάλι, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος αποτελούν το ελκυστικότερο προϊόν για την πώληση αποκωδικοποιητών, έστω κι αν το πακέτο δεν περιλαμβάνει τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού.
Ο Σ. Κόκκαλης αυτομόλησε από την κεντρική διαχείριση και προτίμησε τα 8 εκατ. ευρώ της ΕΡΤ από τα 6,7 που του έδινε η λίγκα, καθώς και τη μετάδοση των αγώνων του Ολυμπιακού από ανοιχτό κανάλι. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Ξάνθη, που διαφώνησε με τους χειρισμούς της εταιρείας που για λογαριασμό της λίγκας έκανε τις διαπραγματεύσεις με τα κανάλια. Αποφάσισε να παραμείνει στην ΕΡΤ «έστω και με λιγότερα χρήματα», όπως υποστήριξε ο Χρ. Πανόπουλος.
Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους φιλάθλους – τηλεθεατές είναι το πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο ενόψει της νέας σεζόν.
Οπως φέτος έτσι και στο νέο πρωτάθλημα οι αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας θα μεταδίδονται από τρία κανάλια.
Ομως, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, ποσοτικές και «ποιοτικές», που είναι οι εξής:
Η Forthnet (NOVA) και ο ΣΚΑΪ θα μεταδίδουν για την προσεχή τριετία τους εντός έδρας αγώνες όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας πλην του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, οι εντός έδρας αγώνες των οποίων θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ.
Στη σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης υπάρχει πρόβλεψη για δύο ζώνες το Σάββατο (16.45 και 19.00) και τρεις την Κυριακή (15.00 ή 21.00, 16.45 και 19.00). Η απογευματινή ζώνη του Σαββάτου ανήκει στον ΣΚΑΪ και οι υπόλοιπές στη NOVA, η οποία σε κάθε αγωνιστική θα κάνει τις τρεις πρώτες επιλογές των αγώνων που θα μεταδίδει. Ο ΣΚΑΪ θα έχει την τέταρτη επιλογή.
Στόχος είναι να μην ισχύσουν οι «κλειστές ώρες» της ΦΙΦΑ ώστε όλα τα παιχνίδια να μεταδίδονται τηλεοπτικά. Με βάση το ισχύον καθεστώς τηλεοπτικά μπορούν να μεταδίδονται τα έξι από τα οκτώ παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.
Θα ακολουθηθεί κυκλικός ορισμός των αγώνων, ενώ η NOVA στη σύμβαση έχει δικαίωμα να ορίζει αγώνες των «δικών της» ομάδων, λαμβανομένων υπόψη των διαφόρων αναγκών (π. χ. ευρωπαϊκές υποχρεώσεις).
Τα δύο κανάλια της κεντρικής διαχείρισης θα βγάζουν κυριακάτικες εκπομπές με στιγμιότυπα, ενώ το ίδιο προτίθεται να κάνει και η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η Σούπερ Λίγκα έπειτα από το Δ. Σ. της 22ας Οκτωβρίου, οι ομάδες με βάση τη θέση που τερμάτισαν στη βαθμολογία πέρυσι, θα εισπράξουν από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων τα ακόλουθα ποσά:
- Παναθηναϊκός 6.418.388
- ΑΕΚ 5.481.358
- ΠΑΟΚ 3.993.670
- Αρης 3.821.006
- Ηρακλής 2.699.653
- Πανιώνιος 2.699.653
- Ξάνθη 2.699.653
- Λάρισα 2.699.653
- Πανθρακικός 2.312.796
- Εργοτέλης 2.562.832
- Λεβαδειακός 2.652.832
- Αστέρας Τρίπολης 2.699.653.
Ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα και -όπως φαίνεται- η Καβάλα, που θα γίνουν μέλη της λίγκας, θα έχουν συμβόλαια από 2,3 έως 2,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγαλύτερο, αφού έγινε δεκτό το αίτημα να αυξηθεί ο συντελεστής της εμπορικότητάς του.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

''Δεν έχει άλλη πρόταση ο Βαλβέρδε''

Μία δήλωση που φέρνει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή τον Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο ατζέντης του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ.Ο Ισπανός μάνατζερ τόνισε πως ο 45χρονος προπονητής δεν είχε καμία επαφή με άλλους συλλόγους (παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό) και πως η σχέση με τους "ερυθρολεύκους" παραμένει ίδια."Γνωρίζω ότι το θέμα τραβάει και ανησυχεί ο κόσμος, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι σε όσα έχουν συμφωνήσει. Ο Ερνέστο είχε κάποιες προσωπικές αμφιβολίες καθώς η οικογένεια του δεν είναι στην Αθήνα, αλλά προσπαθεί να τις ξεπεράσει. Δεν υπάρχει πρόταση από άλλη ομάδα. Είναι σίγουρο ότι ένας προπονητής σαν τον Ερνέστο έχει εναλλακτικές, αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός. Από τη στιγμή που συμφωνήσουμε όλα τα άλλα τελειώνουν. Ο Ολυμπιακός μας ζήτησε το ραντεβού να γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, πιθανόν Κυριακή ή Δευτέρα".

Την Τετάρτη η στήριξη Τεν Κάτε

Η Τετάρτη είναι κομβική μέρα για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου, αφού αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη κορυφής όλων των μετόχων της ΠΑΕ, πριν το διοικητικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε να γίνει αυτό το ραντεβού μεταξύ των μετόχων καθώς δεν θέλει να δώσει το παρών στο Δ.Σ. στο οποίο δεν είναι μέλος.Το μεσημέρι της Τετάρτης οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Παύλος Γιαννακόπουλος, Νίκος Πατέρας, αλλά και οι κύριοι Ζολώτας, Δάβαρης, Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.Το μπάτζετ για τις μεταγραφές, το αγωνιστικό κομμάτι και οι σχέσεις μεταξύ των μετόχων – που διαταράχθηκαν τον τελευταίο καιρό – θα είναι τα τρία βασικά θέματα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί από κάποιους μετόχους να στηριχθεί εμπράκτως ο Χενκ Τεν Κάτε, με μία ανακοίνωση πριν την έναρξη των πλέι οφ και με την οποία θα ξεκαθαρίζεται ότι ο Ολλανδός τεχνικός θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι του 2010.

Με 600.000 ευρώ ο Ζαιρί στον Ολυμπιακό

Νικητής στην μάχη της υπογραφής του Ζαιρί βγήκε τελικά ο Ολυμπιακός που θα τον έχει στο ρόστερ του για τα επόμενα δύο χρόνια, έναντι 600.000 ευρώ ετησίως.Η μεταγραφή του Ζαϊρί θα ανακοινωθεί επίσημα μετά το τέλος της σεζόν, ενώ το ευχάριστο για τους πρωταθλητές είναι πως δεν πιάνει θέση ξένου, αφού είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου.

Ο Ζαγοράκης στηρίζει Κατσαρή

Ο Θανάσης Κατσαρής συναντήθηκε στα γραφεία της Τούμπας με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και συμφώνησαν να κατέβει με το ψηφοδέλτιό του ο Ηλίας Βιολίδης ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, λειτουργώντας και ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη (υποψήφιος πρόεδρος του ψηφοδελτίου θα είναι ο Κατσαρής).Ο Βιολίδης θα παραμείνει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αθλητής σκότωσε διαιτητή!

Ο αθλητικός κόσμος της Σλοβακίας είναι συγκλονισμένος, μετά την ομολογία του άσου του χόκεϊ επί πάγου, Λάντισλαβ Σκούρκο, ότι σκότωσε έναν διαιτητή τον Ιανουάριο του 2008, με τα αίτια να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.O παίκτης της πρωταθλήτριας Κόζιτσε προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον 26χρονο άτυχο άνδρα με τουλάχιστον 14 χτυπήματα στο στήθος, τα οποία έγιναν είτε με μαχαίρι είτε με άλλο αιχμηρό αντικείμενο.Ο 23χρονος παίκτης κινδυνεύει τώρα με 20ετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία, με τον δολοφονηθέντα διαιτητή Μάρεκ Λίπταχ να υποκύπτει σχεδόν ακαριαία στα τραύματά του.Όσον αφορά στις συνθήκες του εγκλήματος, ο Σκούρκο ομολόγησε ότι το διέπραξε τον περασμένο Ιανουάριο σε έναν χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο, και αφού έκρυψε αρχικά το πτώμα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στη συνέχεια το εγκατέλειψε σε ένα κοντινό δάσος.

''Πόρτα'' Κόκκαλη σε Γκαγκάτση

Η συνάντηση Ζαγοράκη-Γκαγκάτση στη Θεσσαλονίκη,εικάζεται ότι έγινε για να πιεστεί ο Σωκράτης Κόκκαλης να προσλάβει τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό.Στο ίδιο πλαίσιο εντάχθηκε η πρωταπριλιάτικη συνέντευξη Γκαγκάτση σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης,με την οποία δημοσιοποιήθηκε το ενδιαφέρον(;)του ΠΑΟΚ.Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού άλλαξε γνώμη και δεν θα συνεργαστεί επισήμως με τον Γκαγκάτση για να μην δώσει αφορμή για κακόβουλα σχόλια.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Κέρματα στο Βερολίνο; Υπέρ Μαντέλα!

Εξονυχιστικός θα είναι ο έλεγχος σε όλους τους φιλάθλους που θα μπουν στην «Ο2 Arina» του Βερολίνου.Φυσικά, τα κέρματα απαγορεύονται και μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, όσα κατασχεθούν στις εισόδους, θα πάνε στο ίδρυμα του Νέλσον Μαντέλα που αγωνίζεται για την καταπολέμηση του AIDS, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωλίγκα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Θ.Γιαννακόπουλος; ''Λάθος η πολυμετοχικότητα''!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ένας και μόνο μέτοχος, ρίχνοντας «βόμβα» στους πολυμετοχικούς «πράσινους»: «Θα μιλήσω σε προσωπική βάση, χωρίς σκοπιμότητα και χωρίς κάτι άλλο στο μυαλό μου. Θα ήθελα να υπάρχει ένας μόνο μέτοχος για να παίρνονται αποφάσεις. Καλές ή κακές, αδιάφορο. Όταν σε ένα πολυμετοχικό σχήμα υπάρχουν πολλοί μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, ο καθένας όπως καταλαβαίνετε θέλει να περάσει το δικό του. Είμαι σίγουρος ότι με την πάροδο του χρόνου τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο του».

Μελισσανίδης: Άλλα 19 τάνκερ!

Οι φίλοι της ΑΕΚ περιμένουν την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την είσοδο στα διοικητικά δρώμενα, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή ο «Τίγρης» έχει ρίξει το βάρος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η «Αegean Marine Petroleum Network», η οποία και είναι εισηγμένη στο αμερικάνικό χρηματιστήριο επεκτείνεται σε νέες αγορές ανεβάζοντας έτσι το προφίλ της εταιρείας στη παγκοσμία ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εταιρεία έχει σχέδια για την επέκτασή της σε Τανγκέρη, Μαρόκο, Τρινιτάν και Τομπάγκο, παράλληλα αναμένεται να παραλάβει ως τα τέλη του 2010 τα 19 νεότευκτα τάνκερ, ανεβάζοντας έτσι αρκετά τη δύναμη του στόλου της. Η παρουσία της «Αegean Marine Petroleum Network» μεγαλώνει σημαντικά τη δύναμή της στη Δυτική Αφρική και φυσικά θα αυξηθούν αρκετά οι πωλήσεις.

Επίτευγμα Ζαγοράκη

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ηδη ανακοινώθηκε ότι ο «Δικέφαλος» εξασφάλισε άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς και για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης βγαίνει οριστικά από τα τέσσερα τελευταία πέτρινα χρόνια που έζησε, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μπορούσε να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και λόγω οφειλών αλλά και λόγω χαμηλής αγωνιστικής δυναμικότητας. Την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ήταν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 και φέτος έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ενώ διεκδικεί και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γεγονός αυτό αποτελεί δικαίωση του Θοδωρή Ζαγοράκη και των συνεργατών του, οι οποίοι εργάστηκαν όλοι μαζί σαν ομάδα, ο καθένας στον τομέα του, ώστε να συσταθεί ο φάκελος της αδειοδότησης, ο οποίος παρά τα όσα διέρρεαν από κύκλους της Super League, αποδείχθηκε ότι ήταν άρτιος.

Τι προβλέπει η τηλεοπτική συμφωνία

Για την τριετία 2009-12 η Forthnet/NOVA και ο ΣΚΑΪ θα μεταδίδουν τα ματς της Σούπερ Λίγκας έναντι 41,7 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ η ΕΡΤ θα προβάλλει αυτά του Ολυμπιακού και της Ξάνθης την Κυριακή. Η NOVA έναντι 105 εκ. ευρώ εξασφάλισε πέντε ζώνες μετάδοσης, ο ΣΚΑΪ έναντι 20 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα θα μεταδίδει ένα ματς κάθε Σάββατο στις 16:45GR και την αθλητική εκπομπή της Κυριακής.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Επιβεβαίωση: Συμφώνησαν ΣΚΑΙ-NOVA-ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας. με νέο στοιχείο πως Ολυμπιακός και Ξάνθη θα πάρουν κλειδάριθμους στην κλήρωση του νέου Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα τέσσερα πιο εμπορικά εντός έδρας παιχνίδια του (με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και πιθανώς με Άρη) στις 19.00 της Κυριακής με live μετάδοση απ' τη ΝΕΤ... Αυτό (μαζί με τους κλειδάριθμους που θα πάρουν Ολυμπιακός και Ξάνθη) θα "κοστίσει" στην ΕΡΤ 2.4 εκ. ευρώ τη σεζόν, 7.2 εκ. ευρώ την τριετία, χρήματα που θα μοιραστούν στις 14 ΠΑΕ που συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση (όπως ξεκαθάρισε ο Κώστας Πηλαδάκης).Ετσι επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως η ΕΡΤ τα βρήκε με τη Nova πάνω στην ύπαρξη ζώνης (έστω και ως ένα σημείο). Ο ΣΚΑΙ φαίνεται δεν αντέδρασε στην συγκεκριμένη εξέλιξη από την στιγμή που λέγεται πως θα μεταδώσει (με την σύμφωνη γνώμη της Nova) πέντε εμπορικά παιχνίδια, ενώ η ΕΡΤ θα πληρώσει το σχετικό τίμημα. Οι τρείς ομάδες που θα ανέβουν απ' την Β' Εθνική μπαίνουν απ' ευθείας στην κεντρική διαχείριση. Η κεντρική διαχείριση ήταν μία ιστορία που πέρασε από πολλές διακυμάνσεις και κατάντησε στο τέλος να είναι πονεμένη. Ασφαλώς την επόμενη φορά που η Σούπερ Λίγκα θα θελήσει να εφαρμόσει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά της δικαίωμα θα πρέπει να το κάνει πιο συντεταγμένα και οργανωμένα.

Δεν τορπιλίζεται η κεντρική διαχείρηση

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία του dikisports,καθώς η Σούπερ Λίγκα λειτουργεί ''πυροσβεστικά'' στον καβγά ΣΚΑΙ-NOVA. Ήδη οι πρόεδροι των ΠΑΕ ή έκπροσωποί τους βρίσκονται στα γραφεία της Λίγκας,διαψεύδοντας τις εικασίες περί τεχνητής έλλειψης απαρτίας ώστε να τορπιλιστεί η κεντρική διαχείρηση.

''Το μυαλό μου είναι μόνο στον Μπολτ''

Ο Ντουέιν Τσέιμπερς δε σταματάει να σκέφτεται την επικείμενη μονομαχία του με τον Μπολτ η οποία αναμένεται να γίνει στο grand prix του Λονδίνου. Ο βρετανός σπρίντερ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 200μ. σε αγώνα στην Καλιφόρνια σημειώνοντας χρόνο 20.51 που είναι 20 εκατοστά χειρότερος από την καλύτερη επίδοσή του στο αγώνισμα. "Ολη αυτή η προετοιμασία γίνεται για την μονομαχία με τον Μπολτ. Νομίζω ότι και άλλοι έχουν στόχο τον Μπολτ, αλλά εγώ δεν φοβάμαι να το φωνάξω. Θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέιμπερς.
Την πρώτη θέση στα 200μ. κατέλαβε ο αμερικανός Λάιονελ Λάρι με 20.37, ενώ τρίτος κατετάγη ο Κρις Μπέριαν με 20.59. Ο Τσέιμπερς πάντως έμεινε ικανοποιημένος από το χρόνο του στην πρώτη κούρσα των 200μ. για τη φετινή σεζόν.
"Ηθέλα να κερδίσω αλλά ήταν η πρώτη φετινή μου στα 200μ. για αυτό και έφερα χρόνο 20.51. Δεν είναι άσχημη επίδοση και θα προσπαθήσω να βελτιώσω ορισμένα πράγματα για τη συνέχεια. Οσο μεγαλώνει κάποιος συνειδητοποιεί ότι όσο μεγαλώνεις κερδίζεις μερικά πράγματα, χάνεις ορισμένα, ενώ η επιτυχία και η αποτυχία πηγαίνουν χέρι - χέρι", κατέληξε ο 31άχρονος Τσέιμπερς.

IPTV: Το νέο στοίχημα και για τον αθλητισμό

Αλματώδη ανάπτυξη παρουσιάζει διεθνώς η IPTV, η νέα μορφή παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών που «τρέχει» επάνω σε δίκτυο, αφού μέσα σε μόλις μια διετία, η αγορά διευρύνθηκε με τρόπο άκρως εντυπωσιακό και με ρυθμούς πολλαπλάσιους του Internet.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Point Topic στο διάστημα μεταξύ 2007-2008, ο αριθμός των συνδρομητών της IPTV παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 63%, ενώ ειδικότερα σε αναπτυσσόμενες μιντιακά περιοχές, καταγράφηκαν ετήσιες μεταβολές ρεκόρ.
Επίσης στο διάστημα 2006-2008, η αύξηση των συνδρομητών παγκοσμίως είναι της τάξεως του 280% (470% στη Βόρεια Αμερική και 257% στη Δυτική Ευρώπη), ενώ σημαντική περαιτέρω αύξηση αναμένεται και κατά το 2009, αφού οι συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν επηρεάζονται από την τρέχουσα κατάσταση των αγορών διεθνώς.
Στο 4ο τρίμηνο του 2008, οι συνδρομητές της IPTV, στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης ανήλθαν περί τα 10,3 εκατομμύρια, στη Βόρεια Αμερική στα 3,7 εκατομμύρια, στην περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Ασίας στα 3,6 εκατομμύρια, στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού στα 3,27 εκατομμύρια, στην Ανατολική Ευρώπη σε 821 χιλιάδες και στην Λατινική Αμερική μόλις σε 21 χιλιάδες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ετήσια μεταβολή της διείσδυσης της υπηρεσίας σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2007 και το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση το 2009.
Στη Δυτική Ευρώπη η ετήσια μεταβολή στο διάστημα 2007-2008 είναι της τάξεως του 46,2% (257% στη διετία 2006-2008), ενώ στη Βόρεια Αμερική η μεταβολή ξεπέρασε το 112,9% (470% στη διετία).
Ανάλογα και σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής η αύξηση ξεπέρασε το 133,3% (950% στη διετία) ενώ στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού το ποσοστό ανήλθε σε 49% (330% στη διετία).
Στην περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Ασίας η ετήσια μεταβολή κινήθηκε στο 97% (196% στη διετία), ενώ στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, έφτασε στο 76,6% (375% στη διετία).
Επισημαίνεται ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής η διείσδυση είναι ακόμα πολύ χαμηλή -σχεδόν αμελητέα-, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξη της υπηρεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι το IPTV τρέχει επάνω σε δίκτυο το οποίο μοιάζει πολύ -είναι παράλληλο- με το ίντερνετ και για το λόγο αυτό παρέχεται συνήθως από εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.
Συνολικά στο τέλος του 2008 ο αριθμός των συνδρομητών IPTV παγκοσμίως ξεπέρασε τα 21,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, με την περιοχή της Δυτικής Ευρώπης να διαθέτει περισσότερους από τους μισούς προαναφερθέντες συνδρομητές.
Ειδικότερα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η ευρεία παροχή ανταγωνιστικών συνδρομητικών πακέτων από τις εταιρείες του χώρου, καθώς και η παροχή δωρεάν εξοπλισμού, αλλά και ελκυστικού τηλεοπτικού περιεχομένου -σε μια προσπάθεια ανταγωνισμού των άλλων μέσων παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών (όπως το cable tv, η δορυφορική, η επίγεια ψηφιακή και βέβαια η παραδοσιακή τηλεόραση)- αποτέλεσαν «μαγνήτη» προσέλκυσης νέων συνδρομητών.
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά όσον αφορά το IPTV είναι η Γαλλία, στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των συνδρομητών της Δυτικής Ευρώπης. Η χώρα μας είναι ακόμα στις τελευταίες θέσεις, αφού η υπηρεσία έχει μόλις λίγους μήνες που έκανε την εμφάνισή της.

Αναπολεί την Αγγλία ο Μουρίνιο

Αναπολώντας την Αγγλία ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για τις διαφορές της Πρέμιερσιπ και του Καμπιονάτο, χαρακτηρίζοντας την πρώτη πόδοσφαιρικό “παράδεισο”, σε σχέση με τη Serie A.“Η Αγγλία είναι παράδεισος για προπονητές που μπορούν να σχεδιάσουν για το μέλλον και όχι με την πίεση της νίκης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Βεγνκέρ δουλεύει με ηρεμία, δεν έχει κερδίσει έναν τίτλο εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά συνεχίζει να δουλεύει εξαιρετικά με τους νεαρούς του παίκτες. Πιστεύω ότι ο Ράφα Μπενίτεθ θα χάσει την Πρέμιερσιπ για 5η φορά, αλλά συνεχίζει να κάνει καλή δουλειά, ενώ το συμβόλαιο του επεκτάθηκε”, τόνισε αρχικά ο προπονητής της Ίντερ.
Μιλώντας για το παρών ποδοσφαιρικό του σπίτι (σ.σ το Καμπιονάτο) ο Πορτογάλος είπε: “Νομίζω ότι στην Ιταλία 10 προπονητές έχουν αντικατασταθεί την εφετινή χρονιά. Αυτή είναι εξάρτηση με τις νίκες και τους βαθμούς. Αυτοί που πάνε για το πρωτάθλημα θα πρέπει να το πάρουν, αλλιώς είναι ένα δράμα. Αυτοί που παίζουν για να μείνουν στη Serie A θα πρέπει να μείνουν, αλλιώς και πάλι μιλάμε για δράμα. Οι Ιταλοί προπονητές είναι καλοί τεχνικά και γνωρίζουν να διαχειρίζονται την πίεση”, τόνισε ο Μουρίνιο, ο οποίος μπορεί να έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ωστόσο έχει δεχθεί αυστηρή κριτική για τις επιλογές του.Όσον αφορά το μέλλον του στην Ίντερ τόνισε λακωνικά: “Το συμβόλαιο μου είναι τριετές”

''Να μην γίνουμε ρεζίλι''

Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι Παύλος Γιαννακόπουλος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Λακωνικοί, στις δηλώσεις τους οι δύο ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, τόνισαν με μια φωνή «να νικήσει ο καλύτερος» στον ημιτελικό του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο, ενώ ζήτησαν απο τον κόσμο «να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια» ανεξαρτήτως ποιός θα είναι ο νικητής! «Να μην δυσφημιστεί η Ελλάδα με επεισόδια» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ο ομόλογός του στον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρος μιλώντας για εισιτήρια σε φιλάθλους και όχι οπαδούς.

Ούτε δικαστήρια,ούτε γροθιές...

Εκτός δικαστηρίων θα λύσουν τη διένεξή τους η Ελληνική (ΕΟΠ) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ) σχετικά με τον διετή αποκλεισμό της χώρας μας από τις διεθνείς διοργανώσεις.Η ανακοίνωση της ΕΟΠ:«Οι δικηγόροι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (AIBA) μετά από αμοιβαίες συνεννοήσεις αποφάσισαν να μην προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση της διαμάχης των δύο πλευρών με αφορμή την προσφυγή της ΕΟΠ στο CAS.Η ΕΟΠ και η AIBA βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να λυθεί οριστικά το θέμα».

Μαίνεται ο εμφύλιος στον Αρη

Σε μία άγρια παρτίδα πινγκ - πονγκ εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στην ομάδα του Αρη. Η «κίτρινη» ΠΑΕ προτίθεται έως αύριο να παραδώσει στον Ερασιτέχνη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν προ ημερών οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στα γραφεία της.
Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας και ο αντιπρόεδρος Νίκος Βογιατζής (τα άλλα τρία μέλη του συμβουλίου έχουν διαχωρίσει τις θέσεις τους) έκαναν δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν αρχικά το Δ.Σ. της Λέσχης Φίλων Αρη και στη συνέχεια το συμβούλιο του Α.Σ.
Από μία αγαπημένη οικογένεια, ο Αρης οδεύει προς ένα επεισοδιακό «διαζύγιο». Ως αποτέλεσμα ενός εμφυλίου πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι πρότινος ο Λάμπρος Σκόρδας απολάμβανε της στήριξης όσων πλέον έχουν ανοιχτά ταχθεί εναντίον του. Τώρα πια οι ισορροπίες στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης έχουν αλλάξει άρδην. Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης εδώ και περίπου ένα μήνα δέχεται τα πυρά τόσο των οργανωμένων οπαδών του «Super 3» όσο και των διοικητικών συμβουλίων του Α.Σ. Αρης και της Λέσχης Φίλων Αρη. Ο νυν πρόεδρος του Αρη έχει κατηγορηθεί για αλαζονεία, εγωισμό, κυνήγι φαντασμάτων και λανθασμένους διοικητικούς χειρισμούς. Παρότι οι κατηγορίες που εισπράττει είναι βαριές, μέχρι στιγμής αποφεύγει να απαντήσει. Και αυτό θα κάνει τουλάχιστον έως το τέλος του κυριακάτικου αγώνα του Αρη με τον Πανθρακικό. Ο Λάμπρος Σκόρδας θα αναπτύξει τις θέσεις του είτε σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου (το πράττει περίπου κάθε 10 αγωνιστικές), είτε στη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Αρη.
Χθες, το Δ.Σ. αυτής συνεδρίασε με βασικό θέμα τις επερχόμενες εκλογές. Αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει τις εξελίξεις, αφού αν δεν προκύψει η νέα διοικητική κατάσταση, δεν μπορεί η ομάδα να προχωρήσει στο σχεδιασμό για τη νέα περίοδο. Οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων συνεχίζονται. Τόσο από την πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα όσο και από την αντιπολίτευση, που αναζητεί τον επικεφαλής της. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο νυν πρόεδρος θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αλλά οι συνεχείς επαφές και συζητήσεις του δεν στηρίζουν αυτό το ενδεχόμενο.
«Θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, αφού αυτοί που τον στήριζαν τώρα τον κυνηγούν», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Αρη, Σωτήρης Καραμπέρης, ενώ κατά του Λάμπρου Σκόρδα τάχθηκε και ο Νικήτας Ματθαίου (επίσης πρώην πρόεδρος) που είχε έρθει προ καιρού σε ρήξη μαζί του. «Δεν θα στηρίξω την υποψηφιότητά του. Εχουμε διαφορετικές απόψεις», τόνισε. Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν εξανεμιστεί όλες οι ελπίδες του Αρη για συμμετοχή του στα πλέι οφ.

''Πυροσβέστης'' η Σούπερ Λίγκα στον καβγά ΣΚΑΙ-NOVA

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στην συμφωνία Σούπερ Λίγκας με Nova και ΣΚΑΙ στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος. Ο ΣΚΑΙ απ' το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων επιτέθηκε στη Nova, την οποία χαρακτηρίζει ως "αρνητικό πρωταγωνιστή"...Το σχετικό θέμα έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και παίζει και στον ραδιοφωνικό σταθμό. Πλέον ουδείς ξέρει αν η εμπλοκή που παρουσιάστηκε θα θέσει σε κίνδυνο την συμφωνία Σούπερ Λίγκας με Nova και ΣΚΑΙ. Πιο συγκεκριμένα ο ΣΚΑΙ ανέφερε στα δελτία του:"Ένα 24ωρο πριν την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της περιόδου 2009-10 βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα των όρων συμφωνίας με αρνητικό πρωταγωνιστή τη Nova. Η συνδρομητική πλατρφόρμα αναιρεί τα συμφωνηθέντα σε ανώτατο επίπεδο σε ότι αφορά στους κλειδαρίθμους των ομάδων και επιχειρεί να περιορίσει την δυνατότητα κάθε Έλληνα να βλέπει τουλάχιστον ένα ματς χωρίς να πληρώνει συνδρομή, επιδιώκοντας προνομιακούς κλειδαρίθμους, καθώς και επίσης αλλαγή των όρων για την χρηματοδότηση από τους χορηγούς του τηλεοπτικού προγράμματος".
Αναμένεται σε λίγες ώρες η Σούπερ Λίγκα να τακτοποιήσει το θέμα,αλλιώς κινδυνεύει η κεντρική διαχείρηση...

Blogging: Το επάγγελμα του μέλλοντος

Πάνω από 452.000 blogger στις ΗΠΑ, ζουν αποκλειστικά από αυτή τους την ενασχόληση ενώ αρκετές χιλιάδες άλλοι κερδίζουν ένα αξιοπρεπές συμπλήρωμα του εισοδήματός τους από άλλες δουλειές. Μόλις 100.000 περισσότεροι είναι οι δικηγόροι. Παρ’ όλα αυτά το ποσοστό των blogger που αμείβονται δεν ξεπερνά το 2% του συνόλου των ενεργών bloggers που σήμερα φτάνει τα 20 εκατομμύρια. Σύμφωνα όμως με όλες τις έρευνες το ποσοστό αυτό αυξάνεται δραματικά χρόνο με το χρόνο.
Ενας blogger του οποίου το ιστολόγιο επισκέπτονται 100.000 μοναδικοί επισκέπτες (unique visitors) ανά μήνα μπορεί να φτάσει να κερδίζει πάνω από 75.000 δολάρια το χρόνο κι αυτό μεταφράζεται σε 75 με 200 δολάρια ανά δημοσίευμα (post).
Κύρια πηγή εσόδων είναι τα διαφημιστικά banner που φιλοξενούνται στα ιστολόγια, είναι πολλοί όμως εκείνοι που πληρώνονται «με το κομμάτι» για να προβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, προϊόντα ή υπηρεσίες συγκεκριμένων εταιρειών. Πολλοί blogger προσλαμβάνονται επίσης ως σύμβουλοι για θέματα Κοινωνικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας από μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις με εισοδήματα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 200.000 δολάρια το χρόνο. Είναι αξιοσημείωτο το ότι κανένας επαγγελματίας Blogger δεν έχει υιοθετήσει κάποιου είδους συνδρομητικό μοντέλο χρέωσης για την πρόσβαση στο ιστολόγιό του.
Κι ενώ η μπλογκόσφαιρα αναφέρεται πλέον και ως η «Πέμπτη Εξουσία» λόγω της παρέμβασής τους στα πολιτικά πράγματα, στις ΗΠΑ, οι λειτουργοί της «Τέταρτης Εξουσίας» δείχνουν να φυλλοροούν.
Μέσα σε διάστημα πέντε μόλις χρόνων ο αριθμός των εργαζομένων στα ΜΜΕ που είχαν ως βάση τους την αμερικανική πρωτεύουσα μειώθηκε κατά 79%.
Κάποιοι, όπως η Wall Street Jurnal, μιλούν για το blogging ως το επάγγελμα του μέλλοντος. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως «μόδα είναι, θα περάσει» μόλις τα παραδοσιακά ΜΜΕ βρουν το δρόμο τους στο διαδίκτυο. Και κυρίως τα χρήματα που θα τα κρατήσουν και πάλι όρθια.

Περίεργη τακτική με Βαλβέρδε

Από τις αρχές Φεβρουαρίου διαβεβαίωναν στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι το «θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου Βαλβέρδε δεν θα τραβήξει για πολύ»!Πέρασε όμως ο Φεβρουάριος, πέρασε κι ο Μάρτιος και η συζήτηση μεταξύ του Σ. Κόκκαλη και του Βαλβέρδε έγινε τελικά στις 10 Απριλίου. Εκτοτε όμως το ραντεβού του Γ. Χρυσικόπουλου με τον μάνατζερ του 45χρονου προπονητή, Ιμπάνιεθ, «για τη διευθέτηση των όρων στο συμβόλαιο» μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αρχικά, ήταν να γίνει μια επαφή τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση από τον Ολυμπιακό ότι οι δύο άνδρες «θα συναντηθούν αμέσως μετά το Πάσχα». Χθες ειπώθηκε ότι «το ραντεβού θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας». Δηλαδή, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την ΑΕΚ. Αν οι δύο πλευρές τα βρουν και πέσουν οι υπογραφές έχει καλώς. Αν όμως υπάρξει διαφωνία, ο Ολυμπιακός θα πάει στον τελικό με προπονητή ο οποίος θα έχει μόλις αρνηθεί να παραμείνει στον πάγκο του;

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Στη φυλακή 5 οπαδοί της ΑΕΚ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα πέντε οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες του Ολυμπιακού Σταδίου και συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό αστυνομικών στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στις 7 Δεκεμβρίου 2008, ενώ ένας ακόμη συνελήφθη για το ίδιο περιστατικό, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο παιχνίδι εκείνο, που ήταν για τη 13η αγωνιστική της Super League, οπαδοί της Ενωσης είχαν επιτεθεί στη θύρα 35 σε διμοιρία που αποτελούταν από αστυνομικούς από τη Λιβαδειά που ήταν ανεκπαίδευτοι, καθώς ο μεγάλος όγκος των διμοιριών των ΜΑΤ ήταν στο κέντρο της Αθήνας λόγω των γεγονότων των ημερών. Οι αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν άγρια και μάλιστα κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση.
Οι κάμερες του ΟΑΚΑ, όμως, που πρόσφατα ξηλώθηκαν από αγνώστους στη συγκεκριμένη θύρα, είχαν καταγράψει το περιστατικό, με αποτέλεσμα τέσσερις μήνες μετά η αστυνομία να οδηγηθεί στη σύλληψη έξι οπαδών της ΑΕΚ, εκ των οποίων οι πέντε προφυλακίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τέσσερις από αυτούς κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και ο ένας στις φυλακές Αυλώνας διότι είναι ανήλικος. Εχει οριστεί δικάσιμος και για τους έξι, εκ των οποίων ο ένας μόνο φέρεται να έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό των αστυνομικών. Δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο και ο ένας να συμμετείχε και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και άλλων οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό.

Μνημειώδης ανακοίνωση κατά Κούγια

Σκληρή ανακοίνωση που καταφέρεται έμμεσα πλην σαφώς στον Αλέξη Κούγια εξέδωσε το αφεντικό της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης. Ο τελευταίος απάντησε, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ο γνωστός ποινικολόγος είχε υποστηρίξει προσφατά σε δηλώσεις του ότι ενώ οι δύο άνδρες ταξίδευαν στο ίδιο καράβι είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Με μεγάλη έκπληξη, διάβασα τις καταγγελίες του γελοίου υποκειμένου: «Ρε περίγελε του κόσμου που με είδες στο καράβι; Η ψευτιά σου δεν έχει όρια. Τολμάς και βάζεις ακόμη και την οικογένειά σου στο σενάριο. Έχεις καταστρατηγήσει κάθε ηθικό φραγμό προκειμένου να κάνεις την λεζάντα σου. Παραπλανάς και κοροϊδεύεις τον κόσμο προκειμένου να καλύψεις την ανικανότητά σου.
Κοντεύεις τα 60 και είσαι αδικαιολόγητος, μάλλον θέλει οφθαλμίατρο ή έχεις παραισθήσεις, αλλιώς σε πειράζουν τα ληγμένα της εκλεκτής πελατείας σου. Ακούσαμε τις ψευτιές σου. Άκου μερικές αλήθειες που λέγονται για σένα.
1) Έχεις κόμπλεξ και κακία μέσα σου. Εξαπάτησες τον συνεργάτη του με μεταγραφές που τις χρέωσες πολύ παραπάνω από όσα συμφώνησες στην πραγματικότητα για να φαίνεται ότι έβαλες παραπάνω χρήματα στην ομάδα. Μην τους βάλεις καν στη διαδικασία της διάψευσης διότι και οι πέτρες γνωρίζουν τον συντάκτη της, άλλωστε όλο το πανελλήνιο ξέρει ότι τους κρατάς ομήρους με μακροχρόνια συμβόλαια σέρνοντάς τους από πόλη σε πόλη.
2) Σηκώνεις χέρι ακόμη και σε δύσμοιρους υπαλλήλους σου στα εκδοτήρια μόλις περάσει τζαμπατζής. Αλήθεια γιατί έφυγες από το γήπεδο; Οικονομικές εκκρεμότητες;
3) Κατασκευάζεις στημένες συνεντεύξεις χωρίς να δέχεσαι τον αντίλογο, καθώς εσύ υπαγορεύεις τις ερωτήσεις και απαντήσεις ενώ μιλάς μονάχα σε δημοσιογράφους που σε γλείφουν, Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
4) Είσαι τσιγκούναρος και στο λογαριασμό κάνεις τον κινέζο αφήνοντας εκτεθειμένου ακόμα και υπαλλήλους σου που πληρώνουν στο τέλος τη λυπητερή.
5) Δήλωσες παύση πληρωμών και με ύφος καρδιναλίου απειλείς τους πάντες με μηνύσεις, ενώ αναζητάς εξιλαστήρια θύματα για τις αποτυχίες σου. Γνωστή άλλωστε η πάγια τακτική σου όπου σε παίρνει να σηκώνεις χέρι και όπου φοβάσαι την αντίδραση να απειλείς με μηνύσεις. Δυστυχώς για σένα οι πάντες εκεί κατάλαβαν τον ρόλο σου και είναι θυμήσου το, θέμα το πολύ 15 ημερών να σε διώξουν με τις κλωτσιές.
Άλλωστε έχει ήδη έτοιμο το λογαριασμό – κουστούμι και ο συνεργάτης σου θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει (βλέπε προηγούμενες δηλώσεις: Δώστε τα λεφτά μου για να φύγω). Πάντως εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ που έπραξες έτσι και η ομάδα μου διατηρεί βάσιμες ελπίδες για άνοδο, έστω και αν έπραξες από ηλιθιότητά σου. Αν όλα πάνε καλά είσαι καλεσμένος στη φιέστα και μην ανησυχείς όλα θα είναι κερασμένα.
ΥΓ1 Γιατί από όπου φεύγει κάνουν Ανάσταση; Πως το καταφέρνεις αυτό;
ΥΓ2 Τελικά θέλεις να μεγαλώνεις κάθε την εκάστοτε ομάδα ή την τσέπη σου;
ΥΓ3 Μακριά από τα ληγμένα προκαλούν παραισθήσεις
Γιώργος Τσακογιάννης».

Για πρώτη φορά η εθνική Παλαιστίνης στην Ευρώπη!

Ενα ιστορικής σημασίας φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στο Βέλγιο, με την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης να αγωνίζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος.Αντίπαλός της θα είναι η Φ.Κ. Βρυξελλών, ομάδα Β' κατηγορίας. Ο αγώνας εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Επιτροπής Αρωγής Προσφύγων της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ. Βέβαια, η βελγική αστυνομία έχει χαρακτηρίσει το ματς «υψηλού κινδύνου» και γι' αυτόν το λόγο θα υπάρχει έντονη αστυνομική δύναμη περιμετρικά του γηπέδου.

Αν δεν σπάει, μην το φτιάχνεις

Οι πολιτικοί απαιτούν πιο σκληρούς κανονισμούς που αφορούν τα οικονομικά του ποδοσφαίρου προκειμένου να αποτρέπουν ιδιοκτήτες, όπως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο Μάλκολμ Γκλέιζερ, να ελέγχουν τις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ζητά να γίνονται αυστηρότερα τεστ για «ικανά και έντιμα πρόσωπα», ώστε να απομακρύνονται ιδιοκτήτες που θα έβλαπταν τους συλλόγους. Ζητά επίσης να γίνονται προσεκτικότεροι έλεγχοι των οικονομικών εκείνων που αγοράζουν συλλόγους και το μέλλον της χρηματοδότησης των συλλόγων. Η κοινοβουλευτική επιτροπή σημείωσε πως ο τρόπος που απέκτησε ο Γκλέιζερ έναν σύλλογο χωρίς χρέη, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δημιούργησε στην ομάδα μαύρη τρύπα 750 εκατ. στερλινών (περίπου 846 εκατ. ευρώ). Η οικογένεια Γκλέιζερ εξαγόρασε τις μετοχές της Γιουνάιτεντ με δανεικά και μετακύλισε το χρέος στον σύλλογο.
Οι Βρετανοί πολιτικοί ζητούν επίσης να απαγορευτούν τα λεγόμενα «μαλακά» δάνεια, όπως τα 578 εκατ. στερλίνες (περίπου 652 εκατ. ευρώ) που έχει δώσει ο Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι μετά την εξαγορά του συλλόγου από τον Ρώσο.
«Ο κόσμος των οικονομικών πήρε ένα σοβαρό μάθημα πέρυσι που είναι βγαλμένο από το παλιό απόφθεγμα "αν δεν σπάει, μην το φτιάχνεις", το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα», σημειώνει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άλαν Κιν. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το αγγλικό ποδόσφαιρο να ακολουθήσει την ίδια πορεία».
«Πρέπει να ληφθούν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση σοβαρών αδυναμιών στη διαχείριση του παιχνιδιού, καθώς επίσης και τις σοβαρές δημοσιονομικές ανισορροπίες».
«Η έκθεσή μας περιλαμβάνει σκληρά μέτρα που θα καταπολεμήσουν το "οικονομικό ντόπινγκ", το οποίο βραχυπρόθεσμα φέρνει επιτυχίες εις βάρος όμως της μακροπρόθεσμης οικονομικής σταθερότητας».
«Το ύψος των χρεών στο αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ένα ζήτημα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία ειδικά σ΄ αυτό το οικονομικό κλίμα».
Στην περίπτωση της Γιουνάιτεντ και άλλων συλλόγων τα χρέη καλούνται να καλύψουν οι οπαδοί πληρώνοντας υψηλές τιμές εισιτηρίων. Η κοινοβουλευτική ομάδα προειδοποιεί πως οι οπαδοί ίσως γυρίσουν την πλάτη τους στις ομάδες και ζητά να επιτραπεί η εκπροσώπηση των φιλάθλων στο διοικητικό συμβούλιο κάθε συλλόγου.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή πάντως δεν έχει καμία δύναμη για να επιβάλει τις απόψεις της. Ωστόσο, υποστηρίζει την πρόταση του Μπλάτερ για τον περίφημο κανονισμό 6+5 που θα υποχρέωνε τις ομάδες να παρατάσσουν τουλάχιστον έξι παίκτες που έχουν δικαίωμα και στην εθνική ομάδα της χώρας που εκπροσωπεί το πρωτάθλημα.

Ο άνθρωπος που περπατούσε στον αέρα

Οι θαυμαστές του και οι απανταχού συλλέκτες μάλλον δεν θα έκρυβαν ποτέ πως το ντουλάπι του στ' αποδυτήρια του Σικάγο θα αποτελούσε μία... «φαντασίωσή» τους.
Εναν «παράδεισο» αντικειμένων που ο τελευταίος «Μίδας» του ΝΒΑ είχε σχεδόν μετατρέψεί σε χρυσά.
Αν και ό,τι χρησιμοποιούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο ησυχαστήριό του στο γήπεδο των Μπουλς, με τους οποίους τη δεκαετία του '90 κατέκτησε 6 τίτλους ΝΒΑ, αποδεικνύεται πως ακόμη αποτελεί κάτι σαν «θησαυρό» για την εκκεντρικότητα ορισμένων συλλεκτών. Καθώς ένα ολόκληρο ξύλινο ντουλάπι του «αέρινου» παλαίμαχου σταρ των «Ταύρων» βγήκε στη δημοπρασία από την ομάδα και κόστισε στον νέο ιδιοκτήτη του 23.000 δολ. (περίπου 18.000 ευρώ)!
Αλλά θα διατηρήσεί φυσικά την ταμπελίτσα με το όνομα του Τζόρνταν στο πάνω μέρος του. Η πρώην ομάδα του, μάλιστα, πούλησε κι άλλα 12 τεμάχια του Αμερικανού, συνολικής αξίας 113.000 δολ. (88.000 ευρώ). Με κυριότερα τρεις φανέλες του, υπογεγραμμένες από τον ίδιο, σε τιμή που ξεπέρασε τις 15.000 ευρώ η καθεμία!
Ο Τζόρνταν συνήθισε να βλέπει «τ' άπλυτά» του να «βγαίνουν στη φόρα». Αν και τώρα απλώς βγήκαν τα προσωπικά του στη δημοπρασία, για φιλανθρωπικό σκοπό.

...Χωράφι το Γουέμπλει!

To (παλιό) στάδιο Γουέμπλεϊ ήταν το σπίτι του ποδοσφαίρου, το νέο Γουέμπλεϊ θυμίζει περισσότερο το γεφύρι της Αρτας! Μετά την καθυστερημένη ολοκλήρωση των έργων, το καμάρι του αγγλικού αθλητισμού δέχθηκε ακόμα ένα χτύπημα στο προφίλ του. Σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδεψε η εικόνα του άθλιου αγωνιστικού χώρου χάρη στους δύο θεαματικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας.
Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται το χωρητικότητας 90.000 θέσεων γήπεδο, δεν κατάφερε να κλείσει τα αφτιά της στις διαμαρτυρίες προπονητών και ποδοσφαιριστών των τεσσάρων ημιφιναλίστ (Τσέλσι, Εβερτον, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), που αποκάλεσαν μέχρι και «χωράφι» τον αγωνιστικό χώρο του διασημότερου γηπέδου στον κόσμο, και πήρε άμεσα μέτρα. Χθες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του χλοοτάπητα για έκτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια! Τα έξοδα αντικατάστασης του χλοοτάπητα ανέρχονται σε 112.000 ευρώ και οι αρμόδιοι φορείς εκτιμούν ότι ο νέος αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος στις 9 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η σέντρα του Σούπερ Καπ.
Ενας Γάλλος, ο Αρσέν Βενγκέρ, αναδείχθηκε ο αυστηρότερος κριτής. Βλέπετε, ο προπονητής της Αρσεναλ είχε άποψη και για το γήπεδο της ομάδας του, το Εμιρεϊτς, που ανεγέρθηκε περίπου την ίδια περίοδο με το νέο Γουέμπλεϊ.
χχχ«Καθίσαμε κάτω με τον αρχιτέκτονα και του εξήγησα ότι προτεραιότητά μας είναι να φτιάξουμε σωστά τον αγωνιστικό χώρο. Το σχέδιο του σταδίου αναπτύχθηκε έτσι ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι τέλειος. Το Γουέμπλεϊ έχει ήδη χτιστεί οπότε είναι αργά για να καθίσουν οι αρμόδιοι και να κάνουν κάτι. Μπορεί ο χλοοτάπητας να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες, αλλά ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι ποτέ καλός», προέβλεψε ο Βενγκέρ και πρόσθεσε ότι η… μοκέτα του Γουέμπλεϊ δεν μπορεί να συγκριθεί με το… χαλί τουλάχιστον 20 γηπέδων στην Πρέμιερσιπ. Αυτό που… επιμελώς ξέχασε ο Αλσατός είναι ότι το δικό του… χαλί δεν έχει πολλαπλή χρήση. Το Γουέμπλεϊ έχει γιατί πρέπει να βγάλει τα έξοδα κατασκευής του. Περίπου 851 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η ανέγερσή του και τα έσοδα από αγώνες ποδοσφαίρου δεν είναι αρκετά.
Ο χλοοτάπητας του Εμιρεϊτς χρειάζεται τρεις μήνες για να… ωριμάσει, το σύστημα που χρησιμοποιεί το Γουέμπλεϊ είναι διαφορετικό και έχει ταχύτερα αποτελέσματα.
Ο αγγλικός Τύπος έβγαλε σωστά το συμπέρασμα ότι πολύ απλά ο χλοοτάπητας του Γουέμπλεϊ δεν προλαβαίνει να αναπνεύσει, πόσο μάλλον να μεγαλώσει. Μπορεί το στάδιο να μην φιλοξενεί μόνιμα κάποια επαγγελματική ομάδα, ωστόσο είναι τόσες πολλές οι εκδηλώσεις που γίνονται στο γήπεδο του Βόρειου Λονδίνου που η αγγλική ομοσπονδία έχει προσλάβει ειδικό συνεργείο για να καλύπτει ή να τυλίγει σαν χαλί τον χλοοτάπητα. Από συναυλίες μέχρι αγώνες αυτοκινήτων έχουν φιλοξενηθεί στον πολύπαθο αγωνιστικό χώρο. Πού να αντέξει! Μέχρι το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν 21 διαφορετικές εκδηλώσεις: Αγώνες ποδοσφαίρου, ράγκμπι και φούτμπολ και συναυλίες. Ιστορικά το μεγαλύτερο κίνδυνο για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου παρουσιάζει το παιχνίδι φούτμπολ ανάμεσα στους Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (σ.σ.: της οικογένειας Γκλέιζερ που έχουν στην ιδιοκτησία τους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με τους Νιου Ιγκλαντ Πάτριοτς. Την τελευταία φορά (σ.σ.: το 2007) που είχε φιλοξενηθεί αυτό το σπορ, την επόμενη μέρα το γήπεδο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Ο αγώνας θα γίνει τον Οκτώβριο, όταν θα έχει μπει ο καινούργιος χλοοτάπητας!

Η αγωνία των προέδρων

Η αγωνία της πλειοψηφίας των ΠΑΕ να υπογράψουν τη σύμβαση με τη NOVA-Forthnet και τον ΣΚΑΪ και να αρχίσουν επιτέλους να "πέφτουν" οι προκαταβολές, αλλά και οι αποφάσεις Ολυμπιακού και Ξάνθης, όχι μόνο να απέχουν από την κεντρική διαχείριση, αλλά και να την κοντράρουν με όλους τους τρόπους ώστε να μην αδικηθούν, έχουν δημιουργήσει μπάχαλο άνευ προηγουμένου στις τάξεις της λίγκας.
Μήνες ολόκληροι πέρασαν για να φτάσουμε στην αυριανή συνεδρίαση, οπότε και υποτίθεται ότι θα πέσουν οι υπογραφές. Για να γίνει, όμως, αυτό, πρέπει να προηγηθούν και ορισμένες αλλαγές στο καταστατικό της Σούπερ Λίγκας, ώστε αυτό να συνάδει σε κάποια άρθρα του με τα όσα προβλέπει η περιβόητη πια σύμβαση.
Για να πέσουν αύριο οι υπογραφές, απαιτείται η παρουσία και των 14 ΠΑΕ που συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα πάνε όλοι; Στο προηγούμενο δ.σ. απουσίασε ο Λεβαδειακός, ο οποίος έχει παρελθόν στην... τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Επίσης, ακούγεται έντονα και η περίπτωση να απουσιάσει ο Πανσερραϊκός, ώστε να δείξει ο Πέτρος Θεοδωρίδης τη δυσαρέσκεια του για τους λόγους που εκείνος θεωρεί ότι υποβιβάστηκε η ομάδα του.
Συμπερασματικά, είναι ξεκάθαρο ότι η υπογραφή των συμβάσεων βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα...
Έπειτα υπάρχει και το θέμα των τροποποιήσεων σε άρθρα του καταστατικού. Εμείς δεν θα σταθούμε στις "φωνές" Πανόπουλου, δηλαδή στο αν... άργησε η Σούπερ Λίγκα να στείλει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στις ΠΑΕ ή αν ήταν υπογραμμισμένα κάποια σημεία ή όχι. Χρόνος για να μελετηθούν υπήρχε, δεν είναι άλλωστε και τόσες πολλές οι αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι ο Χρήστος Πανόπουλος (αλλά και ο Σωκράτης Κόκκαλης που δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα των τροποποιήσεων) έχει σε κάποια ζητήματα μεγάλο δίκιο.
Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν μια ΠΑΕ που προβιβάζεται από τη Β’ Εθνική να υποχρεώνεται να υπογράψει τη σύμβαση και σε διαφορετική περίπτωση να καλείται να αποζημιώσει τη λίγκα με το διπλάσιο απ’ όσα θα εισέπραττε από την κεντρική διαχείριση, ή αν δεν μπορεί, να απειλείται με "έξωση" από τον συνεταιρισμό! Με τη λογική αυτή, αν η Ξάνθη υποβιβαστεί του χρόνου και ανέβει ξανά στη "μεγάλη" κατηγορία τη μεθεπόμενη σεζόν, θα είναι υποχρεωμένη να μπει στην κεντρική διαχείριση! Πώς όμως θα γίνει αυτό, από τη στιγμή που έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ΕΡΤ;
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, τα στελέχη της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να έχουν πειστικές απαντήσεις στην αυριανή συνεδρίαση. Για να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 του συνεταιρισμού, δηλαδή των 12 εκ των 16 ΠΑΕ. Η λογική λέει ότι θα τις "περάσουν". Αλλά η σθεναρή αντίδραση και η εκ νέου απειλή για προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς Ολυμπιακού και Ξάνθης, πρέπει να θεωρείται δεδομένη..
ΠΗΓΗ: Contra.gr

Πως ο Βωβός πιέζει τον ΠΑΟ

Η έκδοση της άδειας εκσκαφών τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό οδήγησε την εταιρεία του Mπάμπη Βωβού στην έκδοση μιας ανακοίνωσης που μοιάζει με σαφή προειδοποίηση στα όρια της απειλής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, διαμηνύει ότι έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση του γηπέδου, σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι δεν πρέπει να χτιστεί το mall στον Βοτανικό. «Η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο. Τ. 45α που παραμένει στην ιδιοκτησία μας αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στον Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτιρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικού αυτού θεμελίου θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού.
Μία αντίδραση την οποία ανέμεναν στον Παναθηναϊκό, στελέχη του οποίου τόνισαν χθες: «Τι ακριβώς θέλει να πει; Μας φοβερίζει; Oλα αυτά είναι αοριστολογίες. Ο κ. Βωβός δεν μας εξηγεί με ποιον τρόπο θα κινηθεί. Oλα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι αόριστα και θεωρητικά».
Στη διάθεση της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός» να πιέσει τις εξελίξεις εν όψει της επικείμενης σύσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ αποδίδουν κύκλοι του Δήμου της Αθήνας τις δηλώσεις περί ανατροπής του πρακτικού της παραχώρησης των οικοπέδων –ιδιοκτησίας της εταιρείας– στον Δήμο της Αθήνας για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο της Επικρατείας γίνεται μία μεγάλη συζήτηση στην οποία συμμετέχουν σημαντικότατοι νομικοί, οι οποίοι και θα αποφανθούν για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου. Αυτό ουδόλως θα πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία που θα οδηγήσει στο... χάος.
Στο αγωνιώδες, ερώτημα χιλιάδων «πράσινων» φιλάθλων αν μπορούν όλα αυτά να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής του γηπέδου, η απάντηση τουλάχιστον από τη μεριά του Δήμου της Αθήνας είναι άμεση. «Κανείς δεν θέλει να φτάσουμε στα άκρα. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικώς θα υπάρξει συναίνεση. Νομικά η εταιρεία του κ. Βωβού μπορεί να προσβάλει στο ΣτΕ την άδεια ανέγερσης του γηπέδου. Oμως τότε ο κόσμος της ΠΑΕ ΠΑΟ θα τον ανάγκαζε να μετακομίσει από την Ελλάδα», συμπληρώνουν με νόημα «κύκλοι» του Δήμου.

''Δεν είμαστε ρατσιστές''

Μετά από την τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στη Γιουβέντους, για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν από μερίδα οπαδών της "βέκια σινιόρα" κατά του Μάριο Μπαλοτέλι στο ντέρμπι με την Ίντερ, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των "μπιανκονέρι" πέρασαν στην... αντεπίθεση.
Σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της διοίκησης, η οποία εκφράστηκε μέσω ανακοίνωσης-συγγνώμης για τη συμπεριφορά μερίδας του κόσμου της, οι "Drughi Ultras" εξέδωσαν με τη σειρά τους ανακοίνωση όπου ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι ρατσιστές και δεν θα απολογηθούν.
"Δεν πρόκειται να απολογηθούμε στον Μπαλοτέλι επειδή τα συνθήματα εναντίον του ήταν μία απάντηση στις προκλήσεις του και στην γενική στάση του στον αγωνιστικό χώρο, και δεν είχε καμία σχέση με την καταβολή του", ξεκινάει η σχετική ανακοίνωση των οπαδών, για να συνεχίσει:"Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του Πατρίκ Βιεϊρά και Σουλέι Μουντάρι δεν αποδοκιμάστηκαν καθόλου.Εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν σε κάθε στάδιο υποδέχονται τη Γιουβέντους με συνθήματα όπως "Λίβερπουλ, Λίβερπουλ" (βλ.Χέιζελ), ενώ τα ονόματα των Γκαετάνο Σιρέα, Ρικάρντο Νέρι, Αλέσιο Φεραμόσκα και Ντανιέλε Φορτουνάτο έχουν πέσει θύμα κακομεταχείρισης με τον κάθε δυνατό τρόπο, χωρίς όμως αυτό να αναφέρεται από τα μίντια.Ο ρατσισμός δεν είχε καμία σχέση με αυτό και ήταν απλά ένας τρόπος για να κάνουμε τον αντίπαλό μας να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του. Θέλουμε να τονίσουμε ότι στην ομάδα μας είναι και ο Μόμο Σισόκο, που τον έχουμε στις καρδιές μας και είμαστε υπερήφανοι που φοράει τη φανέλα μας.Για αυτούς τους λόγους δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε. Το Γιούβε-Λέτσε θα γίνει χωρίς θεατές επειδή είχε ήδη αποφασιστεί".

Και ο βασιλιάς κατά των whereabouts!

Εδώ και αρκετό καιρό, από την αρχή τους έτους, όταν άλλαξε ο κανονισμός της WADA για τα «whereabouts» των αθλητών πολλοί ήταν οι αθλητές που αντέδρασαν καθώς και οι ομοσπονδίες με πρώτη αυτή του ποδοσφαίρου (FIFA) που έκαναν λόγο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των αθλητών.Στην αντιπαράθεση μπλέχθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση που φαίνεται ότι παίρνει θέση υπέρ των αθλητών, όμως η σχετική δήλωση της ομάδας που ανέλαβε να δώσει λύση περί «προβληματικού κανονισμού» απέχει πολύ από τη δημιουργία «οδηγίας της ΕΕ» που θα αποκτήσει αξία.Όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λένε ότι από την αντίθεση μέχρι την πράξη θα... χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για έναν κανονισμό που θα έχει αλλάξει μέχρι τότε.
Όμως μέχρι να τον αλλάξει η WADA, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος (φωτό με τη βασίλισσα Σοφία) είπε να λάβει μέτρα υπέρ των αθλητών.Τους… εξασφάλισε λοιπόν 2 ώρες επιπλέον ύπνο. Με... διάταγμά του ο Χουάν Κάρλος απαγορεύει κάθε έλεγχο ντόπινγκ από όλες τις αρχές ακόμα και τη WADA στην Ισπανία όχι μόνο για τους Ισπανούς αθλητές, αλλά και για όσους χρησιμοποιούν τη χώρα για την προετοιμασία τους.Το διάταγμα τους Χουάν Κάρλος δίνει ανεξαρτησία στους αθλητές από τις 11.00 το βράδυ έως τις 8.00 το πρωί, ενώ ο κανονισμός της WADA έδινε το δικαίωμα να ξεκινήσει ο έλεγχος από τις 6.00 το πρωί.Δύο ώρες λοιπόν θα είναι το… κέρδος.
Η κίνηση του Χουάν Κάρλος δεν είναι τυχαία, ούτε και αντίθετη με τη ΔΟΕ. Αν το… πείραμα πετύχει τότε πολύ σύντομα ίσως δούμε τη WADA να κάνει ένα βήμα πίσω δίνοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους αθλητές ώστε να εκτονωθεί η κρίση.Άλλωστε η Ισπανία είναι η χώρα καταγωγής τους προηγούμενου προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ που έχει ως μέλος από το 2001 που παρέδωσε τον προεδρικό θώκο στον Ζακ Ρογκ τον υιό Σάμαρανκ ως μέλος.

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Καταργούνται τα ''whereabouts'';

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του ντόπινγκ (WADA) θα έπρεπε να επανεξετάσει τον κανονισμό, γνωστό ως "whereabouts", αφού πολλά σημεία του εναντιώνονται στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της προσωπικής ζωής.Αυτό έκρινε ομάδα ειδικών της Ε.Ε. που εξέτασε το θέμα και, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπάρχουν πάρα πολλά σημεία στον κανονισμό, τα οποία τον καθιστούν "προβληματικό και αντίθετο με τους ευρωπαϊκούς νόμους".Και αυτό αφού οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν πληροφορίες από πριν για το μέρος που θα βρίσκονται, ώστε να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για έλεγχο ντόπινγκ.Όμως αυτό έχει εξοργίσει τόσο τους αθλητές όσο και τις διεθνείς ομοσπονδίες, έχει σε πολλές περιπτώσεις οδηγήσει σε νομικές προσφυγές και γι΄ αυτό η αρμόδια επιτροπή που εξέτασε το θέμα κρίνει ότι ο WADA θα πρέπει να επανεξετάσει τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Ιωαννίδης εναντίον Ορφανού!

Πριν από μια εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης προανήγγειλε την αλλαγή του περίφημου «νόμου Ορφανού» στο κομμάτι που αφορά την αντιμετώπιση όσων συλλαμβάνονται για αδικήματα βίας στα γήπεδα, χαρακτηρίζοντάς τον «άδικο».
Ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος που επέλεξε ο υφυπουργός να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του ήταν τυχαίος. Εγινε λίγες ημέρες μετά τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας φίλων του ΠΑΟΚ που στράφηκαν κατά του «νόμου Ορφανού», λόγω της σύλληψης και φυλάκισης πέντε οπαδών στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Επίσης, η ανακοίνωση έγινε στη Θεσσαλονίκη που είναι εκλογική περιφέρεια (η Α΄ Θεσσαλονίκης) τόσο του κ. Ιωαννίδη όσο και του προκατόχου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Ορφανού, που οι σκληροί των γηπέδων έχουν στοχοποιήσει. Κι όμως, όταν πέρασε από τη Βουλή ο «νόμος Ορφανού», με τη «δυναμική» αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη όσων συλλαμβάνονται για επεισόδια στα γήπεδα, ικανοποιήθηκε το κομμάτι της κοινωνίας που ζητούσε την αυστηροποίηση των ποινών ως μέσο καταστολής των φαινομένων βίας. Περίπου τρία χρόνια μετά, οι συγκεκριμένες διατάξεις κρίνονται από τον διάδοχο του κ. Ορφανού «άδικες», ετοιμάζεται η τροποποίησή τους, οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων έχουν συσπειρωθεί χρησιμοποιώντας και τις «νέες» τεχνολογίες (Ιντερνετ), ενώ υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που οι δικαστές έκριναν οπαδούς με επιείκεια, ξεπερνώντας τον ασφυκτικό κλοιό του νόμου.
Το ισχύον καθεστώς που αφορά τις συλλήψεις για επεισόδια στα γήπεδα αντιμετωπίζει τους συλληφθέντες με τρόπο διαφορετικό σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για άλλου είδους αδικήματα. Στην περίπτωση των οπαδών, οι δικαστές α) δεν μπορούν να επιβάλλουν ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα, β) οι εφέσεις δεν έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα και γ) οι ποινές δεν είναι εξαγοράσιμες.
Τα παραπάνω μετατρέπουν το αδίκημα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις σε ιδιώνυμο και εφαρμόζονται είτε σε περιπτώσεις που οι κατηγορίες είναι βαριές, είτε σε περιπτώσεις που το αδίκημα είναι ελαφρύτερο, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει αθώωση. Επιπροσθέτως, διάφορες άλλες παράμετροι, όπως το λευκό ποινικό μητρώο ή το ελαφρυντικό της «μετεφηβικής ηλικίας» στις περιπτώσεις των οπαδών που συλλαμβάνονται, δεν λαμβάνονται υπόψη. Ο νόμος έχει κλείσει όλα τα «παραθυράκια», άφησε ανοιχτό, όμως, το ζήτημα της άνισης μεταχείρισης.
Ο κ. Ιωαννίδης, εκτιμώντας τα παραπάνω, είναι έτοιμος να προβεί σε αλλαγές, που όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», είναι οι εξής:
α) Θα είναι στην κρίση του δικαστή να τιμωρεί με αναστολή κατηγορούμενο για επεισόδια στα γήπεδα που έχει λευκό ποινικό μητρώο.
β) Θα ενεργοποιηθεί διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι ως ποινή μπορεί να διαταχτεί η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα όσων έχουν συλληφθεί για επεισόδια, την ώρα που αγωνίζεται η ομάδα που υποστηρίζουν. Αυτή η ποινή εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
γ) Θα είναι, επίσης, στην κρίση του δικαστή να επιβάλλει ποινή, η οποία θα δύναται να μετατραπεί σε εξαγοράσιμη.
Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να δώσουν «ελευθερίες» στους δικαστές ως προς τον τρόπο που θα κρίνουν τους κατηγορουμένους. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα με δικαιότερο τρόπο, η οποία θα κριθεί στην πράξη.
Η μηχανοκίνητη πορεία περίπου 2.000 οπαδών του ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με προορισμό τις φυλακές των Διαβατών, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και η συγκέντρωση υπογραφών, μέσω διαδικτυακής κινητοποίησης, κατά του νόμου Ορφανού, αποτελούν τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που μέχρι στιγμής έχουν γίνει.
Τον τελευταίο καιρό στα περισσότερα γήπεδα πληθαίνουν πανό με περιεχόμενο τύπου «Ζούμε για την Κυριακή βάλτε μας όλους φυλακή» και του αντιεξουσιαστικής προέλευσης «Λευτεριά σ’ όσους είναι στα κελιά». Στην ιστορία των συλλήψεων βάσει του νόμου Ορφανού υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις και δικαστικές αποφάσεις που δείχνουν την αντιφατικότητα και την υπερβολή των εφαρμοζόμενων διατάξεων. Η «πρεμιέρα» των συλλήψεων έγινε τον Οκτώβριο του 2006 με δύο οπαδούς της ΑΕΚ που κατηγορήθηκαν για «εξύβριση και βλασφημία». Στα φόρουμ των οπαδών συζητείται ως δείγμα υπερβολής, η περίπτωση οπαδού του ΠΑΟΚ που φυλακίστηκε επειδή πέταξε πυρσό στο ταρτάν του γηπέδου.
Αξια αναφοράς είναι η ιστορία του οπαδού της ΑΕΚ, Ν. Κουνταρδά, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή κρέμασε πανό με περιεχόμενο «Πόλεμος ενάντια στον α(θ)λητικό νόμο». Ασκησε έφεση και τον περασμένο Μάιο και αθωώθηκε.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις όπως για παράδειγμα αυτή που αφορούσε οπαδό του Ηρακλή, ο οποίος συνελήφθη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 5/1/2008 και δικάστηκε με την κατηγορία της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και της ρίψης πυροσβεστήρα σε αστυνομικούς. Το Δικαστήριο που αρνήθηκε να δει το υλικό από τις κάμερες του γηπέδου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, αλλά με... αναστολή! Η απόφαση προκάλεσε την έφεση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Β. Φλωρίδη.Σε άλλη περίπτωση, το δικαστήριο απάλλαξε οπαδούς του Αρη που συνελήφθησαν στο Αλκαζάρ. Το ίδιο συνέβη και σε δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις συλληφθέντων με την κατηγορία της χρήσης λέιζερ που αθωώθηκαν...
Προ ημερών, σε ημερίδα για την αντιμετώπιση της βίας που διοργάνωσε η Σούπερ Λίγκα, ο υπεύθυνος ασφαλείας της, Θ. Μαχαίρας, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις που αφορούν το ποδόσφαιρο, κάτι που δείχνει αύξηση 62,5% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με βάση αυτό το στοιχείο ο αυστηρός νόμος δεν λειτουργεί αποτρεπτικά...
Η λίγκα σε περιπτώσεις επεισοδίων στους αγωνιστικούς χώρους στρέφεται προς την αστυνομία ζητώντας περισσότερες συλλήψεις, όμως η ίδια έχει εξασφαλίσει μέσω του πειθαρχικού κώδικα και των αποφάσεων του δικαιοδοτικού της οργάνου ότι οι ποινές για την ευθύνη των ΠΑΕ θα περιορίζονται στην επιβολή προστίμου. Στο τέλος κάθε χρόνου τα χρήματα που έχουν μαζευτεί από τα πρόστιμα για επεισόδια επιστρέφουν διά της μοιρασιάς στις ομάδες!
Πέραν των αλλαγών που θα γίνουν στο νόμο στο κομμάτι που αφορά τις συλλήψεις οπαδών, εν όψει της νέας περιόδου, ο Γ. Ιωαννίδης επιδιώκει να λειτουργήσουν τα εξής:
α) Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίου και η έκδοση κάρτας φιλάθλου. Τα συστήματα αυτά προβλέπεται ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην άμεση ταυτοποίηση, μέσα από το σύνολο του φίλαθλου κοινού, όσων διαπράττουν αδικήματα βίας. Με αυτό τον τρόπο, η ευθύνη δεν θα ανήκει πλέον στον ανώνυμο όχλο, αλλά θα εξατομικεύεται.
β) Ο εθνικός κανονισμός ασφάλειας αγώνων, με τον οποίο θα ρυθμίζονται λεπτομερώς οι αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων κάθε αθλητικής συνάντησης.
Αναλυτικά στοιχεία για το τι έγινε στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος σχετικά με τις συλλήψεις οπαδών δημοσιοποίησε η Σούπερ Λίγκα. Τα στοιχεία είναι ποσοτικά και ποιοτικά και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος (31/8) μέχρι την 15η αγωνιστική (21/12) έγιναν 30 συλλήψεις. Συνελήφθησαν δέκα οπαδοί του Παναθηναϊκού, δέκα της ΑΕΚ, τέσσερις του Ολυμπιακού, τρεις της Λάρισας, δύο του ΠΑΟΚ και ένας του Πανιωνίου. Από τις 30 συλλήψεις οι μισές έγιναν εντός γηπέδων και οι άλλες μισές εκτός. Από αυτές που έγιναν εντός γηπέδων οι πέντε είναι αποτέλεσμα εντοπισμού των συλληφθέντων μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας γηπέδων (CCTV).
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν από την αστυνομική διεύθυνση βορειοανατολικής Αττικής που έχει την ευθύνη του Ολυμπιακού Σταδίου, στο οποίο αγωνίζονται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.
Σε αντίθεση με τους οπαδούς της ΑΕΚ που συνελήφθησαν εντός Λεκανοπεδίου Αττικής, οπαδοί του Παναθηναϊκού συνελήφθησαν στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο (τρεις), στον αγώνα με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ (ένας), στον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια (ένας) και στο ΟΑΚΑ (πέντε).
Επίσης, συλλήψεις οπαδών έγιναν στους αγώνες Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ (μία), Θρασύβουλος - ΑΕΚ (μία), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (δύο) και Ολυμπιακός - ΑΕΚ (τέσσερις).
Οσον αφορά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ΠΑΕ στον πρώτο γύρο λόγω της αντικειμενικής ευθύνης για τη συμπεριφορά οπαδών τους, το μεγαλύτερο ποσό, 377.500 ευρώ, κλήθηκε να καταβάλει ο Παναθηναϊκός. Τον ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 144.960 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι από τις πρωτόδικες αποφάσεις. Εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν στον πειθαρχικό κώδικα, η Σούπερ Λίγκα θα συζητήσει στη γενική συνέλευση της προσεχούς Πέμπτης κάποιες προτάσεις που αν υπερψηφιστούν θα τεθούν προς έγκριση στην ΕΠΟ.
Οι προτάσεις αυτές είναι οι ακόλουθες: α) Να προβλέπεται ποινή αφαίρεσης βαθμών σε μεγάλης έκτασης επεισόδια και να επιβάλλεται, κάτι που δεν συμβαίνει παρότι προβλέπεται στους κανονισμούς, η ποινή «κεκλεισμένων των θυρών» ή της ουδέτερης έδρας.
β) Η αρμοδιότητα για την οριστική διακοπή αγώνα να μην ανήκει αποκλειστικά στον διαιτητή, αλλά να συγκαλείται άμεσα ειδική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων, που θα αποτελείται πάντα από τον διαιτητή, τον παρατηρητή του αγώνα, τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και τους εκπροσώπους των ομάδων. Οι συσκέψεις της επιτροπής αυτής θα διαρκούν το πολύ 30 λεπτά. Αν η όλη διαδικασία ξεπεράσει τα 60 λεπτά σε διάρκεια, τότε ο αγώνας θα διακόπτεται οριστικά.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Ελλάς το μεγαλείο σου...

Το νέο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών, που σημειώθηκε στο σαββατιάτικο ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος μεταξύ Γιουβέντους και Ιντερ, προκάλεσε την παρέμβαση του Μισέλ Πλατινί.Ο πρόεδρος της UEFA παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα ζητήσει από τους διαιτητές να διακόπτουν για δέκα λεπτά αγώνες όπου σημειώνονται σχετικά περιστατικά, να προβαίνουν στις απαραίτητες συστάσεις και να φτάνουν ως την οριστική διακοπή, αν οι οπαδοί δεν συμμορφώνονται. «Χρειάζεται θάρρος», τόνισε ο Πλατινί.Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο σαββατιάτικο ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος, όταν οπαδοί της Γιουβέντους φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του καταγόμενου από τη Γκάνα διεθνούς Ιταλού επιθετικού της Ιντερ, Μάρκο Μπαλοτέλι.
Προφανώς δεν έχει ενημερωθεί για τον έλληνα διαιτητή που κραύγαζε ρατσιστικά συνθήματα κατά του ποδοσφαιριστή Ζαν Μαρί Σιλά... Οπότε προκύπτει ζήτημα ποιος θα διακόψει σ'αυτή την περίπτωση τον αγώνα. Ελλας το μεγαλείο σου...

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Μπασκετμπολίστας κατηγορείται για ληστείες

Ο μπασκετμπολίστας Χριστόδουλος Καράβολας, πρώην παίκτης του Μακεδονικού συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την κατηγορία ότι «ψάρευε» ερωτικούς συντρόφους μέσω της ιστοσελίδας zoo.gr στο ίντερνετ, τους οποίους στη συνέχεια λήστευε με την απειλή όπλων με τη χρήση βίας.Εναντίον του 27χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον 4ο ανακριτή Αθηνών.Σήμερα το πρωί συνελήφθη και ο συνεργός του Χριστόδουλου Καράβολα, ο 30χρονος Γιώργος Σιγάλας (πρόκειται περί συνωνυμίας με τον γνωστό αθλητή).Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες έβρισκαν τα θύματά τους, όλοι τους άνδρες, από τα chat rooms της γνωστής ιστοσελίδας zoo.gr.Με το πρόσχημα ότι θα τους προσέφεραν ερωτική συντροφιά, έκλειναν τα «ροζ» ραντεβού στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων τους.Εκεί όμως, τους ακινητοποιούσαν με τη χρήση όπλων ή με τη βία και τους άρπαζαν χρήματα, τιμαλφή και ό,τι άλλο χρήσιμο ή ακριβό αντικείμενο είχαν πάνω τους.Ανάμεσα στα θύματα μάλιστα του μπασκετμπολίστα και του συνεργού του, ήταν και ένας αστυνομικός της Ασφάλειας, από τον οποίο οι δράστες είχαν αφαιρέσει την υπηρεσιακή ταυτότητα και την κάρτα εισόδου του στη ΓΑΔΑ τον περασμένο Δεκέμβριο.Με την ταυτότητα μάλιστα υποδυόμενοι τους αστυνομικούς πήγαιναν σε σπίτια και ισχυριζόμενοι ότι είναι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έκανε ελέγχους.Εκεί χωρίς να τους αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες έκλεβαν τιμαλφή.Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί εννέα υποθέσεις ληστειών.Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ληστείες, αντιποίηση αρχής και παράνομη κατακράτηση κατ' επάγγελμα.

Ο ελιτισμός της ΕΟΕ

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, διοργάνωση που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2010, απευθύνθηκε με επιστολή της προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητώντας να της υποδειχτεί ένα ελληνικό σχολείο το οποίο θα «αδελφοποιηθεί» με κάποιο αντίστοιχο της διοργανώτριας πόλης, της Σιγκαπούρης.
Ποιο επιλέχτηκε ξέρετε; Το Αρσάκειο. Αντί να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά από τη Δραπετσώνα, τα Καμίνια, τη Ζοφριά, την Πετρούπολη ή εν πάση περιπτώσει από παραμεθόριο περιοχή να βγουν παραέξω, να πάνε σε κάποιο μέρος όπου δεν έχουν την πολυτέλεια να ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα, χωρίς πολλή σκέψη, είναι βέβαιο, ο κύβος ερρίφθη. Το Αρσάκειο, ως λύση, προσφέρει σιγουριά και εγγυήσεις. Πού να μπλέκεις τώρα;
Λεπτομέρεια με σημασία: το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο (Παιδείας) δεν ρωτήθηκε...

Γιατί ''τα έσπασε'' ο Σκόρδας με τον super-3

Η ρήξη στις σχέσεις του Λάμπρου Σκόρδα με τους οργανωμένους οπαδούς του Αρη έχει αιτίες - δεν μπορεί να γεννήθηκε ξαφνικά ένα «διαζύγιο» το οποίο προκαλεί έκπληξη στους «ουδέτερους», αφού όλοι ξέρουν τη σχέση του ενός με τον άλλον.
Αυτές λέγεται -μια που και οι δύο πλευρές τηρούν επισήμως σιγήν ιχθύος «για το καλό της ομάδας και μέχρι να τελειώσει η σεζόν»- ότι είναι:
1) Η μέτρια αγωνιστική παρουσία της ομάδας καθότι, παρά το ότι «κυνηγάει» ακόμη την Ευρώπη, θεωρήθηκε ότι έγιναν λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και να είναι ψηλότερα ο Αρης (π.χ. καθυστέρηση στην απομάκρυνση Ερνάντεθ, αποτυχία στο θέμα Ντάμιαν Ντίας και στη μετεγγραφική ενίσχυση τον χειμώνα γενικότερα, μη πώληση Παπάζογλου στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να χαθούν 500 χιλιάδες ευρώ, θέμα Νεμπεγλέρα, έλλειψη αντικαταστάτη του Ρονάλντο Γκιάρο, κακές διαιτησίες κ.λπ.).
2) Η εμμονή του Σκόρδα να παίρνει αποφάσεις μόνος του και κάποιες δηλώσεις του, ιδίως αυτή της περασμένης Δευτέρας στη Λέσχη, δεν άρεσαν σε πολλούς Αρειανούς, καθώς περιείχαν ίχνη... αλαζονείας, όπως τα ερμήνευσαν. «Αν δεν έχω αντιπολίτευση, δεν θα κατεβώ στις εκλογές της Λέσχης. Ολοι κάνουν τον κύκλο τους, αλλά αυτοί που μιλούν στα ραδιόφωνα και κάνουν κριτική, ας έρθουν στη Λέσχη», είχε πει τότε. Χρεώνεται, επίσης, στον Σκόρδα επικοινωνιακή αδυναμία και λάθος timing σε δηλώσεις του, όπως αυτή της Λέσχης.
3) Η οικονομική κατάσταση. Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι λόγω της ασυνέπειας της ΕΡΤ οι παίκτες είναι απλήρωτοι έβαλε σε σκέψεις πολλούς. Παράλληλα του καταλογίζονται ευθύνες για καθυστερημένη αντίδραση στο θέμα της ΕΡΤ, αφού οι ανακοινώσεις και η κινητικότητα άρχισαν μετά και τη λήξη της προθεσμίας της β' δόσης των οφειλομένων, τα οποία σημειωτέον ακόμη δεν έχουν μπει στα «κιτρινόμαυρα» ταμεία... Σε όλα αυτά ο Σκόρδας αναμένεται να απαντήσει μετά το τέλος της σεζόν, όπως το ίδιο θα κάνει επισήμως και ο «Σούπερ 3».
ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Ο Τσίκινης στον Ατρόμητο!

Το μοντέλο των πρώην διαιτητών που προσλαμβάνονται από ΠΑΕ, τοποθετούνται σε καίρια πόστα και μεταλλάσσονται σε παράγοντες (π. χ. Γ. Μποροβήλος στον Αστέρα Τρίπολης και Γ. Κασναφέρης στην Ξάνθη) φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ατρόμητος που στην ερχόμενη σεζόν θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και θέλει να οργανωθεί καλύτερα για να παραμείνει στην κατηγορία, φέρεται να έχει κάνει πρόταση συνεργασίας στον πρώην διεθνή διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη! Ο Τσίκινης, που φέτος έκανε τηλεκριτική διαιτητικών αποφάσεων μέσα από τη συχνότητα του Alpha και πρόσφατα με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το καλοκαίρι θα σταματήσει και... δεν θα το ξανακάνει, έχει ως διακαή πόθο να μπει στην ΚΕΔ. Αν αυτό δεν συμβεί, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι και το πιθανότερο, δεν αποκλείεται να τον δούμε στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου...

Έμειναν με τις αντιρρήσεις Μπάγεβιτς-Σάντος...

Οταν σε αγώνα του ελλειμματικού (και) από άποψη θεάματος ελληνικού πρωταθλήματος, συμβαίνει να μπαίνουν πολλά γκολ η παρομοίωση–συνειρμός αποτελεί κλισέ: «Γίναμε Αγγλία», είναι το σχόλιο που μαρτυρεί μια ψευδαίσθηση η οποία ισορροπεί μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Με τη διαδικασία των πλέι οφ (ελληνιστί: αγώνες κατάταξης) που εισήγαγε από πέρυσι η Σούπερ Λίγκα στο εγχώριο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, κολλάει το «γίναμε Ολλανδία»!
Οι τεχνοκράτες που βρίσκονται στον αφρό της διοίκησης του συνεταιρισμού πήραν την ιδέα από τη χώρα της τουλίπας και την εφάρμοσαν έχοντας ως στόχο τη μεγιστοποίηση του ενδιαφέροντος που σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαδίζει με τη μεγιστοποίηση ενός άλλου βασικού ζητούμενου που είναι το κέρδος.
Πέρυσι, πρώτη χρονιά της διεξαγωγής τους, τα πλέι οφ που στην πραγματικότητα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών και 12 αγώνων, απέτυχαν.
Διεξήχθησαν στη σκιά της υπόθεσης «Βάλνερ» και με τις ομάδες να παίρνουν μέρος με διαφορά που έκανε τα μετέτρεψε σε διοργάνωση για δύο ρόλους: Η ΑΕΚ άρχισε με 8 βαθμούς, Παναθηναϊκός που τελικά τερμάτισε δεύτερος με 7, Αρης με 2 και Πανιώνιος χωρίς βαθμό.
Επιπροσθέτως, η μεγιστοποίηση των εσόδων δεν επετεύχθη αφού ούτε τα κανάλια που είχαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα πρόσφεραν επιπλέον χρήματα για τη μετάδοση των αγώνων, ούτε τα κέρδη από τα εμπορικά δικαιώματα αυξήθηκαν.
Τον αρχικό σκεπτικισμό για τη συνέχισή τους, διαδέχθηκε η απόφαση να γίνουν και φέτος με μια, όμως, σημαντική διαφορά που συνιστά διορθωτική κίνηση: αυξήθηκε ο συντελεστής από τον οποίο προκύπτει η ειδική βαθμολογία, κάτι που είναι υπέρ των ομάδων που τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Δηλαδή, ενώ πέρυσι η διαφορά των υπολοίπων από τον πέμπτο, βάσει της βαθμολογίας της κανονικής σεζόν, διαιρούνταν με το τρία, φέτος διαιρείται με το πέντε.
Αν ξεκινούσαν σήμερα τα πλέι οφ, μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα άρχιζε με 3 βαθμούς ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με 2 και η Λάρισα χωρίς βαθμό.
Τα φετινά πλέι οφ κρύβουν τα ακόλουθα «μυστικά» που αποτελούν έναν «οδηγό επιβίωσης» για την παρακολούθησή τους:
- Θα διεξαχθούν 10 - 31 Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες είναι 10, 13, 17, 20, 24 και 31 του επόμενου μήνα. Πρόκειται για Τετάρτες και Κυριακές.
- Μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό που θα είναι ο έτερος φιναλίστ, όλες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την έξοδό τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Ο Ολυμπιακός και η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλοι τρεις στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων.
- Μέχρι στιγμής σίγουροι για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ είναι οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ μια θέση παίζεται μεταξύ Λάρισας και Αρη που έχουν διαφορά δύο βαθμών μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν.
- Λόγω της συγκατοίκησης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στις 27 Απριλίου θα γίνει κλήρωση από την οποία θα προκύψει το πρόγραμμα.
- Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων στα πλέι οφ. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας κριτήριο είναι τα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε περίπτωση που υπάρξει ξανά ισοβαθμία μετράει η κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο.
- Τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ θα μεταδώσουν απευθείας τους εντός έδρας αγώνες τους. Μάλιστα, στην νέα τριετή σύμβαση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα της Forthnet (ΝΟVA) και τον ΣΚΑΪ που αναμένεται να υπογραφεί την Τρίτη του Πάσχα, προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια της ισχύς της σύμβασης θα διοργανώνονται πλέι οφ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η Λίγκα θα πρέπει να καταβάλλει 300 χιλιάδες ευρώ ανά παιχνίδι.
Γίνονται, λοιπόν, «καθεστώς» κι ας έχουν τις αντιρρήσεις τους ο Μπάγεβιτς και ο Σάντος...
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Μάντσεστερ Γ.: Οικονομική ανάκαμψη

Οι Γκλέιζερς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ένας ολόκληρος μηχανισμός έχει στηθεί προκειμένου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακάμψει και στα ταμεία της να μπουν αρκετά εκατομμύρια λίρες.Οι ζημιές της μητρικής εταιρείας των ισχυρών ανδρών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάζουν τους ιθύνοντες του συλλόγου να στραφούν σε λύσεις προσοδοφόρες για να φέρουν χρήματα στο ταμείο. Όταν πέφτει βάρος σε αυτό τον τομέα οι επιτυχίες είναι πολλές και η... οικονομική κρίση πάει περίπατο. Ήδη, οι «κόκκινοι διάβολοι» βελτίωσαν τα έσοδά τους από τα τηλεοπτικά, αφού διαπραγματεύτηκαν εκ νέου λόγω της εξαιρετικής πορείας σε πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ.Παράλληλα, η Μάντσεστερ υπέγραψε μια σειρά νέων εμπορικών εταίρων - που περιλαμβάνουν Σαουδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, αλλά και τς εταιρείες «Budweiser», «Travelcare», «GSK», ενώ και ο οικονομικός κολοσσός «ΑΙG» θα δαπανήσει τελικώς κάποια εκατομμύρια λίρες για το 2010.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Λέσχη φίλων Άρη κατά Σκόρδα

Ανακοίνωση δυσαρέσκειας κατά του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρου Σκόρδα, εξέδωσε η Λέσχη Φίλων Άρη, κατηγορώντας τον πως δεν της παρέχει πληροφορίες για οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο.
Αναλυτικά:
"Το Δ.Σ. της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, αισθάνεται υποχρεωμένο απέναντι στα μέλη της αλλά και σε όλους τους οπαδούς-φιλάθλους του ΑΡΗ να λύσει τη σιωπή του -παρ' όλο που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδος δεν έχουν ολοκληρωθεί-, σιωπή που υπαγορευόταν μέχρι σήμερα για το καλό της ομάδας μας και να δημοσιοποιήσει τη σημερινή κατάσταση που υφίσταται στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Για πολλοστή φορά, αλλά πλέον δημοσίως, ο πρώτος αιρετός από τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ Πρόεδρος κος Χαράλαμπος Σκόρδας, απαξιώνει το Δ.Σ. της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και όλα της τα μέλη αρνούμενος, με πρόσχημα ότι η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δεν το δικαιούται εκ του νόμου, να παράσχει στοιχεία για οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο, «ξεχνώντας» ότι η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα κληθεί να εκλέξει το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Λέσχη Φίλων ΑΡΗ για την ίδρυση της οποίας, ας μην το ξεχνάμε, ο ίδιος πρωτοστάτησε.
Διαισθανόμενος ο κος Σκόρδας ότι θα υπάρξει αντίλογος και κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησής του, αποφάσισε ότι η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δε δικαιούται να τον ελέγξει, καθώς «ανακάλυψε» όψιμα ότι δεν έχει νόμιμο έρισμα.
Ο κος Σκόρδας με τις πράξεις του απαξιώνει το θεσμικό ρόλο της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, εφευρίσκει πρόταση μομφής και αρνείται να παρέχει πληροφορίες στο Δ.Σ. άρα και στα μέλη της Λέσχης για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Πιθανώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα πειθαναγκάσει τους πιθανούς ενδιαφερόμενους υποψηφίους για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να υπαναχωρήσουν.
Ο πρωτοστατών κος Σκόρδας, ο εκλεγείς δια ανατάσεως της χειρός από τη Γ.Σ. της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, της αρνείται την πληροφόρηση που θα έπρεπε από μόνος του να παρέχει εν όψει των επικείμενων εκλογών της ΠΑΕ προς πληροφόρηση και ενημέρωση τόσο των μελών της Λέσχης όσο και των ενδιαφερόμενων υποψηφίων.
Πλέον, οι κκ Σκόρδας και Βογιατζής οδηγούν τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και κατ’ επέκταση το Σύλλογο σε επικίνδυνα μονοπάτια, θολώνοντας το όραμα που και οι ίδιοι κάποτε ενστερνίζονταν."

Κρέμασε τη σφυρίχτρα του ο Βασσάρας

Με επιστολή του στην ΕΠΟ ο Κύρος Βασσάρας δήλωσε την απόφασή του να σταματήσει να διαιτητεύει. Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια επιστολή πήγε και στην ΚΕΔ και στην ΟΔΠΕ.Ο διεθνής Έλληνας διαιτητής θα δώσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την απόφασή του να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του.To 2009, ο Κύρος Βασάρας συμπλήρωσε έντεκα χρόνια ως διεθνής δαιτητής, καθώς πήρε το σήμα το 1998, ενώ σφυρίζει στην Α' εθνική από το 1996. Ο διαιτητής είχε κοπεί πέρυσι από το Μουντιάλ του 2010.Ο διεθνής διαιτητής μιλά τρεις γλώσσες. Το 1999 σφύριξε τον πρώτο διεθνή αγώνα αλλά και επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 στην Νέα Ζηλανδία. Έχει διαιτητεύσει σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, Champions League, κυπέλλου UEFA και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Στο CAS ο Εθνικός Αστέρας

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Εθνικός Αστέρας, Νίκος Παπαδόπουλος, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο σύλλογος της Καισαριανής μηδενίσθηκε για το παιχνίδι με την Καστοριά, έκανε την εξής δήλωση:
"Με έκπληξη μάθαμε την απόφαση της απώλειας του ενός βαθμού ύστερα από την έφεση σε βάρος του Εθνικού Αστέρα για την συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Δασκαλάκη στο παιχνίδι με την Καστοριά.
Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι τα εξής :
1. Γιατί δεν ελήφθη υπόψη η πρωτόδικος απόφαση η οποία ήταν πλήρως νομικά και συνταγματικά καταρτισμένη.
2. Την 10ετια του 70 και του 80 όλοι οι νέοι της Ελλάδας είχαν βγει στους δρόμους και υποστήριζαν το άρθρο 114 με το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και στο Σύνταγμα.
Ερωτώ λοιπόν πως είναι δυνατόν ένας έλληνας πολίτης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή μέχρι τα 22 χρόνια του να αγωνίζεται σε ομάδα των Αθηνών και να μην τον θεωρούν έλληνα, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους οι οποίοι έχουν γεννηθεί σε χώρες εκτός Ελλάδας και τους θεωρούμε Έλληνες.
Επιπλέον πως είναι δυνατόν να βγαίνει μια απόφαση σε βάρος του Εθνικού Αστέρα από μία ομάδα η οποία δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον (έχει οριστικά υποβιβασθεί) και μέσω αυτής της απόφασης να εξυπηρετούνται άλλες ομάδες.
Η δήλωση αυτή γίνεται με βαθύ σεβασμό προς την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη αλλά υπηρετώντας την δημοκρατία δεν μπορούμε να μην έχουν άποψη.
Επιπλέον δεν αποκλείεται η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει να πάρει απόφαση και να εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτερο Ευρωπαϊκό Αθλητικό δικαστήριο".

Χρηματίστηκε ο Μίχας στο Μίλαν-Λιντς;

Ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Ρίτσαρντ Κόρμπερτ ανέφερε πως η νίκη 1-0 της Μίλαν επί της Λιντς στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1973 θα πρέπει να ακυρωθεί, εάν βρεθούν νέες αποδείξεις, οι οποίες να καταμαρτυρούν πως ήταν ένα «στημένο» ματς. Στον τελικό αυτό που είχε γίνει στο Καυταντζόγλειο είχε σφυρίξει Έλληνας ρέφερι!Ο Ρίτσαρντ Κόρμπετ έχει μαζέψει 15 χιλιάδες υπογραφές για μια αίτηση, η οποία θα παραδοθεί στους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ στις 16 Μαϊου, όταν συμπληρώνονται 36 χρόνια από τον εν λόγω τελικό. Τι θέλει ο Βρετανός; Πολύ απλά ζητά από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να κάνει έρευνα για τον τελικό και, εάν βρεθούν νέες αποδείξεις ότι «στήθηκε» ο τελικός, να κατακυρωθεί στα «παγώνια»!«Ύστερα από τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η ΟΥΕΦΑ κατά των συνδικάτων στοιχηματισμού και του στησίματος αγώνων, τώρα μπορεί να δείξει σε όλη την Ευρώπη ότι, ακόμη κι αν ένα ματς διεξήχθη πολλά χρόνια πριν, η απάτη και η διαφθορά δεν θα γίνουν ανεκτές.Η ακεραιότητα του ποδοσφαίρου πρέπει να διατηρηθεί. Ως επακόλουθο, η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε με αποκλεισμό τον διαιτητή, εξαιτίας της υποψίας γύρω από τις αποφάσεις του στον αγώνα, αλλά η Ομοσπονδία λέει ότι δεν μπορεί να αναιρέσει το αποτέλεσμα, λόγω του χρόνου παραγραφής των 10 ετών. Αυτό σημαίνει ότι, εάν καλύψεις ένα έγκλημα γι' αρκετό καιρό, μπορείς να ξεφύγεις χωρίς τιμωρία και νομίζω ότι η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να αναιρέσει αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο Κορμπέτ στο Reuters.
Η Μίλαν είχε κερδίσει με 1-0 την Λιντς με τέρμα του Κιαρούτζι, που βρήκε δίχτυα μετά από έμμεσο φάουλ στο 4ο λεπτό. Τότε η ΕΠΟ έκανε έρευνα για τον Έλληνα διαιτητή της αναμέτρησης, Χρήστο Μίχα, διότι υπήρχαν πληροφορορίες πως είχε χρηματιστεί από την Μίλαν. Η ΟΥΕΦΑ του επέβαλλε ισόβιο αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Παρόλα αυτά δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Λιντς να ξαναγίνει ο τελικός.

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Προχειρότητα

Την ανακοίνωση της Καλλιθέας την ανάρτησε το dikisports ,όπως ακριβώς την ελαβε η αθλητική ιστοσελίδα sport24. Έτσι εξηγούνται οι ασυνταξίες και οι ανορθογραφίες...Ουδεμία ευθύνη φέρουμε.
Πάντως,είναι κρίμα που για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο (συνήθως προσεκτικός και φροντιστηριάρχης) κ.Σαλευρής άφησε τους συνεργάτες του να δημοσιοποιήσουν μια τόσο πρόχειρη ανακοίνωση.

Τα αρνείται όλα η Καλλιθέα

Aπάντηση σε όσα ισχυρίστηκε η πλευρά του Εθνικού έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Καλλιθέα.Αρχικά η αθηναϊκή ΠΑΕ αναφέρει:"Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ΄΄.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ.ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ".
Συνεχίζοντας εξάλλου η ΠΑΕ Καλλιθέα επισημαίνει:"Οι φίλαθλοι του ιστορικού Εθνικού, γιατί αυτούς επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με πυροτεχνήματα και «καταγγελίες» επιχειρείται η μετατόπιση της προσοχής τους από τα όσα απαράδεκτα έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια.Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ δηλώνει ότι θα προσφύγει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στις «καταγγελίες» του Προέδρου του Εθνικού και ανακοινώνει ότι ζήτησε την παρουσία Εισαγγελέα κατά το σημερινό αγώνα και τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αποτραπούν έκνομες ενέργειες που κατά τις πληροφορίες μας έχουν προσχεδιασθεί".

Απόπειρα δωροδοκίας καταγγέλει ο Εθνικός

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Εθνικός στην οποία αναφέρει πως ο πρόεδρος των Πειραιωτών ενημερώθηκε από τους ποδοσφαιριστές του πως "παρενοχλήθηκαν" ενόψει του αγώνα με την Καλλιθέα.Ο Νίκος Πηρούνιας έμαθε από τους παίκτες της ομάδας πως δέχτηκαν "παρενόχληση" ώστε να έχουν μειωμένη, ελαττωματική απόδοση με ανταλλάγματα στο ματς με την Καλλιθέα.Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο πρόεδρος των Πειραιωτών υποσχέθηκε έξτρα πριμ 20.000 ευρώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι πέραν των άλλων πριμ που αφορούν τις εναπομείναντες αγωνιστικές.Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Εθνικός αναφέρει: "O Πρόεδρος της Π.Α.Ε., Νίκος Πηρούνιας, ενημερώθηκε από ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, ότι υπέστησαν ποδοσφαιρική "παρενόχληση", ώστε να έχουν μειωμένη, ελαττωματική απόδοση με ανταλλάγματα, για το παιχνίδι με την ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Τέτοιες μέθοδοι και πρακτικές είναι πρωτοφανείς, πρωτόγνωρες προς την ομάδα μας, γιατί το ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ και ΕΝΤΙΜΟ των ποδοσφαιριστών είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Οι "ΑΓΝΩΣΤΟΙ" σήμερα, "ΓΝΩΣΤΟΙ" αύριο στον εισαγγελέα, δρομολογούνται προς το Κορυδαλλό.Μετά τη σημερινή προπόνησης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το προπονητικό Team και τους ποδοσφαιριστές, στηλιτεύοντας ακόμη και την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Πέμπτης, για τιμωρία του προπονητή, 7 ημερών, «παραμονές»του αγώνα με την Καλλιθέα.Την απάντηση θα τη δώσουμε νικηφόρα προς ΟΛΟΥΣ και ΑΛΛΟΥΣ στο παιχνίδι της Κυριακής.Έξτρα πριμ 20.000,00€ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, πέραν των άλλων πριμ που αφορούν στις εναπομείναντες αγωνιστικές, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος.Απαιτούμε σεβασμό και αξιοπρέπεια από όλους, γιατί εμείς τιμούμε και εκτιμούμε μόνο τη φιλία.
Σημ. : Προσκλητήριο στους φιλάθλους, ελεύθερη είσοδος σε γυναίκες, παιδιά, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες, για τους εναπομείναντες εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας".

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Ευρώπα Λιγκ-αλλά πως;

Το Κύπελλο UEFA αλλάζει από το καλοκαίρι και γίνεται Ευρώπα Λιγκ, αλλά δύσκολα θα ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη, που του στέρησε η δημιουργία του Τσάμπιονς Λιγκ. Η φάση των ομίλων θα πρέπει να φύγει (αφού απλώς θυμίζει ότι ως θεσμός υστερεί σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ) ώστε κάθε παιχνίδι να έχει μεγάλη αξία. Με νοκ άουτ παιχνίδια σε κάθε φάση δεν θα υπάρχει ούτε ένας αδιάφορος αγώνας. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν έτσι 256 ομάδες από όλες τις χώρες, με τις Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία να έχουν έως και οκτώ ομάδες, επτά από τη Γερμανία, έξι από τη Γαλλία έως και μία από το Λιχτενστάιν. Eτσι οι μικροί θα μπορούν να συναντήσουν μεγάλους, όπως στο Κύπελλο Αγγλίας, και θα υπάρχει το ενδιαφέρον των νοκ άουτ αγώνων ακόμη και όταν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίζουν ακόμη σε ομίλους.

''Πουλάει'' η Φόρμουλα-1

Το γεγονός πως η F1 είναι ένα προϊόν που «πουλάει» είναι γνωστό σε όλους. Αλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθύνοντες της FIA ακολουθούν μια «σνομπ» επικοινωνιακή πολιτική. Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση και από τους Ελληνες τηλεθεατές, ειδικά αυτούς που είναι από 15-44 ετών. Στο γκραν πρι της Μαλαισίας, η τηλεθέαση στα δοκιμαστικά του Σαββάτου έφθασε το 31,8%, ενώ στον αγώνα της Κυριακής το 48,4%. Και να φανταστεί κανείς ότι το τελευταίο νούμερο το έπιασε λίγο πριν από τη διακοπή του αγώνα. Πιθανότατα να περνούσε και το 50%!

''Στον αέρα'' οι Μεσογειακοί

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), Αμάρ Ατάντι, που βρέθηκε στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, δεν έκρυβε την έντονη ανησυχία του. Για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι οι 6.000 επίσημα καταγεγραμμένοι άστεγοι αποτελούν δικαίως θέμα πρώτης προτεραιότητας. Από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση θα κριθεί από το εκλογικό σώμα στις επόμενες εκλογές. Επομένως, όλα τα άλλα, φυσικά και οι αγώνες, τίθενται σε δεύτερη μοίρα. Στη Λ' Ακουιλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επρόκειτο να γίνουν το τουρνουά ποδοσφαίρου και η πυγμαχία. Τώρα κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.Το πιθανότερο σενάριο είναι να μεταφερθούν προσωρινά οι άστεγοι στα τουριστικά ξενοδοχεία της παραλιακής Πεσκάρα, οπότε μπαίνει ζήτημα πού θα φιλοξενηθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες, εφόσον βεβαίως διεξαχθούν οι αγώνες. Από την άλλη μεριά πάλι, δύο μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για εξέταση εναλλακτικών λύσεων. Ποια χώρα μπορεί να αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής των Μεσογειακών στο... παρά πέντε; Ή στην Πεσκάρα λοιπόν, με τα όποια προβλήματα, ή πουθενά!

''Πιαστήκαμε στον ύπνο'' με τη λαμπαδηδρομία

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η ερώτηση του βουλευτή Ι.Κουτσούκου:
«Πολλά ερωτηματικά εγείρει η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο Ντένβερ του Κολοράντο, να καταργήσει τη λαμπαδηδρομία με τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την υφήλιο από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 και μετά.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού και τοπικού Τύπου της Ηλείας, ο λόγος ήταν οι έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι βίαιες διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις, όπως στο Παρίσι και το Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας του 2008 για τους Αγώνες του Πεκίνου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΔΟΕ, Ζιλμπέρ Φελί, τόνισε ότι είναι προτιμότερο να παραμένει η Φλόγα εντός της διοργανώτριας χώρας των αγώνων για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας και προστασίας.Το γεγονός, όμως, αυτό καθώς και οι προβαλλόμενες από τη ΔΟΕ δυσκολίες στην οργάνωση της διεθνούς λαμπαδηδρομίας και συντονισμού με τις εκάστοτε Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, όχι μόνο δεν επαρκεί για να τεκμηριώσει την κατάργηση της μεταφοράς της Φλόγας και του μηνύματός της σε όλον τον κόσμο, αλλά αποτελεί μια δικαιολογία και την "εύκολη" λύση για την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών, ουσιαστικά όμως είναι το ψεύτικο άλλοθι της ΔΟΕ για την κατάργηση της λαμπαδηδρομίας.Επειδή η εν λόγω απόφαση συρρικνώνει το μέγεθος της διεθνούς ακτινοβολίας και σημασίας του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων όπως αυτό εκπορεύεται από την κοιτίδα του, την Αρχαία Ολυμπία· επειδή η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ΕΟΕ "πιάστηκαν στον ύπνο" και δεν αντέδρασαν σε μια απόφαση που θίγει το ευρύτερο εθνικό συμφέρον με την έννοια της προβολής της χώρας μας· ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης και της ΕΟΕ απέναντι στη συγκεκριμένη απόφαση και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την ανατροπή της;».

''Φρένο'' στη WADA

Στους νόμους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής αντίκεινται αρκετά σημεία του παγκόσμιου κώδικα κατά του ντόπινγκ του WADA που αφορούν τον κανονισμό των «whereabouts», θα υποστηρίξει σύμφωνα με το Ρόιτερ, μια ομάδα ειδικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενα πάνελ 27 ειδικών που συγκροτήθηκε από τις χώρες-μέλη της Ε. Ε., συνεδρίασε στις Βρυξέλλες και θα ανακοινώσει την άποψή του για τον κανονισμό που υποχρεώνει όλους τους αθλητές να δίνουν καθημερινά αναλυτικές λεπτομέρειες για τον τόπο παραμονής τους, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι για έλεγχο ντόπινγκ.

Κατέθεσε ο Ζαγοράκης για τα επεισόδια στο Καραισκάκη

Κατάθεση στον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης, για τα επεισόδια που φέρονται να σημειώθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου «Καραϊσκάκη», σε βάρος μελών της αποστολής και συνοδών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδας, έδωσε ο πρόεδρος του «Δικεφάλου», Θοδωρής Ζαγοράκης.Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ κατέθεσε, ως μάρτυρας, σε προκαταρκτική εξέταση, την οποία διέταξε αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία του Πειραιά, κι έπειτα από καταγγελίες για την «υποδοχή», της οποίας έτυχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Μάλιστα, είχαν επιρρίψει ευθύνες εναντίον των υπευθύνων ασφαλείας για ελλιπή μέτρα προστασίας τους.Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας κατέθεσε ήδη ο υπεύθυνος συνδέσμων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Ποικιλίδης.

Ο ''ξανθός'' άνοιξε την κάνουλα στον Πιλάβιο

Με τον πλέον πειστικό τρόπο αποδεικνύεται ότι οι σχέσεις Πολιτείας και ΕΠΟ έχουν βελτιωθεί από τη στιγμή που στην προεδρία της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης υπέγραψε την απόφαση που προβλέπει την εφεξής χρηματοδότηση των ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Στο ταμείο της ΕΠΟ θα μπουν αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ, με τις ενώσεις να καταβάλουν από τη Δευτέρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο από αυτά τα χρήματα.Η απόφαση αυτή είναι σημαντικότατη, αφού από το 2006 ο τότε υφυπουργός, Γιώργος Ορφανός, είχε επιβάλει εμπάργκο στην ΕΠΟ, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Η καρδιά προδίδει τον αθλητή

Εμφανείς ανατομικές καρδιακές ανωμαλίες εντοπίστηκαν στο 60% των αθλητών που άφησαν τα τελευταία τους πνοή μέσα σε αγωνιστικούς χώρους. Οι ανωμαλίες είτε δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς, είτε δεν διαπιστώθηκαν προ του θανάτου, γιατί οι αθλητές δεν είχαν υποβληθεί σε προαγωνιστικό έλεγχο ή γιατί ο έλεγχος ήταν πλημμελής.Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο καθηγητής Αθλητιατρικής του ΑΠΘ, καρδιολόγος Αστέριος Δεληγιάννης, στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας «New Trends in Cardiology», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.Όπως είπε, κάθε χρόνο πεθαίνουν αιφνίδια στους αγωνιστικούς χώρους 1-2 αθλητές ανά 100.000, κατά κανόνα από καρδιακά αίτια.Στο 25% αυτών των αθλητών προϋπήρχαν κλινικά συμπτώματα και στο 60% εμφανείς ανατομικές καρδιακές ανωμαλίες. Στους νεαρούς στην ηλικία αθλητές, αίτια αιφνιδίου καρδιακού θανάτου είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, η αρρυθμιογόνος δυσπλασία της δεξιάς κοιλίας, οι συγγενείς παθήσεις των στεφανιαίων αρτηριών, οι διαταραχές ρυθμού, οι βαλβιδοπάθειες, ενώ στους μεγαλύτερους η στεφανιαία νόσος. Στο Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΑΠΘ έχουν ελεγχθεί 14.000 αθλητές. Στο 18% αυτών διαπιστώθηκαν διάφορα «μη φυσιολογικά» ευρήματα, που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούσαν να αποδοθούν και στην άσκηση. Στο 1,4% των εξετασθέντων αθλητών απαγορεύθηκε η άθληση.
Σύμφωνα με πρόσφατες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο προαγωνιστικός έλεγχος της υγείας των αθλητών περιλαμβάνει το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό, την πλήρη φυσική εξέταση και το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το υπερηχοκαρδιογράφημα, η δοκιμασία κόπωσης κι άλλες εξετάσεις, μεταξύ των οποίων κι ο γονιδιακός έλεγχος, επιβάλλονται όταν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα από τον κλασικό έλεγχο.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η σφυρίχτρα στο εδώλιο

Η διαιτησία, η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με ρεπορτάζ από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άρη και ένα θέμα που αφορά τον Ηλυσιακό, θα συζητηθούν την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ", η οποία εφεξής θα μεταδίδεται 23.00-01.00.Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Πέτρος Καραβίτης,ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, του Λεβαδειακού και του ΟΦΗ και νυν προπονητής του Άγιου Ιερόθεου(ομάδα που πρωταγωνιστεί στον 8ο όμιλο της Δ΄Εθνικής), Δήμος Κάβουρας,ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μιχάλης Σιμιγδαλάς,ο δημοσιογράφος με ειδίκευση στα θέματα διαιτησίας, Βαγγέλης Δουκάκος και ο καθηγητής διαιτησίας, Γιώργος Βούλγαρης.Επίσης θα παρέμβει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού, Βασίλης Μπαλαμπέκος.

ΣΥΡΙΖΑ: ''Αυθαιρετούν ΠΑΕ και ΚΑΕ με κρατική ανοχή

Σχετικά με τα δικαιώματα των ιδρυτικών αθλητικών συλλόγων επί των εσόδων των αθλητικών εταιρειών (ΠΑΕ και ΚΑΕ) και την ασυνέπεια των τελευταίων
οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης και Γρ. Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού:
''Η βίαιη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου με τον ν. 879/79 και η υποχρεωτική μετατροπή των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών τμημάτων σε Α.Ε., πέραν του ότι αποξένωσε τους φιλάθλους από τις ομάδες, στέρησε από τα αθλητικά σωματεία το βασικότερο μέρος των οικονομικών τους πόρων.
Είναι επίσης γνωστό, ότι κατά καιρούς υπήρξαν νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου τα ερασιτεχνικά σωματεία να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις ΠΑΕ και μάλιστα υπήρξε η πρόβλεψη του λεγόμενου 10%.
Δηλαδή η υποχρέωση των ΠΑΕ και ΚΑΕ να αποδίδουν στο ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο το 10% τουλάχιστον των εσόδων τους από τα εισιτήρια των αγώνων, ως ελάχιστη ανταπόδοση για την παραχώρηση χρήσης του ονόματος, των εμβλημάτων, των ιστορικών τίτλων, των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων, των χρωμάτων, αλλά και των ίδιων των φιλάθλων του αθλητικού σωματείου.
Δυστυχώς, το θέμα της απόδοσης του 10% βρίσκεται σε πολυετή εκκρεμότητα. Το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ερασιτεχνικών ομάδων αμφισβητείται διαρκώς. Η πλειονότητα των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών εταιρειών προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της απαλλασσόμενη ακόμα και από την ελάχιστη συμβολή - οξυγόνο που έχει απομείνει προς τα μητρικά αθλητικά σωματεία. Όλες οι αθλητικές εταιρείες προσπαθούν με αμφισβητήσεις και λογιστικά τεχνάσματα να «ρίξουν» τους ερασιτέχνες, ερμηνεύοντας τον νόμο κατά το δοκούν, μη αναγνωρίζοντας τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας ως μέρος της υποχρέωσής τους. Αρκετές μάλιστα ΠΑΕ δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των πωληθέντων εισιτηρίων διαρκείας, με αποτέλεσμα να παρανομούν γενικότερα σε σχέση με την απόδοση των νόμιμων ποσοστών ακόμα και σε κρατικούς φορείς.
Σε πρόσφατη γνωμοδότηση της Επιτροπής για την Αντιμετώπιση Θεμάτων Εφαρμογής του Αθλητικού Νόμου της ΓΓΑ (απόφαση 249/15-3-2007), με αφορμή την περίπτωση της σχετικής διαμάχης ανάμεσα στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ και την ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέρεται ομόφωνα ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας από τις ΠΑΕ, στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέθοδος προπώλησης εισιτηρίων όλων των αγώνων της περιόδου και προείσπραξης του αντιτίμου τους. Συνεπώς και τα ερασιτεχνικά σωματεία δικαιούνται επί των εισπράξεων αυτών το επίμαχο 10%.
Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα η αθλητική ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ ανέχονται την αυθαιρεσία των ΠΑΕ και δεν φροντίζουν για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας. Με αποτέλεσμα τα αθλητικά σωματεία να ασφυκτιούν και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες λειτουργικές τους ανάγκες.
Επιπλέον, η εμπορευματοποίηση του υψηλού αθλητισμού, εξέλιξη οπωσδήποτε αρνητική, έχει αναδείξει κι άλλες χρήσεις και τρόπους εκμετάλλευσης των συμβόλων των ερασιτεχνικών σωματείων, πέραν των εισιτηρίων διαρκείας, από τις οποίες οι ΠΑΕ και ΚΑΕ κερδοσκοπούν χωρίς να αποδίδουν ποσοστό επί των εσόδων τους, γεγονός που καθιστά το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αναντίστοιχο των σημερινών αναγκών,
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
Ερωτάται ο Υπουργός Πολιτισμού
1. Γιατί δεν εφαρμόζεται η πρόβλεψη του νόμου για την απόδοση του νόμιμου ποσοστού επί των εισπράξεων των αγώνων των ΠΑΕ και ΚΑΕ αλλά και από τα προπωλημένα εισιτήρια διαρκείας;
2. Αποδέχεται η πολιτεία το ψαλίδισμα των δικαιωμάτων των ερασιτεχνικών συλλόγων και εάν όχι πως σκοπεύει να τους προστατέψει;
3. Προτίθεται η αθλητική ηγεσία να εναρμονίσει το νομοθετικό πλαίσιο με τις σημερινές ανάγκες, ούτως ώστε το μέγεθος της οικονομικής ανταπόδοσης από τις ΠΑΕ και ΚΑΕ προς τους μητρικούς συλλόγους να είναι ανάλογο με τα πραγματικά έσοδα των εταιρειών, που προκύπτουν από κάθε είδος εμπορικής εκμετάλλευσης τίτλων, σημάτων, εγκαταστάσεων αυτών και εισιτηρίων διαρκείας;''

Αποδομεί τον Θωμά ο Ηλυσιακός

Καταγγελία εναντίον του Θωμά Μητρόπουλου απέστειλε ο Ηλυσιακός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:
''Κύριε Πρόεδρε και αξιότιμοι κύριοι της Επιτροπής,
στη συνεδρίαση της 21 Νοεμβρίου 2008 η Επιτροπή Σας, έκανε δεκτή την καταγγελία μας και έκρινε «ότι η ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ παραβίασε ευθέως τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 2 του Ν.2725/1999, όπως ισχύει, καθόσον κατά τους διεξαχθέντες ως άνω αγώνες του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής κατηγορίας, οι ποδοσφαιριστές της δεν έφεραν στις ενδυμασίες τους ως σήμα το έμβλημα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ», η παράβαση δε αυτή δεν οφείλεται στη διαφορετική ερμηνεία που προσδίδει με το υπόμνημά της στη διάταξη του άρθρου 66, ούτε σε εξ αμελείας παράλειψή της να χρησιμοποιεί ως σήμα της το έμβλημα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, αλλά στην επιχειρούμενη απαξίωση του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου. Συνεπώς, ενόψει της βαρύτητας της εν λόγω παράβασης, πρέπει να επιβληθεί σε βάρος της πρόστιμο εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ. 6 του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει».
Το πρακτικό της απόφασης θυροκολλήθηκε στα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου επί της οδού Ξηρογιάννη 63-65 στις 2/2/2009, που αναληθώς δηλώνεται και ως έδρα της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Την επομένη προσήλθε, κατόπιν ειδοποιήσεως, η κα Βασιλική Λαμπράκου που παρέλαβε το πρωτότυπο του εν λόγω πρακτικού υπογράφοντας σχετική απόδειξη.
Η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύθηκε στο σύνολο του Αθλητικού, κυρίως, Τύπου και ως εκ τούτου προκαλεί την εύλογη απορία του συνόλου των φιλάθλων, η επιμονή της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.-ΠΑΕ να συνεχίζει μέχρι και σήμερα την παράνομη τακτική να αγωνίζεται χωρίς το σήμα και τα χρώματα του ιδρυτικού Σωματείου αδιαφορώντας ακόμα και για τις αποφάσεις των υπερκείμενων αθλητικών Αρχών. Αποκορύφωμα της προκλητικής αυτής τακτικής είναι η εμφάνιση της ομάδας στον πρόσφατο αγώνα με την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ της 6/4/2009 που διεξήχθη, όπως όλοι οι εντός έδρας αγώνες, στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγάλεω και μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΤ3.
Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.- ΠΑΕ παραβιάζει συν τοις άλλοις και το ¶ρθρο 65 παρ. 2 του Ν. 2725/1999, που αναφέρεται στην καταστατική υποχρέωση της Εταιρείας «ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των υπερκείμενων αθλητικών αρχών που αφορούν αγωνιστικά θέματα, καθώς και των λοιπών αρμόδιων αρχών ή οργάνων.»
Μετά από ομόφωνη απόφαση-εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Ομίλου μας, η οποία έλαβε υπ' όψη:
Α) Τον δημοσιευμένο Ισολογισμό της 30ης Ιουνίου 2008 και την έκθεση ελέγχου του ορκωτού λογιστή, που συντάχθηκε στις 10-12-2008 (Συν. 1)
Β) Τα άρθρα 42γ και 48 παρ. 1 εδαφ. Γ, σχετικά με τα ίδια κεφάλαια και την διαδικασία εκκαθάρισης,
1. Επιδώσαμε εξώδικη πρόσκληση στον πρόεδρο της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΑΕ κ. Θωμά Μητρόπουλο, που σας επισυνάπτουμε στην παρούσα (Συν. 2), με την οποία τον καλούσαμε να συγκαλέσει εντός μηνός, Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ.
2. Αποστείλαμε έγγραφο προς το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης (συν. 3) προκειμένου να γνωρίζουμε την συνολική και πλασματική αξία των ποδοσφαιριστών της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.-ΠΑΕ.
Ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος όταν αγόρασε το 83,7% των μετοχών της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.-ΠΑΕ κατέστησε σαφές ότι πρόθεσή του ήταν και παραμένει η συγχώνευσή της με την ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΑΕ, σημειώνουμε ότι στις 3/4/2009 το Δ.Σ. της ΠΑΕ όρισε ορκωτούς λογιστές για την αποτίμηση της αξίας της μετοχής της, προέβη δε σε επανηλλειμένες ενέργειες για την πραγματοποίηση του σκοπού του. Στο όνομα σκοπιμοτήτων και ιδιοτελών συμφερόντων δεν ορρωδεί προς ουδενός και αντιστρατεύεται κάθε έννοια δεοντολογίας, ηθικής και δικαίου, καταπατά τον αθλητικό νόμο «που σύμφωνα με το γράμμα και τον σκοπό του, οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες αρρήκτως συνδέονται με το ιδρυτικό τους αθλητικό σωματείο και λειτουργούν, διατηρώντας τα βασικά προσδιοριστικά της προελεύσεώς τους στοιχεία (επωνυμία, διακριτικός τίτλος, έμβλημα, έδρα) του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, για το λόγο δε αυτό ρητώς ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση από της εταιρεία του εμβλήματος και των διακριτικών γνωρισμάτων της εμφάνισης του ιδρυτικού σωματείου για τους αγώνες της ομάδας της».
Κατόπιν των άνω, και επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι οποιαδήποτε ενέργεια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που θα αποβλέπει στην απαξίωση και διάλυση του Ομίλου μας, για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων θα τύχει της δέουσας αντιμετώπισης εκ μέρους σας, αφού έχετε αποδείξει ότι θεωρείτε τις Α.Α.Ε. όχι απλές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά ότι οφείλουν να τιμούν το όνομα, την προσωπικότητα και την ιστορία των ιδρυτικών Ερασιτεχνικών Σωματείων.
ZHTAME Να ασκήσετε κάθε νόμιμο δικαίωμά σας''.