powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Όχι σαν τον Μίνωα...

Πριν από τις εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κάθε φορά που είχε εκδήλωση μια ομοσπονδία, συγκεντρώνονταν οι περισσότεροι από τους παράγοντες του αθλητισμού, καθώς υπήρχε και... προεκλογική εκστρατεία. Η νέα ηγεσία της ΕΟΕ μας έδειξε ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στις καρέκλες. Ετσι, σε εκδήλωση της γυμναστικής ήταν παρόντες ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και άλλα μέλη της Ολομέλειας. Την επόμενη ημέρα παρακολούθησαν, στο Ελληνικό, το κύπελλο κανό καγιάκ. Στο παρελθόν, σπανίως η ηγεσία του Ολυμπιακού Κινήματος στήριζε με την παρουσία της ανάλογες προσπάθειες ομοσπονδιών.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Τα ντέρμπι των αιωνίων στη ''ΔΙΚΗ''

Το τρίτο ημίχρονο των αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν την Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου στις 22.10 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ηλίας Υφαντής,ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ανδρέου,ο καθηγητής διαιτησίας, Κώστας Λάππας,ο αρχισυντάκτης της εφημεριδας DERBY SPORTS, Κώστας Πιτιακούδης και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, Διονύσης Βερβελές.

Μποξ ναι,κέρλινγκ ίσως...

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) θα εκπροσωπείται στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και κατά τη διετία που θα είναι αποκλεισμένη από τους διεθνείς αγώνες, λόγω της τιμωρίας, η οποία της έχει επιβληθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία. Αυτό αποφάσισε χθες η ολομέλεια της ΕΟΕ. Για την υπόθεση της ομοσπονδίας τού, στην ουσία, μη καλλιεργούμενου στην Ελλάδα, αθλήματος του πάγου, κέρλινγκ, η ολομέλεια αποφάσισε να συγκροτηθεί επιτροπή, ο οποία θα το εξετάσει και, στη συνέχεια, σε άλλη συνεδρίασή της, θ’ αποφασισθεί αν η ομοσπονδία θα γίνει δεκτή στην ΕΟΕ.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Καλά πάμε...

Τώρα αυτό σημαίνει πρόοδος; Από τα περίπου 450 καθίσματα που βρέθηκαν σπασμένα στον περσινό τελικό του Κυπέλλου που έγινε στο ίδιο γήπεδο (Ελληνικό), με τους ίδιους αντιπάλους (Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό), φέτος πέσαμε κοντά στα 80. Τα 70 τα έσπασαν οι «πράσινοι» στη... μάχη τους με την Αστυνομία και τα υπόλοιπα οι «ερυθρόλευκοι» πάνω στα νεύρα τους για την απώλεια ενός ακόμη τίτλου. Ηδη τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» έχουν στα χέρια τους εγγυητικές επιταγές των δύο φιναλίστ για να καλύψουν άμεσα τις ζημιές και όχι να περιμένουν πότε θα δεήσουν, όπως έγινε το 2008.

Κόντρα στη Σούπερ Λίγκα

Μαίνεται κόντρα στους κόλπους του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας, με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Γιαννόπουλου στην προεδρία της ΚΕΔ, με την οποία κάποιες ΠΑΕ ήταν αντίθετες. Η κόντρα αυτή συνεχίζεται με «χτυπήματα» και στοχοποιήσεις στο θέμα του UEFA licensing project(π.χ. ΠΑΟΚ) και είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε «τελική αναμέτρηση» την ερχόμενη Πέμπτη. Τότε, οι ομάδες της κατηγορίας θα αποφασίσουν για τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπίκα στην επιτροπή και ίσως κάποιοι να επιχειρήσουν να πάρουν ρεβάνς για την χωρίς τη συγκατάθεσή τους επιλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔ...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ομολογία

Από τη συνέντευξη του προέδρου της Superleague Κώστα Πηλαδάκη στην ''Καθημερινή'':
– Πόσοι διαιτητές από αυτούς που σφυρίζουν στη Σούπερ Λίγκα δεν θα έπρεπε να είναι στον πίνακα;
– Λίγοι... Οι υπόλοιποι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι απ’ όλες τις εμπλοκές και αγκυλώσεις... Δεν τους αφήνουν...
– Ποιοι δεν τους αφήνουν;
– Δεν τους αφήνουν να κάνουν το έργο τους όπως πρέπει...
– Ποιοι δεν τους αφήνουν;
– Δεν θέλω να πω ονόματα... Οι οποιοιδήποτε... Οι οποιοιδήποτε θεσμικοί παράγοντες... Είτε είναι εμπλεκόμενοι με το θέμα της διαιτησίας άμεσα είτε έμμεσα.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ποτέ δεν πιάστηκε...

Θορυβήθηκε κανείς στα άδυτα του «άσπιλου κι αμόλυντου» ελληνικού αθλητισμού με το θάνατο της 27χρονης Καμίλα Σκολιμόφσκα (της σφυροβόλου που είχε κατακτήσει στα 18 της χρυσό μετάλλιο στο Σίντνεϊ) ή γυρίσαμε όλοι μαζί από το άλλο πλευρό; Η γιγαντόσωμη κοπέλα από την Πολωνία δεν πιάστηκε ποτέ ντοπαρισμένη, ούτε πήδηξε μάντρες για να αποφύγει ελέγχους. Πλήρωσε όμως τον πρωταθλητισμό με το πιο ακριβό τίμημα.Οπως πλήρωσε πριν απ' αυτήν η συγχωρεμένη «Φλο Τζο».

Σε λάθος χώρα

Πέντε άνδρες και μία γυναίκα φόρεσαν ήδη τα «βραχιόλια» της Σκότλαντ Γιαρντ για την περιβόητη απάτη εταιρείας-μαϊμού που πουλούσε ανύπαρκτα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στη διαδικτυακή μαύρη αγορά. Ανάμεσα στους 4.000 αγοραστές που προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία ήταν και συγγενείς αρκετών αθλητών, καθώς και ανυποψίαστοι έλληνες πελάτες. Η διαδικασία της αποζημίωσης όσων έχασαν χρήματα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η ενημέρωση είναι διαρκής μέσω αλλεπάλληλων e-mail. Ας διάλεγαν την Ελλάδα για έδρα οι απατεώνες.Ελεύθεροι και ωραίοι θα κυκλοφορούσαν τώρα.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Η βία στο εδώλιο

Η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκα, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και η βία στα γήπεδα θα είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 22.10 η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Ακριβόπουλος,ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Τάσος Ερμείδης,ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Δουκάκος,ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Βουράκης καιο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Αλαμπάνος.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Διαφωνούν 9 ομάδες με τον αρχιδιαιτητή

Σε τουλάχιστον εννέα ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν πολυάρεσε η επιλογή του Γιώργου Γιαννόπουλου για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ, ο Πανσερραϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, ο Πανθρακικός, ο Πανιώνιος, ο Αρης και ο… πρωτομάστορας Εργοτέλης.

Πιλάβιος: ''Θα αλλάξω τη νοοτροπία''

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, εθιμοτυπική συνάντηση του προέδρου της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην έδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, στη Ζυρίχη.Ο κ.Πιλάβιος απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν για την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.Αναφερόμενος στον κύριο στόχο του, ο κ. Πιλάβιος υπογράμμισε πως αυτός είναι «...να αλλάξω τη νοοτροπία των ανθρώπων που εργάζονται στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, καθώς και να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν την ΕΠΟ. Θέλω επίσης να βοηθήσω κάθε περιοχή στην Ελλάδα να έχει τα γήπεδά της, κάτι για το οποίο έχουμε ήδη εργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως ένα από τα προγράμματα ανάπτυξής μας. Ένας άλλος στόχος μου είναι να ενθαρρυνθεί η αύξηση του ποδοσφαίρου σε επίπεδο βάσης».

''Να σηκωθούμε να φύγουμε''

Για μία ακόμη σεζόν η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που έδωσαν οι προπονητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν είχε κεντρικό θέμα συζήτησης το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τον κίνδυνο των επεισοδίων. Οι δύο προπονητές συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ ο Ζοτς δεν δίστασε να πει πως "...είμαι έτοιμος να πάρω την ομάδα μου και να φύγουμε από το γήπεδο, αν συμβεί το παραμικρό".

''Πλάκα μας κάνει ο Κόκκαλης''

"Πέρασε η απόφαση των ΠΑΟ και Ολυμπιακού για τον νέο αρχιδιαιτητή. Πως γίνεται αυτό; Είναι μόνο 2 από τις 16 ομάδες. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Τουρκοκρατία. Έπρεπε να συμφωνήσουν όλοι μαζί. Αποδείχθηκε πως ο Κόκκαλης είναι το νούμερο ένα και μας έχει όλους για πλάκα. Τώρα που είναι πρώτος με 14 πόντους διαφορά, είναι σαν να μας δίνει τη διαιτησία και να μας λέει κάντε την ό,τι θέλετε. Αν ήμουν ο ΠΑΟ ή ΑΕΚ και συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ένιωθα μειονεκτικά".
Τάδε έφη Χρήστος Πανόπουλος,ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη.Προφανώς και ο ίδιος πλάκα έκανε όταν μιλούσε με τους παραγκάρχες για τους περίεργους επόπτες...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Προσωρινά Μπίκας-τον Αύγουστο Βασσάρας

Τα πολλά παράπονα των ομάδων από τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου και οι ομολογουμένως κακές επιδόσεις των Ελλήνων ρέφερι έφεραν ενόχλησαν τον Σοφοκλή Πιλάβιο που σκέφτεται να "τελειώσει" άμεσα τον Γιώρργο Ψυχομάνη.Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν να μείνει μέχρι το καλοκαίρι στη θέση του αλλά τα τελευταία γεγονότα φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις με το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ να είναι έτοιμος να προτείνει την απομάκρυνσή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης. Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τη θέση του Ψυχομάνη. Γιώργος Μπίκας, Ναούμ Μηντιούρης και Σπύρος Παπαδάκος είναι στη λίστα για να καθίσουν στη θέση μέχρι το καλοκαίρι και έπειτα στόχος της ΕΠΟ είναι να αναλάβει ο Βασσάρας αν αποσυρθεί.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Οι unfair υπουργοί

Από τη συνέντευξη του νέου προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου στην εφημερίδα ''Καθημερινή'':

— Tη βραδιά της κοπής της πίτας του Πανελληνίου, κοντά στον κ. Κυριακού ήταν όλος ο πολιτικός κόσμος σε μια «προεκλογική» περίοδο για την ΕΟΕ. Το θεωρήσατε unfair;

— Θεώρησα φυσικά ότι ήταν unfair, αλλά καταλαβαίνω ότι οι υπουργοί έχουν τις δικές τους προτεραιότητες. Βεβαίως, δεν με ευχαρίστησε ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του αντιπάλου μου στην ΕΟΕ κι αυτό το θεώρησα απόλυτα unfair.

Μεταολυμπιακά...

«Αυτό που μας λείπει είναι η κατάλληλη επιστημονική υποστήριξη», λέει και ξαναλέει ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όταν ερωτάται για το φλέγον ζήτημα του ντόπινγκ. «Σε αυτό το θέμα, μας λείπει η παιδεία». Ελήφθη το μήνυμα, κύριε Καπράλο μας. Το ζητούμενο δεν είναι απαραίτητα να είμαστε καθαροί, αλλά να φροντίζουμε και να μη μας πιάνουν.
* Οπως, άλλωστε, δεν μας έπιαναν τόσα χρόνια...

Θα γίνουν κανονικά τα φετινά «Τσικλητήρεια» με χλιδή και αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς ή μήπως αλλάζει τα δεδομένα η ανατροπή Κυριακού από τον προεδρικό θώκο της ΕΟΕ; Δεν ρωτάμε βέβαια αν θα πληρωθούν τα χρωστούμενα στους αθλητές στίβου του Πανελληνίου.
* Γιατί η κατάσταση εκεί έχει καταντήσει ανέκδοτο...

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Αποκαλύψεις για το ντόπινγκ στη ''ΔΙΚΗ''

Με τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ των Ελλήνων αθλητών, την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ελληνικό αθλητισμό και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, θα ασχοληθεί την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 22.10 η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην Γ.Γ.Α. Νίκος Έξαρχος, ο πρώην πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Ε.Πάνος Σταματόπουλος,ο δικηγόρος και καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Αλέξανδρος Κατσαντώνης,ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπαζίνας καιο καθηγητής διαιτησίας Γιώργος Βούλγαρης.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Φωτογραφικό θαύμα

Ο David Bergman χρησιμοποιώντας μια Canon G10, ένα Macbook Pro και το Gigapan Imager κατάφερε να δημιουργήσει μια φωτογραφία 1474 Megapixel η οποία απεικονίζει το πλήθος κατά τη διάρκεια της ορκωμοσία του Barack Obama. Χρειάστηκαν 220 φωτογραφίες και 6,5 ώρες επεξεργασίας στο MacBook Pro, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μιλάει από μόνο του. Κάνοντας zoom μπορείς να δεις ξεκάθαρα φάτσες..
Πατήστε εδώ για να δείτε τη φωτογραφία.

Center For

Το Σάββατο κυκλοφορεί η νέα αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας ''Center For'',με επικεφαλείς τους Στέλιο Γρηγοριάδη και Βασίλη Μάστορα.Μοτό της έκδοσης ότι για όλα δεν φταίει η κακιά Αθήνα...Καιρός ήταν! Καλή επιτυχία.

Χαμπάρι δεν πήραν

Ηταν τόσο σίγουρος για την εκλογή του ο Σπύρος Καπράλος, ώστε είχε ετοιμάσει, φωτοτυπήσει και μοιράσει (επιλεκτικά, όχι σε όλους) στους δημοσιογράφους την ομιλία του. Σε κάποιες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μάλιστα περίμεναν τυπικά την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος για να ανεβάσουν την είδηση...Μόνο κάποιοι σύμβουλοι του Μίνωα Κυριακού δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε...

Ούτε χειραψία...

Πρώτη φορά σε αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο ηττημένος δεν έδωσε το χέρι του στον νικητή. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Μίνως Κυριακού, όταν έμαθε το αποτέλεσμα έφυγε χωρίς να χαιρετήσει τον νέο πρόεδρο, Σπύρο Καπράλο. Ακόμα και το 1993, όταν αντίπαλοι για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) βρέθηκαν οι Αντώνης Τζήκας και Λάμπης Νικολάου και είχε υπάρξει έντονη σύγκρουση, ο κ. Νικολάου είχε δώσει το χέρι του στον κ. Τζήκα. Βέβαια, εδώ ο απερχόμενος πρόεδρος, βγαίνοντας από την ΕΟΕ, είπε ότι κάποιοι από τους εκλέκτορες δεν φορούν παντελόνια, το χέρι θα έδινε;

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Το τυπωμένο blog!

Σε μία δύσκολη περίοδο για τις εφημερίδες, μία νέα εταιρεία θέλει να βγάλει μια καινούργια εφημερίδα στην Αμερική με διαφορετικό τρόπο. The Printed Blog, (το τυπωμένο blog), που θα ξεκινήσει στο Σικάγο, θα αναδημοσιεύει τις αναρτήσεις των blogs σε κοινό χαρτί, θα περιέχει διαφημίσεις και θα κυκλοφορεί ελεύθερα στις μεγάλες πόλεις. Η πρώτη έκδοση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Σικάγο και στο Σαν Φραντσίσκο. Θα είναι κατ’ αρχάς εβδομαδιαία, αλλά ο εκδότης και ιδρυτής της, Joshua Karp, ελπίζει να κυκλοφορεί ελεύθερα δύο φορές την ημέρα στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Καθώς οι εφημερίδες χάνουν συνέχεια αναγνώστες, επειδή τα νέα πια μπορούν να διαβαστούν ελεύθερα στο Ίντερνετ, αυτά τώρα θα βρίσκονται τυπωμένα στο χαρτί. Περίπου 300 blogs έχουν δώσει την άδειά τους να τυπώνεται το περιεχόμενό τους και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα μειώσει τα έξοδα, αφού δε θα πληρώνει ρεπόρτερς.

Ετσι επελέγη ο Καπράλος

Η δυσαρέσκεια των παραγόντων προς το πρόσωπο του Μίνωος Κυριακού, αλλά και για άτομα του περιβάλλοντος του απερχόμενου προέδρου, έγινε η αιτία για να αρχίσει να ανθεί ο σπόρος της αντιπολίτευσης μέσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Πριν από λίγους μήνες, αρκετοί παράγοντες πλησίασαν τον πρόεδρο της ιππασίας, Ισίδωρο Κούβελο και του ζήτησαν να τεθεί επικεφαλής μιας κίνησης που θα βοηθούσε την ΕΟΕ να αναβαθμίσει τον ρόλο της. Ο κ. Κούβελος συμφώνησε με τους στόχους των εκπροσώπων των ομοσπονδιών, αλλά ποτέ δεν δήλωσε δημόσια ότι θα διεκδικούσε τη θέση του προέδρου της ΕΟΕ. Ακολούθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου και εκεί ο πρόεδρος της ιππασίας ήρθε κοντά σε όλα τα αθλήματα διότι ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής. Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στήριζε συνεχώς τους αθλητές μας, γεγονός που φούντωσε τα σενάρια ότι θα διεκδικούσε την προεδρία της ΕΟΕ. Μάλιστα, η ψυχρότητα με την οποία τον αντιμετώπιζε ο κ. Κυριακού έδωσε τροφή σε σενάρια μελλοντικής κόντρας... Ο ίδιος, από την πλευρά του, δεν έκρυβε το ενδιαφέρον για το Ολυμπιακό Κίνημα. Την ίδια εποχή, ο κ. Κυριακού είπε στο περιβάλλον του ότι επιθυμεί να συνεχίσει τη θητεία του στον προεδρικό θώκο.Η επιστροφή της αποστολής από την Κίνα σηματοδότησε και την προεκλογική εκστρατεία. Παραπομπές παραγόντων (του προέδρου του χόκεϊ Δ. Χατζημιχάλη, του προέδρου των παγοδρομιών Χρ. Χατζηαθανασίου και του γενικού γραμματέα της πυγμαχίας Περικλή Τρικαλιώτη) στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος φανάτισαν περισσότερο τους εκλέκτορες. Οι αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών έγιναν μέσα στο προεκλογικό κλίμα της ΕΟΕ. Η ζυγαριά έγερνε προς την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου, με αποτέλεσμα να αρχίσει ο «πόλεμος» μέσα από ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την επιρροή του κ. Κυριακού. Η εκλογή του Σπύρου Καπράλου ως εκπροσώπου του Μοντέρνου Πεντάθλου βοήθησε τον κ. Κούβελο να ανεβάσει τον αριθμό των παραγόντων που βρίσκονται κοντά του στους δεκαεπτά. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, με στόχο να αφαιρέσει από την αντίπαλη πλευρά το επιχείρημα ότι χρησιμοποιεί τη σύζυγό του, υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για να γίνει πρόεδρος στην ΕΟΕ, αποφάσισε να προτείνει στον κ. Καπράλο να ηγηθεί της κίνησης. Ο παλαιός πολίστας και πρόεδρος του Χ. Α. δέχθηκε την πρόταση, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Ολυμπισμό.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Αποκαλύψεις για την ΕΟΕ στη ''ΔΙΚΗ''

To τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και εν γένει της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και το παρασκήνιο των εκλογών για την προεδρία της ΕΟΕ, θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν την Δευτέρα 09 Φεβρουαρίου 2009 στις 22.10 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Ασλανίδης,ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Βαϊτσης,ο πρώην διεθνής διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας, Κώστας Λάππας,ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς και ο δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

''Κοριός'' στον Μίνωα-αναβάλλονται οι εκλογές!

Στο γραφείο του σημερινού προέδρου της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού βρέθηκε χθες βράδυ «κοριός» ο οποίος είχε τοποθετηθεί από κάποιον που ήθελε να «κατασκοπεύει» τις συνομιλίες του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1. Ο κ. Κυριακού δεν έκανε κάποια δήλωση επί του θέματος, ωστόσο σίγουρα η παραπάνω είδηση ήρθε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Επιτροπής.Ο «κοριός» βρέθηκε έπειτα από καταγγελία του Μίνωα Κυριακού και στο γραφείο του πρόεδρου του Πανελληνίου πήγε η ασφάλεια και η σήμανση και πήρε αποτυπώματα ενώ έγινε και έλεγχος σε όλο το γραφείο. Πλέον αναμένεται η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.Οι υποψήφιοι για να πάρουν τον προεδρικό θώκο της ΕΟΕ είναι ο Μίνωας Κυριακού και ο Σπύρος Καπράλος.Μετά την αποκάλυψη για την συσκευή υποκλοπής υπάρχει το ενδεχόμενο οι εκλογές που έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να πάρουν επ'αόριστον αναβολή.

Φτηνά τη γλίτωσε ο Φελπς

Τελικά ο Μάικλ Φελπς δεν απέφυγε την... καμπάνα. Ο αμερικανός κολυμβητής τιμωρήθηκε με τρίμηνο αποκλεισμό από όλες τις δραστηριότητες από την αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης, έπειτα από την δημοσίευση φωτογραφίας όπου φαίνεται να καπνίζει μαριχουάνα σε ένα πάρτι στην Νότια Καρολάινα, γεγονός που στη συνέχεια παραδέχτηκε και ο ίδιος.





Βέβαια... επί της ουσίας, η τιμωρία δεν σημαίνει κάτι, καθώς ούτως ή άλλως μέχρι τον Ιούλιο η "τορπίλη από την Βαλτιμόρη" δεν έχει σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ το γεγονός πως το εθνικό συμβούλιο κολύμβησης διέκοψε την οικονομική στήριξη προς το πρόσωπο του δεν φαίνεται να τον πτοεί ιδιαίτερα, αφού... τα οικονομικά του είναι σε καλύτερο επίπεδο από αυτά του συμβουλίου!Η τιμωρία ήταν περισσότερο... επικοινωνιακή για την Ομοσπονδία, η οποία είδε το θέμα της φωτογραφίας του Φελπς που βγήκε στη δημοσιότητα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Περισσότερο θα τον ζημιώσει η απόφαση της εταιρία δημητριακών "Κellogg`s", η οποία ανακοίνωσε την απόφαση της να τερματίσει την συμφωνία μαζί του, τονίζοντας ότι "το κάπνισμα μαριχουάνας δεν ταιριάζει με την εικόνα της εταιρίας"."Δεν πρόκειται για μία περίπτωση παραβίασης των κανόνων ενάντια στο ντόπινγκ, αλλά αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Μάικλ, επειδή απογοήτευσε τόσο πολλούς ανθρώπους, ιδιαιτέρως τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που είναι μέλη της ομάδας κολύμβησης των ΗΠΑ, που τον βλέπουν ως πρότυπο και ήρωα", αναφέρει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Τώρα δηλώνει ανόητος!

Μετανιωμένος παρουσιάζεται ο Μάικλ Φελπς, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας που τον έδειχνε να κάνει χρήση μαριχουάνας. Ο κάτοχος οχτώ χρυσών μεταλλίων στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, που αποτελεί ίνδαλμα για τα παιδιά και τους νέους παγκοσμίως έδωσε την υπόσχεση πως το πάθημα θα του γίνει μάθημα δηλώνοντας: «Ήταν μία ανοησία και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτή την εμπειρία και κάτι που θα με ωριμάσει σαν άνθρωπο. Έχω μάθει από όλα τα λάθη που έχω κάνει στη ζωή μου και περιμένω να συμβεί το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση. Θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Όταν υπάρχει κακή κρίση γίνονται τέτοιες ανοησίες και δεν είμαι καθόλου υπερήφανος για αυτό. Ό,τι συνέβη δεν ήταν εύκολο για μένα», δήλωσε ο Αμερικανός κολυμβητής.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ντοκουμέντο-σοκ για Φελπς

Σοκ: Ο Μάικλ Φέλπς κάνει χρήση χασίς




Αυτή είναι η εικόνα που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα του επί 14 φορές Χρυσού Ολυμπιονίκη.

Η ιστοσελίδα News Of The World, δημοσιεύει φωτογραφία του Αμερικανού κολυμβητή Μάικλ Φέλπς, να εισπνέει χασίς με τη χρήση ενός ειδικού γυάλινου σωλήνα (bong). Αυτή του η απερισκεψία είναι πολύ πιθανό να του στοιχίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στους οποίους ελπίζει να κατακτήσει και το 14ο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις μήνες σχεδόν από τον 8απλο θρίαμβό του στο Πεκίνο, στη διάρκεια ενός πάρτι του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας στην Κολούμπια. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site επισκεπτόταν μία φοιτήτρια με την οποία διατηρούσε κρυφή σχέση.

Ο Φέλπς, αφού ήπιε πρώτα αρκετές μπύρες και σφηνάκια, στη συνέχεια ένας φοιτητής του πρόσφερε το γυάλινο σωλήνα με τη ναρκωτική ουσία. Ο 23χρονος, γνωρίζοντας ότι ο Νοέμβριος είναι «νεκρή» περίοδος για ελέγχους στους κολυμβητές, το δοκίμασε.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που νέος νόμος προβλέπει 4ετή αποκλεισμό για τους αθλητές που πιάνονται «ντοπέ».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάικλ Φελπς έχει μπλεξίματα με το νόμο, αφού το 2004 τιμωρήθηκε με οκτώ μήνες επιτήρησης για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλοι οι αρμόδιοι φορείς τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι ο Φέλπς αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στις αμερικανικές συμμετοχές, έχοντας ως χορηγό την εταιρεία μάρκετινγκ Octagon, που συνεργάζεται με τη Mastercard και την HSBC.

«Συμμετείχα σε κάτι που είναι θλιβερό και απαγορευμένο. Είμαι 23 ετών και παρά τις επιτυχίες που έχω στην πισίνα, ενήργησα με «παιδιάστικο» και ακατάλληλο τρόπο. Δεν ήταν κάτι που οι υποστηρικτές μου περίμεναν από εμένα και λυπάμαι γι' αυτό. Υπόσχομαι στο κοινό ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί», δήλωσε από την πλευρά του ο Φελπς.

Επιτέλους:Δικάζονται Κεντέρης-Θάνου

Εστω και ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια και διαδοχικές αναβολές, έχει οριστεί να εκδικαστεί τη Δευτέρα 9/2/09 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου,Χρήστου Τζέκου και ακόμη εννέα ατόμων (επτά γιατρών του ΚΑΤ και δύο «αυτοπτών» μαρτύρων) για το περιβόητο τροχαίο που κατά το στάδιο της προδικασίας χαρακτηρίστηκε από τις δικαστικές αρχές τροχαίο-«μαϊμού». Οι πρωταγωνιστές σε εκείνο το θρίλερ της 12ης Αυγούστου 2004 (παραμονή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) κατηγορούνται για «ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις Αρχές», ενώ ο προπονητής διώκεται και για «προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών». Οι επτά γιατροί του ΚΑΤ Βασίλης Μπουκουβάλας , Σωτήριος Ζέρβας,Ανδρέας Μπελδέκος,Παναγιώτης Βαλιανάτος, Παναγιώτης Μπαλτόπουλος, Νικόλαος Κουνέλης και Γεράσιμος Φραγκάκης κατηγορούνται για «παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση», ενώ οι δύο μάρτυρες Μελέτιος Ζωγράφος και Κωνσταντίνος Σακελλαρίου που κατέθεσαν ως αυτόπτες κατηγορούνται για «ψευδορκία». Οι κατηγορούμενοι παραπέφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης εξακολουθεί να τρενάρει εκθέτοντας την ελληνική Δικαιοσύνη και διεθνώς, αφού αυτό έχει επισημανθεί και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με αφορμή την απόφασή της για αποπομπή της Θάνου από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Αποχωρεί ο Μίνωας;

Μια ανάσα από την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται ο σύζυγος της υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη,Ισίδωρος Κούβελος.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις,στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου,αναμένεται να επικρατήσει του τωρινού προέδρου της ΕΟΕ,Μίνωα Κυριακού με 17-11.Μάλιστα ενδέχεται ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 να αποχωρήσει από την κούρσα,μη θέτοντας υποψηφιότητα.

Πάλι ''δόξα τω Θεώ''-μόνο τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια και πετροπόλεμος μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έξω από το "Δ. Τόφαλος", συνέθεσαν την εικόνα των ημιτελικών του κυπέλλου βόλλεϋ στην Πάτρα. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός την Κυριακή στο μεγάλο τελικό.Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ένας αγώνας, μια διοργάνωση, επισκιάστηκε από τις συμπλοκές οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου στην Πάτρα μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και της ΕΑΠ αλλά και κατά τη διάρκεια του, οπαδοί των «αιωνίων» αντιπάλων συναντήθηκαν έξω από το γήπεδο «Δ. Τόφαλος» και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, ανταλλαγή φωτοβολίδων, καπνογόνων και μολότοφ.Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων αλλά η προσπάθεια τους δεν ήταν επιτυχημένη με τους οπαδούς όχι μόνο να μην πτοούνται αλλά να συνεχίζουν τη μάχη σώμα με σώμα.Αποτέλεσμα ήταν πέρα από τις υλικές ζημιές, που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το λιγότερο, τέσσερις οπαδοί να τραυματιστούν, οι δύο εξ αυτών από αιχμηρό αντικείμενο ενώ έγιναν τέσσερις συλλήψεις.

Δόξα τω Θεώ...

Φτάσαμε να λέμε «δόξα τω Θεώ» όταν ο νεκρός της βραδιάς είναι μόνο ένας, δολοφονημένος όχι από χούλιγκαν, αλλά από την αδύναμη καρδιά του.
Πόσο πιο κάτω βρίσκεται πια ο πάτος του βαρελιού;