powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

FIFA: Θείος κερνάει,ανιψιός πίνει!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΛΑΤΕΡ ΥΨΟΥΣ 500 ΕΚ.ΔΟΛ.

Ένα νέο σκάνδαλο πλήττει την αξιοπιστία της FIFA και ειδικότερα του προέδρου της, Ζεπ Μπλάτερ. Η ειδική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με πρόεδρο τον Ελβετό, ανέθεσε τη διαχείριση των εισιτηρίων του Μουντιάλ του καλοκαιριού σε εταιρία της οποίας συνιδιοκτήτης είναι ο ανιψιός του! Το συμβόλαιο που υπογράφηκε είναι εντυπωσιακό, με τα κέρδη της εν λόγω εταιρίας να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια!
Ο πρόεδρος της FIFA ήταν επικεφαλής της 24μελούς ειδικής επιτροπής για την ανάθεση της διάθεσης των 380.000 VIP εισιτηρίων του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νικήτρια ήταν η “Match Hospitality”, της οποίας το 45% κατέχει η “Infront Sports & Media”, της οποίας πρόεδρος είναι ο Φίλιπ Μπλάτερ.
Ο ντόρος που δημιουργήθηκε είναι μεγάλος. Για το θέμα τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της FIFA, Ντέλια Φίσερ: «Η απόφαση να ανατεθεί στη συγκεκριμένη εταιρία η διαχείριση των εισιτηρίων λήφθηκε μετά από δημόσια προσφορά της, που αποφασίστηκε να γίνει δεκτή συνολικά από τη FIFA, συμπεριλαμβανομένων και των 24 μελών της επιτροπής. Τα δικαιώματα απλά αποδόθηκαν στην εταιρία που πλειοδότησε».
ΠΗΓΗ:enet.gr