powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πως ορίζονται οι Έλληνες διαιτητές στο εξωτερικό

Του Θάνου Mπλούνα

Η αποκάλυψη του ταξιδιού του διαιτητή του αγώνα Αρη – Ολυμπιακού (20/12), Β. Παμπορίδη, προκειμένου να διαιτητεύσει ανήμερα των Χριστουγέννων αγώνα του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας, έφερε στην επιφάνεια το θέμα των ορισμών των διεθνών διαιτητών.
Μετά τον Ολυμπιακό που είχε παράπονα για την ακύρωση δύο γκολ στους αγώνες με την Καβάλα και τον Ηρακλή, έρχεται τώρα η σειρά του Παναθηναϊκού που φέρεται ενοχλημένος από τους ορισμούς και τα ταξίδια των διεθνών διαιτητών. Υποστηρίζεται ότι τα οκτώ πιο σημαντικά από τα συνολικά 15 παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν διαιτητεύσει τρεις συγκεκριμένοι ρέφερι, ενώ αντιθέτως στα 15 ματς των «πρασίνων» έχουν οριστεί 13 διαφορετικοί διαιτητές.
Οσον αφορά το θέμα των ταξιδιών, παρόμοιες περιπτώσεις με αυτήν του Παμπορίδη, που επιπρόσθετα τελεί υπό σιωπηρή τιμωρία για την απόδοσή του στο «Κλ. Βικελίδης», έχουν επισημανθεί άλλες πέντε φορές από την αρχή του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα:
- Στις 30/8 ο Τ. Κάκος διαιτήτευσε τον αγώνα Λάρισας – Ολυμπιακού. Στις 9/9 σφύριξε το Γερμανία – Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
- Στις 23/9, λόγω αναβολής, ο Γ. Δαλούκας διαιτήτευσε τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Στις 26/9 από την ΟΥΕΦΑ ήρθε νέος ορισμός για αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων στις 9/10, ενώ μέχρι τις 3/10 ήταν στη Βουλγαρία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17.
- Στις 26/9 ο Β. Παμπορίδης διαιτήτευσε τον αγώνα Ολυμπιακού – Πανιώνιου. Μία ημέρα πριν γύρισε από τη Σαουδική Αραβία όπου είχε σταλεί για αγώνα τού εκεί πρωταθλήματος.
- Στις 3/10 ο Δ. Καλόπουλος διαιτήτευσε τον αγώνα Λεβαδειακού – Ολυμπιακού. Μία ημέρα πριν γύρισε από τη Σαουδική Αραβία όπου είχε σταλεί για αγώνα τού εκεί πρωταθλήματος.
- Στις 29/11 ο Τ. Κάκος διαιτήτευσε το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Στις 2/12 διαιτήτευσε αγώνα του ρουμανικού πρωταθλήματος.
Χθες υπήρξε συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ με τους επικεφαλής του τομέα διαιτησίας (ΚΕΔ, ΔΑΔ) όπου το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε. Ο κ. Πιλάβιος εμφανίστηκε ενοχλημένος και ζήτησε όλους τους ορισμούς που έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν. Οταν είδε ότι συνολικά έχουν γίνει 29 ορισμοί διεθνών διαιτητών είτε από την ΟΥΕΦΑ είτε από την ΕΠΟ προς άλλα πρωταθλήματα που ζητούν Ελληνες διαιτητές, σκέφτηκε να εκδώσει ανακοίνωση που θα υποστηρίζει ότι οι ορισμοί γίνονται πριν από τους εγχώριους αγώνες και χωρίς να είναι εκ των προτέρων γνωστή η απόδοση του διαιτητή. Κάτι που ίσως γίνει σήμερα.
ΠΗΓΗ:Καθημερινή