powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μπιτσαξής: "Και τα νέα 5 στημένα στον εισαγγελέα"

Συνέντευξη Τύπου εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, με βασικά θέματα συζήτησης τον κατάλογο των στημένων αγώνων στη Β΄ εθνική, τις προτάσεις της ΕΠΟ για δημιουργία ανεξάρτητης αρχής κατά του σικέ στοιχηματισμού και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μένουν αναξιοποίητες.
Αναφερόμενος στα πέντε νέα παιχνίδια που προστέθηκαν στον φάκελο των στημένων αγώνων (υποψίες για 14 ματς), ξεκαθάρισε πως: «Οτιδήποτε νέο έρχεται θα πηγαίνει κατευθείαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα προστίθεται στον φάκελο που υπάρχει ήδη». Σχετικά με τις προτάσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έδειξε επιφυλακτικός, προσθέτοντας: «Γενικά είμαι σύμφωνος, αλλά δεν είναι εύκολη η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής».
Για τις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων ανακοίνωσε πως: «Θα γίνει χαρτογράφηση και καταγραφή των έργων και θα αποφασίζουμε κάθε φορά αν πρέπει να γίνονται νέα έργα ή όχι». Επίσης, γνωστοποίησε πως «κόβεται» το γήπεδο του γκολφ για τους Μεσογειακούς Αγώνες (άλλωστε δεν «πέρασε» το άθλημα στο πρόγραμμα), ενώ άφησε να εννοηθεί πως ίσως κοπούν κι άλλα έργα, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα.
Εξάλλου, δήλωσε πως θα γίνουν περικοπές στους προϋπολογισμούς των τριών μεγάλων διοργανώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα (Μεσογειακοί Αγώνες 2013, Special Olympics 2011, Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών 2013).
Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα μπάσκετ, κάλεσε τις δύο πλευρές, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, να καθίσουν και να τα βρουν. «Καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής που επεσήμανε πως το πρωτάθλημα στοιχίζει 1.5 εκ. ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους. Επίσης για τα οφειλόμενα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια ανακοίνωσε πως μίλησε με τον κ. Καλημέρη από την ΕΡΤ που δεσμεύτηκε πως θα καλυφθούν όλα εντός Ιανουαρίου.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως είναι πολύ δύσκολη η περικοπή του 10% που πάει από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων της Superleague στην αστυνομία.