powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

«Ενωση 1924»: «ΑΕΚ λαϊκής βάσης»

Ανακοίνωση, με αφορμή τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα διοικητικά της ΑΕΚ, εξέδωσε η «Ένωση 1924».Σε αυτή τονίζει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να περάσει στα χέρια του κόσμου, ώστε να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στην αυριανή Γ.Σ. θα ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία επί του οικονομικού απολογισμού για να αξιολογήσουν όλοι τα δεδομένα της κρίσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Απευθυνόμαστε σε κάθε συνειδητό Ενωσίτη, ιδιαίτερα σε όσους απογοητευμένοι από τα ζοφερά διοικητικά απέχουν και ιδιωτεύουν. Ας μην ενοχοποιούμε αυτούς που λεηλατούν τα όνειρά μας, η δική μας ασπόνδυλη σιωπή συρρικνώνει το υπαρξιακό μέγεθος της ομάδας.
Οι συνεχείς συναντήσεις μας με υπερδιακόσιους Ενωσίτες δείχνουν ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος (σε αντίθεση με τους εμπορεύσιμους σχεδιασμού κάθε λυτρωτή Μεσσία), είναι η άμεση και σε όλα τα επίπεδα διοίκησης συμμετοχή της λαϊκής βάσης. Αυτή τροφοδοτεί το γνήσιο πάθος για μία πρωταγωνιστική ΑΕΚ, θωρακίζει το κύρος της με τη μαζική εθελούσια προσφορά.
Με τέτοια παρέμβαση θα επιχειρήσουμε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ. Με καλοπροαίρετες αφετηρίες και σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 39 το Ν. 2190/20 θα ζητήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία επί του οικονομικού απολογισμού για να αξιολογήσουν όλοι τα δεδομένα της κρίσης.
Α. να επιδειχθεί στη Γ.Σ. το βιβλίο των μετόχων για να διαπιστωθεί ποιοι είναι σήμερα μέτοχοι της εταιρείας και νομιμοποιούνται να παρίστανται στη συνέλευση.
Β. στο Προσάρτημα του 2009 αναφέρεται μέσος όρος προσωπικού 132 άτομα, εκ των οποίων 39 ποδοσφαιριστές και 6 προπονητές. Τα υπόλοιπα 87 άτομα ποια ήταν ονομαστικά και που απασχολήθηκαν.
Γ. στις Αμοιβές και Έξοδα Προσωπικού συμπεριλαμβάνεται και ποσό 2.267.531,24 ως Παρεπόμενες Παροχές. Ποιες είναι αυτές και ποιοι τις πήραν;
Δ. ποιες αμοιβές καταβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ κατά τη χρήση 1/7/2008 - 30/6/2009 και σε ποιους συγκεκριμένα;
Ε. ποια ποσά καταβλήθηκαν και ποια εισπράχθηκαν από την εταιρεία EMPIRE Α.Ε. και για ποιες αιτίες;
ΣΤ. στον ισολογισμό του 2009 αναφέρεται ως «έξοδα λειτουργίας διαθέσεως» ποσό 4.867.992,56 ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για το 2008 ήταν 1.699.656,88 ευρώ και για το 2007 ήταν 397.978,54. Με την επίδειξη των σχετικών παραστατικών, να αιτιολογηθεί σε ποιους καταβλήθηκαν τα επιμέρους ποσά.
Ζ. να αναγνωσθεί η σύμβαση για το ομολογιακό δάνειο στο σκέλος των εγγυήσεων που έχουν δοθεί: ποιες και από ποιους;
Οι ερωτήσεις ασφαλώς είναι καλόπιστες, αφού η ψύχωση της εχθρότητας δεν είναι όμορος χώρος με την ψύχραιμη κρίση. Αλλά οι ερωτήσεις θα είναι πάντοτε πολλές, όσο η απάντηση δεν είναι η θεσμική παγίωση ενός σωματείου που θα συστοιχίζεται με μάχιμη βούληση των πολλών».
ΠΗΓΗ: goalday.gr