powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Δεν τον εξέτασαν στη Λάρισα;

Νέα διάσταση στα αίτια θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις δίνει Τούρκος γιατρός που γνώριζε τον Μεξικάνο ποδοσφαιριστή από τη θητεία του στην Ανκαρασπόρ και Ανκαραγκιουτσού. Ο Μπουράκ Κουντουρατσίογλου υπήρξε γιατρός και στις δυο ομάδες και αποκαλύπτει ότι ο ποδοσφαιριστής γνώριζε πως αγωνιζόταν με καρδιολογικό πρόβλημα. «Στην ουσία ο Ντε Νίγκρις πήγε στο θάνατο γνωρίζοντάς το» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος γιατρός.
Ο Ντε Νίγκρις την εποχή που αγωνιζόταν στην Ανκαρασπόρ Ο Ντε Νίγκρις την εποχή που αγωνιζόταν στην Ανκαρασπόρ «Στην αρχή της σεζόν και πριν ξεκινήσει η προετοιμασία είχαμε κάνει αναλυτικά καρδιολογικά τεστ σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στον Ντε Νίγκρις είχε διαγνωστεί γενετική διαφορά στην καρδιά, ένα είδος δυσπλασίας, που μετά την ηλικία των 30 δημιουργεί μεγάλο ρίσκο ξαφνικού θανάτου» δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Χουριέτ» ο Τούρκος γιατρός που έχει θητεία 14 ετών στις δυο ομάδες της Άγκυρας. Και πρόσθεσε:
«Του το είχαμε πει, αλλά εκείνος το αρνήθηκε λέγοντάς μας ότι τόσα χρόνια έχει περάσει από πολλές εξετάσεις και από τη στιγμή που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο ως εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μεξικού δεν μπορεί να υφίσταται. Όμως το 5% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που είχε εντοπισθεί στον Ντε Νίγκρις οδηγούνται στο θάνατο. Από την πλευρά μας ενημερώσαμε για το πρόβλημα την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις αρχές του ποδοσφαίρου της χώρας και μας απάντησαν ότι ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί με ευθύνη της ομάδας και του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αρκεί να συνυπογράφαμε ένα χαρτί ότι αναλαμβάναμε από κοινού την ευθύνη. Η ομάδα δεν το δέχθηκε και ο παίκτης αναχώρησε για την Ελλάδα και πήγε στη Λάρισα όπου και υπέγραψε νέο συμβόλαιο»
Ο Μπουράκ Κουντουρατσίογλου δεν θέλησε να σχολιάσει, τον ιατρικό έλεγχο που έγινε στην Λάρισα, διότι όπως είναι φυσικό δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. «Δεν θέλω κάποιο σχόλιο για το τι εξετάσεις έκαναν στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζω»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντε Νίγκρις, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λάρισα στις 27 Αυγούστου, προσκόμισε χαρτί από το νοσοκομείο που ανέφερε ότι αντιμετωπίζει μια διατατική μυοκαρδιοπάθεια, που θεωρητικά τουλάχιστον και όπως υποστηρίζουν γιατροί δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του.