powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Προκρίνεται στα χαρτιά ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-1 στις Σέρρες ωστόσο, αν καταθέσει ένσταση μέσα στις επόμενες 48 ώρες, μπορεί να πάρει το ματς και την πρόκριση στα χαρτιά! Και αυτό γιατί, ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε για τρία μόλις λεπτά με 6 ξένους ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία.
Οι Σερραίοι ξεκίνησαν το ματς με 5 ξένους (Κάστρο, Σκάγκλια, Ριμόλοντι, Λεοζίνιο, Τάντιτς) στη σύνθεσή τους, αλλά για τρία λεπτά από το 75’ έως το 78’ αγωνίστηκαν με έξι, όταν ο Καλί πήρε τη θέση του Παπάζογλου. Κάτι που όπως προαναφέραμε, δεν επιτρέπεται από την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στο στο άρθρο 7, εδάφιο ΣΤ' αναφέρεται πως για τις ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί στον καταρτισμό της ενδεκάδας με αυτούς που προβλέπει το άρθρο 19 παράγραφος 6 και 7 του Κανονισμού επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Μια ομάδα Β' Εθνικής δεν δικαιούται να έχει στην ενδεκάδα της περισσότερους από πέντε παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.
Αντίθετα, ο περιορισμός δεν ισχύει για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, καθώς απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός στο πρωτάθλημα, αυτόματα δεν υφίσταται και στο Κύπελλο. Και το αναφέρουμε αυτό, διότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με έξι μη Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα του.
Πλέον, γίνεται αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευθεί την γκάφα του Γκιγιέρμο Όγιος και μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κάνει ένσταση, να κερδίσει την υπόθεση και να πάρει τελικά την πρόκριση στα χαρτιά! Κάτι που αν τελικά γίνει, θα συμβεί για δεύτερη φορά την τελευταία διετία, μετά το ματς με την Καλαμαριά και την υπόθεση Βάλνερ.