powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Γρίπη των χοίρων για Σοφο-Παπ!

Τελικά, τα χειρότερα δεν απεφεύχθησαν στον Ολυμπιακό στην περίπτωση των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Παπανικολάου. Οι δυο διεθνείς παίκτες των «ερυθρόλευκων» υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως αμφότεροι έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων. Πάντως, στην ανακοίνωση της ΚΑΕ ξεκαθαρίζεται πως οι δυο παίκτες έχουν εμφανίσει ήπια συμπτωματολογία της νόσου.
Οι δύο παίκτες θα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και θα είναι μακριά από την υπόλοιπη ομάδα. Επίσης, θεωρείται πρακτικά αδύνατο να αγωνιστούν, τουλάχιστον, στα δύο πρώτα ματς της χρονιάς, απέναντι στην Ορλεάν για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας την Τετάρτη στο ΣΕΦ και τον Άρη για την πρεμιέρα της Α1 το επόμενο σαββατοκύριακο στο Αλεξάνδρειο.
Ιδού η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι, μετά την επιστροφή της ομάδας από τις ΗΠΑ, δυο από τους αθλητές μας, οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Παπανικολάου, εμφάνισαν ήπια συμπτωματολογία της νόσου των χοίρων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, υπεβλήθησαν σε ειδικές εξετάσεις, όπου βρέθηκαν «θετικοί». Είναι σε αγωγή και η παρούσα κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Για προληπτικούς λόγους, η υπόλοιπη ομάδα και οι σύνοδοί της ενημερώθηκαν και παρακολουθούνται από ειδικό λοιμωξιολόγο και το ιατρικό επιτελείο μας».