powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οι χάκερς "χτύπησαν" και στην ΑΕΚ

Οι παλαιότεροι γνώριζαν για το δαίμονα του τυπογραφείου, ο οποίος ελάμβανε και ευκολότερα συγχωροχάρτι διότι τα λάθη του δεν ήταν εσφαλμένα. Ασφαλώς δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον… δαίμονα του διαδικτύου.
Οι "Hack 4 Fame" λοιπόν, όπως είναι ευρέως γνωστοί, «τρύπωσαν» και στην ΠΑΕ ΑΕΚ από την οποία υπέκλεψαν έγγραφα που αφορούν σε οικονομικά δεδομένα της εταιρίας, συμβόλαια ποδοσφαιριστών, προπονητών και πολλά ακόμα οικονομικής φύσεως στοιχεία.Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει πριν από ένα μικρό χρονικά διάστημα με οικονομικά δεδομένα και συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Τα έγγραφα που αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ-αλλά και πολλά άλλα όπως ηλεκτρονικά αρχεία με αριθμούς προσωπικών τηλεφώνων διασημοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του αθλητισμού, της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας-δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα πολιτικής εφημερίδας.
Η οποία επίσης έπεσε θύμα της δράσης των χάκερ, αφού τα επίμαχα έγγραφα «σηκώθηκαν» από εκείνους και όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν σάλο, έως ότου η ιστοσελίδα αναστείλει για λίγο τη λειτουργία της.
Τα (πληρέστατα ομολογουμένως) οικονομικά στοιχεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ που δημοσιεύτηκαν, αφορούσαν ως επί το πλείστον την εποχή προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη και εμπεριέχουν αναλύσεις από τον τέως πρόεδρο του Δικεφάλου και τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας.
Πρόκειται για στοιχεία που είναι γνωστά αφού η ΠΑΕ είχε χαράξει γραμμή καθαρής οικονομικής πολιτικής και συχνά πυκνά παρουσίαζε αναλύσεις για τα οικονομικά δρώμενα του συλλόγου. Ως ένα παράδειγμα, αναφέρουμε το υπέρογκο συμβόλαιο του Λορένσο Σέρα Φερέρ, για τον οποίο όμως και οι… πέτρες γνώριζαν ότι ελάμβανε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.
Προκύπτουν βέβαια και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα χρήματα που έδιναν οι μεγαλομέτομέτοχοι της ΠΑΕ (η αποκαλούμενη ομάδα Νικολαΐδη) στις εκάστοτε μετοχικές αυξήσεις. Επί παραδείγματι αναφέρουμε κάποια στοιχεία για τη μετοχική αύξηση της περιόδου Ιούνιος 2007 - Δεκέμβριος 2007.
Από το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο άνθρωποι που στήριζαν τότε οικονομικά την ΠΑΕ ήταν ο Νίκος Νοτιάς και ο Παντελής Αθηνής. Για τον μεν πρώτο ήταν γνωστό πως αποτελούσε και τον κύριο χρηματοδότη της ΠΑΕ, αλλά για τον νυν αντιπρόεδρο δεν υπήρχε σαφήνεια για το ποσό με το οποίο εισήλθε στην ΠΑΕ την περίοδο εκείνη!
Τότε λοιπόν ο κύπριος επιχειρηματίας είχε καταθέσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, το ίδιο ακριβώς με το μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά. Η συνολική προσφορά των δύο ασφαλώς δεν θα μπορούσε να συγκριθεί καθώς ο τελευταίος είχε τότε ένα ποσοστό της τάξεως τους 25,77% στην ΠΑΕ, ενώ ο Αθηνής αποκτούσε το 2,79%. Απλώς η συγκεκριμένη επισήμανση έρχεται προς επίρρωση των λεγομένων του τότε αντιπροέδρου της ΠΑΕ Τάκη Κανελλόπουλου που έλεγε ότι «ο Αθηνής μπήκε φουριόζος και θα αποτελέσει σημαντικό οικονομικό στήριγμα».
Εκ του εν λόγω εγγράφου προκύπτει επίσης ότι ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, είχε _ σε πείσμα όσων έλεγαν ότι πρόκειται για απλό διαχειριστή κι όχι σημαντικό χρηματοδότη _ καταθέσει 104,512 ευρώ με το ποσοστό τους σε μετοχές να ανέρχεται 8,28%. Από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε μια δύσκολο τότε περίοδο την ΠΑΕ ήταν και οι Γκίκας Γκούμας με 375,000 ευρώ και ποσοστό 19,62% και ο Τάκης Κανελλόπουλος με 262,711 ευρώ και ποσοστό 13,89%.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Πέτρος Παππάς με ποσοστό στην ΠΑΕ 9,38% και ο Νάσος Θανόπουλος με 5,97% δεν είχαν προσφέρει χρήματα για την τότε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Τα συγκεκριμένα έγγραφα όπως και πολλά άλλα που είδαν το φως της δημοσιότητας βγήκαν στην... φόρα όταν η αρχική σελίδα του Πρώτου Θέματος υπέστη deface (ηλεκτρονική παραμόρφωση) και αντικαταστάθηκε με μια μαύρη, η οποία υποδέχεται τους αναγνώστες με την επιγραφή «Hack 4 Fame, Επεισόδιο II».
Το μήνυμα χαρακτηριστικά έλεγε:
“Πάλι εδώ λοιπόν, με μόνη παρέα την αντανάκλαση στην οθόνη και μουσικό χαλί τα διαψευμένα μας όνειρα. Η αλήθεια είναι ότι άλλα είχαμε στο μυαλό μας …αλλά μας πρόλαβε η επικαιρότητα. Το μενού έχει ως εξής: Politics, ΑΕΚάκι, Agenda.
Για να χάσουν τον ύπνο τους:
* Οι αλήτες πολιτικοί για όλα τα σκάνδαλα που έγιναν σε αυτή την τετραετία και σε αυτούς που τα συγκάλυψαν.
* Όσοι στήνουν παιχνίδια με τις γιάφκες του Χαλανδρίου ενόψει προεκλογικής περιόδου.
* Τα Golden Boys που πλούτισαν στις πλάτες όλων μας.
* Οι αμόρφωτοι ποδοσφαιριστές που την έχουν «δει» απλά και μόνο επειδή κλωτσάνε μια μπάλα.
* Οι ιθύνοντες της απαγόρευσης των προεκλογικών γκάλοπ σε blogs και εφημερίδες (λογικές χούντας και ανελευθερίας του Τύπου).
Αφιερωμένο:
* Στη γενιά των 700 ευρώ που συνεχίζει να ελπίζει, στους χαμηλοσυνταξιούχους που πεινάνε, σε αυτούς που χάσανε τις περιουσίες τους από τις φωτιές.
* Σε όσους ονειρεύονται την καλύτερη Ελλάδα που τους τάζουν λαμόγια πολιτικοί.
* Στους πρώην εργαζόμενους στην ΑΣΠΙΣ που έμειναν άνεργοι.
* Στους ασφαλισμένους που χάσανε τα λεφτά τους από τα δομημένα ομόλογα.
* Σε όλους τους πτυχιούχους που βλέπουν τα πτυχία τους να σκονίζονται στα κάδρα.
Αφιερωμένο σε όλους τους έλληνες λοιπόν".